Šta je novo?

Vozaci za fx5200

stavi najnoviji 44.03, licno sam prezadovoljan

063 je napisao(la):
stavi najnoviji 44.03, licno sam prezadovoljan

Drajverima ili karticom ?? :D :twisted:

Ako si procitao sta je covek pitao onda ti je jasno sa cim a ako nisi shvatio reci cu ti ja: sa detonatorom, pozdrav !

Ja bih ipak rekao 44.67 posto vidim da daju dosta ubrzanja u 3dmark-u, a performanse u igrama su gotovo iste kao i sa 44.03 drajverima.

063 je napisao(la):
Ako si procitao sta je covek pitao onda ti je jasno sa cim a ako nisi shvatio reci cu ti ja: sa detonatorom, pozdrav !

Ako si prochitao sta sam ja napisao, onda ti je jasno, a ako nisi shvatio, reci cu ti : Bilo je ironicno, jer je fx5200 shit karta.

SnakeEyes je napisao(la):
Ja bih ipak rekao 44.67 posto vidim da daju dosta ubrzanja u 3dmark-u, a performanse u igrama su gotovo iste kao i sa 44.03 drajverima.
NHF, sta si time dobio ?
Salu na stranu, vec je prezvakano kako je nVidia muvala sa novim Detonatorima da bi dobila veci skor u 3DMark-u... ctp;

Generalno nista time ne dobijas osim veceg rezultata u 3D Mark-u, ali sto da ne ? Inace u novim Detonatorima varanja vise nema a performanse kod FX-a 5900 rastu za 27%.

Generalno nista time ne dobijas osim veceg rezultata u 3D Mark-u, ali sto da ne ? Inace u novim Detonatorima varanja vise nema a performanse kod FX-a 5900 rastu za 27%.
Verujem da je moguce postici sa novim detonatorima ubrzanje u odnosu na neku stariju verziju, ali bas toliko...
Ne znam zasto sam skeptican po tom pitanju, a i nVidia-i je tesko posle nekih niskih poteza poverovati da ovaj put nisu ama bas nista muvali :mrgreen:

Tacno, veruj Maxovim rezultatima na novom testu gde FX dobija 9800Pro...mada je zakljucak da je 9800Pro najbrzi (verovatno po 3d mraku) ali Boze moj...

Sve zavisi kako definises varanje! u .67 drajverima nVidija drasticno zakida na kvalitetu filtriranja i dalje koristi 12bitnu fp preciznost.
Imas odlican test na digit-lifeu iz kog se jasno vidi sta e i u kojoj meri gubi/dobija sa ovim detonatorima. Po meni je to varanje, ali VARANJE!
I nije mi vazno sto se time menjaju 3DMark rezultati, ono sto je vazno jeste da ti ne dobijas onaj kvalitet kakav ocekujes, ili kakav se moze videti kod ATi-jevih kartica.
U svakom slucaju taj dobitak u 3DMarku03 sa novim .67 detonatorima je izvestacen i po meni ga ne treba uzimati kao nesto vredno hvale.

chekajte ne kapiram. ako stavite dva rachunara sa monitorima jedan pored drugog, na kojima su detonatori sa varanjem na jednom i regularni detonatori na drugom: primecuje li se razlika ili ne?

ili da li mozete tu razliku da primetite kada sednete za komp sa 'varljivim' detonatorima dok igrate igru?

ako ne chemu toliko frka? ja bih to i dalje nazvao optimizacijom a ne varanjem.

je lichno nisam ovo probao pitam vas koji jeste

pozdrav

G!!!, cak i u slucaju da se nista ne primecuje onako odokativno iz aviona to bi moglo da prodje kao neka vrsta optimizacije, ali je fora u tome sto 3DMark i slicni programi ne mere lepotu slike, ostrinu... nego sirovu snagu grafickog sistema, a tu tesko da moze da pomogne takva vrsta optimizacije i u tom grmu lezi zec, tj. problem (sto je nVidia pokusala da obmane trziste precutkujuci sta se zaista krije iza te optimizacije), a da ne govorimo da posledica toga (optimizacije) zaista jeste losija slika...

ah to je u pitanju :)

ali mene prevashodno interesuje da li se takva vrsta 'optimizacije' primecuje dok se igra vrti na monitoru? znachi bez zumiranja i buljenja u sliku na 2 cm od monitora?

svakako da je losh potez shto su se na taj nachin reklamirali sa 3dmarkom ali ako je stvarno brze a ne primecuje se meni lichno ne bi smetalo ;)

p.s. da li se ta 'optimizacija' odnosi samo na FX varijante ili i na ostale?

G, nije svuda isto; radi se o tome da drajveri mogu da 'prepoznaju' o kakvoj se aplikaciji radi (jer rade isti, karakteristican niz operacija) samim tim da prepoznaju i 3Dmark i tu pruze bolje performanse na racun kvaliteta.
Tako da mozes da imas kartu koja se promenom drajvera pokazala super u 3Dmarku, a da u samim igrama nisi nista dobio, cak ni ubrzanje. Dakle, drajveri te preko 3Dmarka lazu, najprostije receno.

Osim toga, odavno je primeceno da promenom drajvera (i inace, na stranu sada ovakve "optimizacije") vrlo lako u jednoj igri mozes da dobijes nesto frejmova, a u drugoj izgubis nesto frejmova.

samo da pitam nešto,
ja imam detonatore 30.82, (znam da su stari, ali nikako da se nakanim da skinem 2×18 MB) pa me interesuje da li ovi novi 44.03 nemaju ovaj bug (osvežavavanje ekrana u windowsu xp u d3d i ogl aplikacijama tj. igrama) ili i dalje moraju da se koriste jutilitiji tipa 'nv refresh rate fix' ili neki drugi koji podešavaju refresh rate ?

Od 4x ima to reseno.
U samim drajverima postoji "sekcija" ala taj fix.
U svakom slucaju preporucljivo je dovuci 44.xx

Sada malo "subjektivno razmisljanje na temu".
Licno, ne patim toliko za kvalitetom, ansio, AA i ostalim pikanterijama, FPS i da igra ide lepo mi mnogo vise znaci.
Naravno, da ne zelim da gledam wireframe ili jednobojne teksture, ali sto se mene tice, zakidanje nekih "naprednih metoda" koji za 1% poboljsavaju sliku a za 5+% smanjuju fps je po meni dobar potez.

Ja i kada mi je 9800Pro ili FX5900 u kompu ne palim AA i Ansio, ja ne znam kako se vi igrate, ali ja kada skacem po mapi (UT and co.) ili teram neki "prevoz" (CMR3 and co.) nemam vremena da gledam da li se teksutra radi u dva, tri ili 18 prolaza.
Dakle, IGRAM SE ! :)
Nemam bre vremena da gledam teksture ako pored njih prolazim sa virtuelnih 200+ km/h ili ispaljujem XXX metaka/raketa/ostalih projektila u minutu.

Stvarno me zanima ko ima vremena da se posveti igri do maximuma a da pritome gleda kava je tekstura neba ili 100 m udaljenog zida.

Druga je stvar kada se ocenjuju teksture, ok, nVidia daje losiju sliku od ATI-a, ali kada se igram, ponavljam, to me apsolutno ne zanima.

Pozdrav!

ah ok silver sad mi je sve jasno (konachno) dakle jedini dobitak je bio u 3dmarku

ma dobro sale igrao sam se i ja na 386 i bez zvuchne karte tako da znam kako ti je lepo :beat:

fora je da kad znas da moze lepshe zashto da ne zigleda lepshe, ja lichno da imam takve zveri od grafichkih sve bih ukljuchio na maximum, mada generalno ne lozim se na igru zbg grafike :)

poz

Vrh Dno