Šta je novo?

Vozaci, pomoc za RalliSpot Challenge !!!

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
(na samom pocetku zahvaljujem se gospodinu Vladi, generalnom distributeru Microsoft, EA i mnogih drugih igara :mrgreen: sto mi je skrenuo paznju na to da je RSC u svari Rally Masters 2 🙂)
Pomagajte !
Rally Masters 2 je odlican sto se voznje tice, fizika i grafika izvanredni, 5 puta bolje od cmr3, ALI...............!!!!!

Ima li nade da se nekako onaj zvuk izbaci i zameni nekim drugim ??? ctp; Preklinjem vas, samo mi zuji po usima i imam problema cak i neko vreme kad skinem slusalice da se vratim u normalu (igram sa slusalicama)[/b]

Kao prvo RSC nikako nije RM2...samo su neki od ljudi koji su bili u timu koji je pravio RM ucestvovali i u pravljenju RSC-a.

RM je naravno mnogo bolji.

Sto se zvuka tice...pozdravio te driver ! :mrgreen:

Koliko god pratim sve (...ili vecinu ) vozackih foruma i sajtova, nisam nikad video da se neko mnogo zalio na zvuk RSC-a pa samim tim nikad, koliko mi je poznato, nije napravljen alternativni zvuk. Istini za volju, RSC nije nikad ni doziveo neku vecu popularnost pa se i zbog toga mozda niko nije ozbiljnije time pozabavio.

Nemam igru, nekoliko puta sam je uzimao iz kluba, kao mozda je i dobar...ali ne vredi......zvuk je toliko losh da je jednostavno bolje voziti na 'mute'....trazio sam po netu da nema neki mod ili bilo kakva kombinacija za nove zvukove ali nisam nashao.....drapine, da nisi nashao neshto ?

@Drapin : RSC je mozda pravio drugi tim, ali igra je identichni RM2 shto se tiche fizike i samog osecaja, grafika poboljshana, a zvuk unishten....
igru je pravio Digital illusions, isto kao i prvi deo, a taj drugi tim je verovatno i kriv za onakav neverovatan zvuk 🙂

Mozda neko nadje resenje ovde: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;331614

...mada sumnjam. Drugo "resenje" je sacekati nastavak - RSC 2 za XBox izlazi na prolece, pa ce verovatno nesto kasnije i za PC.

Ma kako nema problema sa zvukom kad nema zvuka vec samo neko visokofrekventno sistanje :bljak: ?

Inace fizika je totalno ista kao u RM2, Guru je bio u pravu. Grafika sjajna, bolja nego u cmr3

Zvuk je odlican, ali vama nisu u redu driveri da zvucne karte jerbo meni zvuk radi mnooogo dobro...

Imao sam isti problem u igraonici, ali posle instalacije novih drivera za ac`97 problem je nestao ....

Ja licno mislim da je RSC jedna od najboljih reli igara ikad.
Da li ste probali ford racing 2?
Igra je mnoogo dobra a velika je samo oko 150MB...
Steta samo sto nema MP 🙁

pain je napisao(la):
Zvuk je odlican, ali vama nisu u redu driveri da zvucne karte jerbo meni zvuk radi mnooogo dobro...

Imao sam isti problem u igraonici, ali posle instalacije novih drivera za ac`97 problem je nestao ....

Moguce da Live i NF2 integrisana zvucna bagiraju, mada ne verujem 🙂 Ovo je bre sistanje motora (svi ostali zvuci su ok 🙂) i ne kapiram kako je to dobro :?:

Ma nije problem u zvuku i shishtanju, problem je u samom semplu koji je korishccen....valjda ste to provalili.....

Upravo tako. Uopste ne razumem odakle im ideja da koriste onakve semplove ? Pa ni kvarne kosilice ne rade onako... ctp;

Ajd' ovako, da resimo taj problem !

Nije mnogo komplikovano, ali posto je fajl suvise veliki za distribuciju prakticnije je da svako ko zeli ovo radi sam na svom sistemu. Ako neko pronadje wav-ove koji odgovaraju i daju dobre rezultate "in game" - mozemo eventualno samo njih da razmenjujemo...

Dakle, skinete program iz attachment-a. Unzipujete. Pokrenete DOS prompt, predjete u dir gde ste otpakovali rfftool.

Napravite kopiju fajla Audio.rff iz foldera archives iz RSC-a i premestite tu kopiju u "radni" dir, recimo isti onaj u kojem se nalazi tool ( da nebi cackali po instalaciji RSC-a ).

Zatim u promptu kucajte rfftool -d audio.rff (...pise sve detaljno u readme ).

Program ce raspakovati fajl u novi folder "sound". U folderu ce biti tri foldera: 11, 22 i 44kHz. Pogledajte u igri koji zvuk upotrebljavate, predpostavljam da ce svakome biti dovoljno da menja samo taj koji upotrebljava. U svakom od njih ce biti 8 raznih foldera od kojih je nama bitan "Cars". U "Cars" je 25 foldera, za svaki auto po jedan. U svakom od njih su wav fajlovi, njih 16 komada, od kojih mislim da su najbitniji Engine1 i Engine2.

Eventualno pokusajte da editujete ili jos bolje nadjite neki zvuk koji vam se dopada, iz neke druge voznje npr, naravno odgovarajuceg broja kHz i duzine - ako se previse promeni duzina predpostavljam da bi se poremetio loop.

Preimenujte, zamenite fajl i ponovo sve spakujete komandom rfftool -c audio.rff sound.

Vratite modifikovani Audio.rff fajl u RSC dir i, uz mnogo srece i Bozju pomoc...trebalo bi da radi...

...nadam se ! :beat: sa Dice-ovom kriptografijom se nikad ne zna ! :hump:

Nazad
Vrh Dno