Šta je novo?

VOX OLED

Pidzoja

Poznat
Učlanjen(a)
17.06.2020
Poena
31
Ima li neko iskustva sa oled modelom VOX 55ADJ798B, ima li rezona kupiti obzirom da je cena pala na 70000 din? Nigde ne nađoh dve reči o njemu.

Android verzija je 6.0🤔

Nema niko! Niko nema hrabrosti da ga kupi, bar ne od nas koji surfujemo po ovakvim forumima. Pominjan je par puta, ja sam se pitao pre 6 meseci kad je bio ~90k din (mislim za crni petak) da li je moguće da ne vredi ~750e, ubediše me da ne vredi. Zamerka je da ne podržava HDR (kao da za te pare ima strašan izbor TV-a koji podržavaju punokrvni HDR) i da je rizičan po pitanju burn-in-a jer niko nema poverenja kakav algoritam i tehniku koristi za borbu protiv (ovo je već opravdana zamerka, mada u uputstvu piše da ima dve tehnike za čišćenje duhova koje se aktiviraju automatski na svaka 4 sata rada i 1500 sati). Neko je uspeo da izgugla da je to ovaj model sa LG55B6V panelom iz 2016. Ako je tako onda treba videti kako su se pokazali ti paneli u praksi na LG modelima, ne samo po pitanju burn-in-a već i drugih stvari. Ne znam, za ~70k din što mu dođe malo ispod 600e, OLED 55 inča deluje primamljivo. Iz onog testa taj android 6 nije čak ni zvaničan nego nešto sklepano, ali to je najmanji problem, reši se sa nekim smart box-om kome to treba. Ovaj Vox ima i JBL 2x10W ozvučenje, za razliku od ovog Edisona iz testa koji ima 2x5w i gde je pomenuto da je anemičan zvuk.

edit
To što panel nema kapacitet za HDR zbog nižeg osvetljenja što se mene tiče je + jer će i duže da traje.

Hvala na opširnom odgovoru. Uzentao sam se voxa🙂, biće ipak nešto osrednje ali privereno. TLC50C715 ili LG50UN7300.

VOX oled je babaroga među oledima, svi ga se plaše :) Inače više ga nema po toj ceni, rasprodato. Na žalost ti koji su ga kupili ne zalaze na ova mesta tako da ćemo ostati bez utisaka.

Vrh Dno