Šta je novo?

VOX ili FOX???

snatch019

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
320
Pozdrav, dvoumim se izmedju ova dva modela
"Vox LCD 32 762 BELI"
"Fox LCD TV 3211"
Znam da ni jedan, a ni drugi verovatno nisu ni priblizno dobri kao Samsung ili LG ali trenutno imam para samo za jedan od ova dva navedena pa me zanima neko vase misljenje sta je bolje kupiti VOX ili FOX???

Nemam pojma,ako oba daju dobru sliku (zadovoljavajucu) i imaju jednaku garanciju i isto kostaju uzmi koji ti je lepsi,ako jos uvek ne znas baci novcic pismo/glava pa sta bude.

Meni bolje izgleda ovaj Fox I po specifikacijam a i ovako vizuelno.

FOX Link

VOX Link

Bolje ne uzimati televizor uopste nego uzimati te kung-fu marke.

e da ti brale moj znas sta su kung fu i sta su originalne marke...

svojim ocima video - postrojenje za sastavljanje panela, neke brendirane firme, kinezi lepo uzmu i prepakuju alate i aparaturu za pravljenje, i naprave isto, a sto je najgrdje, neki "kung fu" televizori imaju bolja reshenja od nekog brenda, ukoliko je kinez prekopirao "top of the hill" model. poenta je da i jedan i drugi uredjaj (brend i kung fu) sastavlja isti covek.

Ja imam Vox kućni biodkop koji je koštao 10000 i radi bolje nego drugarov panasonic od 20000din, čita sve a i zvuk mu je odličan. A imam ga već 5 godina

e da ti brale moj znas sta su kung fu i sta su originalne marke...

svojim ocima video - postrojenje za sastavljanje panela, neke brendirane firme, kinezi lepo uzmu i prepakuju alate i aparaturu za pravljenje, i naprave isto, a sto je najgrdje, neki "kung fu" televizori imaju bolja reshenja od nekog brenda, ukoliko je kinez prekopirao "top of the hill" model. poenta je da i jedan i drugi uredjaj (brend i kung fu) sastavlja isti covek.

Igoritze ne mesaj mi se u televizore molim te. Za neke uredjaje jesi u pravu ali za lcd televizore svakako nisi. Kvalitet slike na kung-fu televizorima i kvalitet slike na "originalnim" markama je nebo i zemlja. Daj mi jedan primer kung-fu televizora sto ima da se kupi kod nas da je iskopirao neki model visoke ili barem srednje klase model da ima DLNA, internet widgete, 100hz opciju ili barem MKV reprodukciju? Daj mi barem model od ovih nasih marki sto se pojavljuju za male cene da imaju S-PVA ili IPS panel? Dubina crne boje, uniformnost slike, kontrast, odziv, tacnost boja nista od toga kung-fu modeli nemaju na pristojnom nivou da bi mogli da porede sa zvucnijim markama. Cak i da kazemo da imaju neki malo kvalitetniji panel, bitna je koja je elektronika iza njega. Procesor slike najvise jer je on mozak televizora, a kung-fu modeli imaju koje kvalitetne procesore slike? Obicno je na njima SD prikaz strahota za gledati jer im je upscaling nikakav, da ne pominjem razne artefakte u slici koje jos imaju...

Znam da si zavoleo kineze i sad ti je sve kinezi ovo kinezi ono, ali nemoj da se mesas u stvari koje ne znas.

care, SVE si u pravu, ali nisam govorio iskljucivo za srbiju. ne bi zapravo verovao koliko kineskih proizvoda ovde NEMA, a nisu ni oni vishe "kung fu" kako ih zoves. i kinezi su izvalili da je bolje da se brenduju umesto da kopiraju, a proces proizvodnje i dalje ostaje copy paste. ja sam gledao jedan "kung fu" TV koji je bio PVA panel, svojim ocima, i mogu ti reci da to uopste nije lose bilo, u pogledu kontrasta i uglova, koliko sam imao prilike da vidim. a cisto da znas - zabluda je da je teshko napraviti PVA ili IPS panele, jednom kad ostvaris mashineriju za tako nesto. svi se recimo odushevljavaju kapacitativnim ekranima na TS uredjajima, a jesi li znao recimo da je jednostavnije u globalu napraviti kapacitativni digitajzer, nego rezistivni ?

Sve je to lepo Igoritze ali mi smo u Srbiji, ne u Kini i takvi televizori su nama kao pojedincima nedostupni za uvoz tako da nema smisla da pricamo o njihovoj kupovini. Jeste, slazem se da kinezi rade mnogo dobre kopije za mnoge uredjaje ali nisam jos cuo da su dosli to tog nivoa gde bi neko razmisljao da kupi nesto umesto samsungovih, LG-ovih, panasonicovih televizora, i to ne pricam samo kod nas vec za celu Evropu, pa i Ameriku.

Kinezi nam sklapaju danas skoro sve uredjaje ali njihove kopije ce uvek biti kopije. Nekome ce se isplatiti da ih uzme, konkretan primer sa tablet uredjajima. Pre bih uzeo nekog kvalitetnijeg kineza nego iPad ili Galaxy tab, ali za neke uredjaje bih ipak izdvojio vecu sumu novca i uzeo kvalitetniju stvar.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno