Šta je novo?

Foto i video oprema Vox Full Hd ili 4K

• Začetnik teme Začetnik teme dada13
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji fotoaparat ili kameru kupiti?

dada13

Cenjen
Učlanjen(a)
11.10.2014
Poena
170
Pozdrav.
Kupio bih povoljniji tv 43 inca pa se dvboumim izmedju Vox

VOX 43DSA314B LED FullHD​

VOX Televizor 43DSW552V SMART, 4k UHD​

Koji biste mi preporucili i da li se vidi razlika u tom rangu televizora 4k u odnosu na Full Hd.Koristio bih za gledanje kablovske i povezao bih ga sa kompom.Razlika u ceni je 3000 din.
Hvala
Da li na 4K tv-u bude cistija slika ako se gleda Full Hd snimak,nego na Full Hd ekranu.

Poslednja izmena:
da ne otvaram drugu temu,
vredi li nesto ovaj 50 vox

VOX 50WOS315B ili neki slicni oko 40k

Naravno, sitniji su pikseli, veća je gustina piksela
Sa ovime se jako ne bih složio.
Istina je da 4k ima 4 puta vise piksela pa je sam ekran prijatniji za oko sa manje blizine ali...
Ovde pricamo o najjeftinijoj klasi televizora (od koje ne treba puno ocekivati u skladu sa cenom) kao i o konzumaciji loseg kvaliteta kanala koji su mahom 480-720p kvaliteta sto na 4k mora da se skalira a to zahteva jaci procesor za obradu slike kao i za obradu kretanja 4x vise piksela (upscale-ovanih sa ~720p sto nije direktno deljivo)
Pa ima takvih primera i na mnogo skupljim televizorima jacih proizvodjaca od Vox/Fox gde sdr signal izgleda losije na 4k nego na 1080p
4k jeste skora budućnost ali u nasoj zemlji ne tako skora da mozemo da se nadamo 4k signalu sa tv-a kao i svih drugih medija.

Ovaj model VOX QLED'a se proizvodi u Vestelu , ima odlčnu sliku. OS mu je na Linuxu pa kome nije preterano bitno da bude android mislim da je OK izbor skroz.

Nema na cemu, na zalost ne podrzavaju aplikacije odnosno ne postoji google play vec zasebni APP Store gde se skidaju aplikacije koje su prilagodjene toj platformi. Od popularnih aplikacija znam da ima Yoube, Netflix , Amazon prime, realno pored ovih što sam naveo većina ljudi koristi i dovoljno im je.

Nazad
Vrh Dno