Šta je novo?

Voodoo2 SLI problem, pitanje, itd...

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Dakle, od sinoc sam zvanicno posto antikvar. Neki budze X800, neki 6800, a ja Voodoo2 :smoke:

Elem, imam dva komada: Creative-ov V2 od 8Mb i neki "no-name" sa 12MB. Koriste memoriju istih kvaliteta (100Mhz), layout je maltene isti, i, da ne znam bolje, rekao bih da je i ova druga karta "kreativna".
Nego, da li je uopste moguce nabudziti SLI sa vuduima razlicitih gabariteta? Mislim, 8+12?

Probao sam prvo sa nekim nemackim beta drajverima: 98-ica se korektno podigne, ali prilikom ulaska u "V2-1000" tab ispise se neki error...
U igrama se SLI prijavi korektno (1024x768 with Z-buffer) - ali ne radi 🙁

I ja bih mnogo - znam, ali... Da nije neko uspeo da potera ovako nesto, ili moram da jurim za jos jednom Vudu kartom?

ako se dobro sećam priča od pre 7-8 godina, moraju da budu identične kartice.. imam jedan apac 12mb u fioci, za cenu koji realno mogu da tražim ti ga ne dam, al ako hoćeš, eto ti, igraj se nedelju-dve pa mi vrati..

mada, verovatno ćeš naći nekoga ko će ti dati vudu za neke smešne pare.. meni je nekako prirastao za srce..

Da, da, da bi radile u SLI rezimu, obe kartice moraju biti iste...

Ah, ti dani... :smoke:
Need For Speed III i dalje ubedljivo najbolje izgleda samo i jedino na Voodoo dvojci...

mada, verovatno ćeš naći nekoga ko će ti dati vudu za neke smešne pare.. meni je nekako prirastao za srce..

Daj , gde to moze da se nadje Voodoo2 za smesne pare ,
nadji jedan bilo kakav , hocu da igram Ignition u hardverskom
modu ...
Cekam na zicer V2 vec skoro 9 meseci i nema ga nigde....

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Daj , gde to moze da se nadje Voodoo2 za smesne pare ,
nadji jedan bilo kakav , hocu da igram Ignition u hardverskom
modu ...
Cekam na zicer V2 vec skoro 9 meseci i nema ga nigde....
Ja ga s vremena na vreme vidjam po oglasima, za smesne pare.

eno ga na pc berzi, 12 MB, 15 evra...
tu je i banshee 16mb agp (ako ste bas loodi 🙂 ), isto 15 evra

Voodoo_NBGD je napisao(la):
eno ga na pc berzi, 12 MB, 15 evra...
tu je i banshee 16mb agp (ako ste bas loodi 🙂 ), isto 15 evra

Jel bese Banshee bio sporiji od dvojke?

Jeste, samo shto ima i 2D...

... ma znam to. Nego jel si siguran, davno bese pa se zaboravilo.

99.99% 🙂

Da, da, da bi radile u SLI rezimu, obe kartice moraju biti iste...

Ah, ti dani... :smoke:
Need For Speed III i dalje ubedljivo najbolje izgleda samo i jedino na Voodoo dvojci...

Ma izgleda trojka odlicno i na kecu; davno to beshe, imao sam Flash3D sa 4mb. Najjaca karta koju sam ikada imao!

Hvala na odgovorima. Nego, taj vudu sto spominjete sa pcberze - pa nema ga vise, eno ga u makini 😛 ali zeza nesto... Il' ne valja drajver, il' ja ne umem da ga namestim 🙁 Mada onaj kreativni radi korektno sa skinutim DX7 drajverima.

vlasta je napisao(la):
Jel bese Banshee bio sporiji od dvojke?

Koliko se ja secam:
Voodoo 1 = Voodoo Rush
Voodoo 2 = Voodoo Banshe
Voodoo 3 je bio samo u verzijam kao graficka karta a ne kao "graficki akcelerator"!

Ne, Rush je bio sporiji od keca, kao i Banshee od dvojke. Za ove prve ne znam, ali Banshee se od dvojke razlikovao samo u nedostatku jedinice za multiteksturiranje, zbog cega je bio solidno sporiji...

teraš win98? svojevremeno nisam mogao da nateram v2 da radi pod xp-om.. v2 drajver za xp naravno ne postoji, a sa win2k drajverom nije htelo (valjda samo ako imaš amd procesor)..

potraži negde neke underground drajvere, sećam se da se pojavio drajver koji radi kako treba dve nedelje nakon što sam konačno odustao od budženja i kupio novi komp.. 🙂

jebi ga, ispada kombinacija "neće kola hteti da upale po magli ako živite u lazarevcu i ako vaša tašta ima žuti frižider"..

vudu_dva je napisao(la):
jebi ga, ispada kombinacija "neće kola hteti da upale po magli ako živite u lazarevcu i ako vaša tašta ima žuti frižider"..

Tacno... Tacno... :wall:

Nego, Voodoo Rush je, koliko sam ja obavesten, najveca glupost koju je 3DfX ikad izbacio. Neretko nije ni hteo da radi u Glide-u, a inace je bio previse spor.

Banshee je zaista modovani V2, ali je opet imao kilave performanse u odnosu na original.

re:

SuperStarr je napisao(la):
Koliko se ja secam:
Voodoo 1 = Voodoo Rush
Voodoo 2 = Voodoo Banshe
Voodoo 3 je bio samo u verzijam kao graficka karta a ne kao "graficki akcelerator"!

ne, totalno pogresn😵vako to ide:

Voodoo1 - samo 3D
Voodoo Rush - prvi vudu sa 2D-om
Voodoo2 - samo 3D
Voodoo Banshee - 2D/3D
Voodoo3 = prefektan 2D, 3D brzi nego Voodoo2 SLI

neko trazio drajvere za Win2k/XP ?

Poslednja izmena:
Voodoo 2 je brzi od Banshee-a jer ima (cini mi se da se tako zove) dve texturne jedinice,a banshee samo jednu,tako da ti je bolja varijanta voodoo 2 narocito zato sto mozes da je nakacis i na neku AGP karticu koju sad imas.Osim toga Sve igre koje koriste Glide prepoznaju Voodoo 2 a Banshee bas i ne(secam se da sam imao problema sam MIG-29),u svakom slucaju mnogo bolja varijanta je Voodoo 2)

E da Rush nemoj da uzimas ni za dzabe jer je to ubedljivo najgora i najnestabilnija kartica ikada napravljena.

Poslednja izmena:
Koliko se secam, Voodoo2 je imao cak tri teksturne jedinice, naspram jedne kod Bansheeja. Secam se da je na mom Voodoo-u bilo tri "procesorska" cipa...
Naravno da je bolja varijanta samo V2, jer drajvera za XP za benshija nema...

Koliko se secam, Voodoo2 je imao cak tri teksturne jedinice, naspram jedne kod Bansheeja. Secam se da je na mom Voodoo-u bilo tri "procesorska" cipa...

Ne,bile su dve,a onaj treci je sluzio za nesto drugo,a i nije isti kao ova dva,kao sto i Voodoo 1 ima jedna texturna i taj cip

Postoje drajveri za sve Voodoo karte i pod XP-om nisu kao 3dfx-ovi, ali ciji jesu?! Drajveri se nalaze na www.3dfxzone.it pa malo prodzarajte...

U proslom post sam naveo link ka Voodoo2 drajverima za 2k/XP koji recimo daju mogucnost Voodoo2 da u single rezimu radi u visim rezolucijama od 800x600 npr. Sto je bila softverski 'zakljucana' mogucnost sa strane 3dfx-a, ako oce' da igras u 1024x768 kupi JOS jednu kartu, i tako to...

Secam se nekih nezvanicnih 3dhq-ovih koje sam koristio posle propasti 3dfx-a, ali tada sam imao WinME...

Ako se ja dobro secam, ne moze da se mesa u sli modu 8 i 12 mb. Cak nije problem da bude Apac i Creative, vec da imaju obe isto memorije.

M

ljudi, nateracete me da ubacim v2 u komp i igram igre sa tavana 🙂

Ja jos zalim sto sam prodao svog Creative 3D Blastera Voodoo2 8 MB PCI :d 🙁

Ja se secam da sam na Rashi igrao Moto Racer 2 u 800x600 i da je bilo extra stabilno i brzo.
A UnrealTournament na Voodoo2 je leteo sa max detaljima kada je bio zaboden uz neki Celeron 500 (lepse od svih GeForce-ova kasnije).
A onda, kada sam vec imao GF2MX400 i Celeron 1100 sa 256 RAM-a, jos uvek mi je cucao Voodoo2 12 MB samo zbog NFS4 i NBA Live 2000, koji su kao stvoreni bili za GLIDE. Nabavio sam ubrzo, sav presrecan i jos jednu Voodoo "Dvojku" od komsije, ali je imala 8 MB i nikako nije uspvalo da ih spojim u SLI. Nije neophodno da karte budu identicne, vec samo da imaju istu memdzu.
Uz suze sam ih prodao obe pre dve godine. Jednu zato sto je bila visak, a drugu da bih otisao na Exit. A rado bih opet jednu ubacio, posto jos igram NFS4.

Ah... 🙁

Secam se kada sam otisao u CD klub, mislim da je bila dvehiljadita, imao sam tada K6 na 300MHz, i gledam sta cu da uzmem, privatim se Unreala (a citao sam da trazi zmaja od kompa), odnesem kutji i upalim, a ono glajduje u 800x600 ko danas Q3 na GF4 🙂

Ma GLIDE je bio nesto sto me je svojevremeno najvise odusevljavalo... **esh PS, AF, FSAA, nista mi nije tako dobro, kao sto je glide nekada bio.

Tako je.

Ae osnujemo klub ljubitelja i bivshih korisnika Voodooa! 😀

Nazad
Vrh Dno