Šta je novo?

Voodoo vs nVIDIA

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Da li mi neko moze razjasniti kolika je razlika izmedju :

voodoo 3 2000 16Mb AGP
VS
nVIDIA GeForce 2MX400 32Mb AGP

Pod razlikom podrazumevam brzinu i kvalitet slike.
Hvala !

MX400 je definitivno brza kartica.
Kvalitet slike? Hm, pa zavisi. Generalno Voodoo ima dobru sliku (DVD, DivX, itd...) ali to ne znaci da MX400 ima losu. Zavisi koji MX400 (kako je implementrano), ali u principu je i kod njis sve OK. Zavisno od budzeta, ako su kartice za iste pare, nema mnogo razmisljanja - NVidia. OD implementacije zavise sklonosti i za OC, pa npr. imas Asus varijanti koji mogu da daju mnogo vise od onoga kako su deklarisane.

stanke je napisao(la):
Da li mi neko moze razjasniti kolika je razlika izmedju :

voodoo 3 2000 16Mb AGP
VS
nVIDIA GeForce 2MX400 32Mb AGP

Pod razlikom podrazumevam brzinu i kvalitet slike.
Hvala !
Pored svega sto je kolega brzi
napomenuo mislim da je bitno i na kakvom monitoru gledas sliku kao i kakav ce procesor+ploca terati tu karticu.
na slabijim procesorima tipa k6 neces se usreciti sa mx-om iako je objektivno mnogo brzi
znaci za njega ti treba celeron/duron/athlon/xp/thunderbird/p3/p4 procesor.
a i na vecini 15" monitora neces primetiti neku spektakularnu razliku izmedju voodooa i gf-a,sem,mozda u reprodukciji divxova(trebalo bi da bolje izgledaju na Voodoou ali ne mora da znaci)
i kao sto brzi rece,imas razlicitih geforceva pa u zavisnosti od toga koliko imas para mozes i da se pronadjes(btw.ponudili su mi Eagle gf2mx400 za 49e a za te pare mnogi nude svoje polovne Voodooe ;) )
ajd sad pljujte po mom postu! :whip

V3 ima bolju sliku, pogotovo od MX-eva tipa Eagle. Neki firmirani MX-ovi su u principu ok. Reprodukcija DivX-ove je isto bolja na V3.
Sto se tice ostatka, MX400 je definitivno prilicno brzi od V3. U nekim situacijama je brzi cak i od V5, a u svakom slucaju ima i tu prednost sto postoje novi drajveri za njega, dok ih za Voodoo sad sklepavaju samo entuzijasti.

Re: Re: Voodoo vs nVIDIA

Filo je napisao(la):
ajd sad pljujte po mom postu! :whip

To ne dolazi u obzir. I sam sam vlasnik V3 i mislim da je precenjen. Ipak, ako nekom nesto znaci, o kompatibilnosti i drajverima nisam morao da brinem ni momenta. Verujte ljudi, potpuno kapiram Magicnog u onome sto je govorio. Dva puta mi se u zivotu desilo da mi posao zamalo strada ni iz cega (jednostavno komp poludi) i tada sam rekao da cu paziti sta stavljam u kompjuter. Zato V3 ne planiram da menjam.

voodooo

Pozdrav

Povosni sam vlasnik voodoo3-ke 2000 agp i ne mislim da ga menjam uzhasno mi se svidja grafichka s tim da se drzhi vec maltene 2 godine ako ne i vishe,a mx400 ne bih uzeo nego onda ili ati ili neki gf sa Ti prefiksom

razlika u ceni

Ocigledna je razlika u ceni po kojoj se mogu nabaviti ove kartice

Voodoo je dobar jer ce ti linearno pratiti overklok procesora do preko 1ghz sto se za slicne kartice za te pare(tnt2,m64) ne moze reci
tj zelim reci da voodoo ne prestavlja usko grlo cak i na PIII ali naravno
do rezulucije 800X600 u igrama.Iznad toga voodoo dosta usporava zbog
svojih 16mb od kojih dalje ne moze

Osim kvaliteta slike,naravno voodoo je sporiji od mx400,ali je barem toliko i jeftiniji,znaci stvar je u parama i da li ces da igras neke ultra igre na 17 ili 19"

Naravno obrati paznju da nove mx400(eagle) su mnogo losije nego u pocetku(rekao bih da su to mx200 sa promenjenim biosom) i zaista
su spore.Neki stari mx model ili firmirani 256(polovan) je najbolje resenje sto se tice MX i moj glas svakako ide za neki dobar gf256

Sto se tice kvaliteta slike ,na mom siemensu voodoo je neprikosnoven u odnosu na raznorazne nvidie koje sam testirao

Ukratko gledao NVidiu, sad gledam Voodoo 3 2000.

Nazad
Vrh Dno