Voodoo_NBGD je napisao(la):Izgleda, ali je to zbog Glide drajvera. Isto ko što Need For Speed III izgleda bolje na Voodoo 2 u 15-bitnoj paleti, nego na GeForceu u 16-bitnoj - zbog toga što je prvenstveno pisan sa Voodooom na umu.
Mislis na voodoou u 16bitnoj, a na D3D-u u 32bitnoj? 😉Voodoo_NBGD je napisao(la):Izgleda, ali je to zbog Glide drajvera. Isto ko što Need For Speed III izgleda bolje na Voodoo 2 u 15-bitnoj paleti, nego na GeForceu u 16-bitnoj - zbog toga što je prvenstveno pisan sa Voodooom na umu.
I glide 2 je imao 24-bitnu paletu. Malo se ceprka po driverima tj 3dfx tools i zacas se ukljuci. Vidno je bolja slika.V3 je imao podrsku za 24 bit od samog pocetka ali taj 24-bit prikaz nije mogao da se meri sa punim 32 bit prikazom nvidie i atija tada. Ne znam otkud ti 15-bitna paleta? 🙂gx-x je napisao(la):ne, voodoo je imao 15-bit paletu u glide-u, tek glide3 je imao podrsku za 24-bit paletu.
Naravno da su bile male oscilacije u FPS-u, kada su objekti u igrama bili primitive sazdane od nekoliko poligona.driver je napisao(la):Pa ako danashnje igre nisu optimizovane za DX, ne znam koje su onda, a opet se ne mogu porediti sa vremenom Glidea, i kako su igre tada radile (veoma male oscilacije u fpsu, u odnosu na DX koji je u jednom trenutku 20, u drugom 100).
Da, licno sam se uverio! :d 😉 Ali kad stavis 32-bitnu paletu u D3D? 🙂Darko je napisao(la):Mislis na voodoou u 16bitnoj, a na D3D-u u 32bitnoj? 😉
Inace pridruzujem se 3dfx taboru; unreal kao i sve ostale glide igre su neuporedivo bolje izgledale na Glideu nego u D3D
Pa recimo da je tako, a zatim je nastupilo doba DX7 igara koje su bas "razbacivale" fps, da bi se posle pojavili prvi demoi DX8 (3Dmark2001 nature test je radio ujednaceno na GF3, ostavio je strasan utisak na mene kada sam ga prvi put video) i prve igre DX8 koje su se makar priblizile 3Dfx igrama po pitanju malih razlika u fps (i dalje je 3Dfx bio ujednaceniji), a zatim ponovo DX9 i dugacke funkcije koje GPU "tesko vari", vracamo se u DX7 eru velikih oscilacija u fps.driver je napisao(la):Pa ako danashnje igre nisu optimizovane za DX, ne znam koje su onda, a opet se ne mogu porediti sa vremenom Glidea, i kako su igre tada radile (veoma male oscilacije u fpsu, u odnosu na DX koji je u jednom trenutku 20, u drugom 100).
Koliko se ja secam bila je 500DM, ne znam koliko si ti to placao, ali bila je 500DM.MrSa je napisao(la):cela prica pokazuje kako je monopol nekad... samo nekad jako dobar 🙂 Najbolja kartica u to vreme voodoo2 je kad je izasla kostala oko 650-700dm to je 350e... covece, da sada za te pare moze zverina takva da se uzme svi bi skakali od srece
Ja sam (ih) platio 2x 5evra komad i imam kao sto rece drfedja SLI na nforce 2 :dMrSa je napisao(la):Joj bre, ja sam je platio i manje, ali kad je izasla, tek kad je dosla koliko se secam bila je preko 500dm sigurno... mislim nije bitko koliko god da je, premalo je 😀
U vreme izlaska NFS3, aktuelna kartica bila je Riva 128 a TNT je bila zmaj, obe su radile u 16-bitnom kolornom modu (tako da su ga tadašnje igre koristile), nativni 32-bitni je doneo GeForce.Darko je napisao(la):Mislis na voodoou u 16bitnoj, a na D3D-u u 32bitnoj? 😉
Voodoo_NBGD je napisao(la):U vreme izlaska NFS3, aktuelna kartica bila je Riva 128 a TNT je bila zmaj, obe su radile u 16-bitnom kolornom modu (tako da su ga tadašnje igre koristile), nativni 32-bitni je doneo GeForce.
Poenta je u tome da se u D3D modu mogu razaznati pojedinačne boje na gradijentu neba ili pri filtraciji tekstura, što je na Voodoou bilo nemoguće.
Jok druze - Voodoo 6 nije postojao. To je V5, samo sa 4 VSA procesora, tj ni manje ni vise nego duplo jaci od V5 5500. Arhitektura je mnogo podsecala na danasnju Nvidiu 4x SLI; svakom procesoru ponaosob 32MB memorije, ukupno 128MB. Bio je negde review gde je V5 6000 brisao pod i sa GF3 (u DX 7 modu naravno jer nije imao niti T&L niti DX 8.0 instrukcije), ali ne mogu da nadjem.Minja je napisao(la):PES3 mi je radio na V3 2000 vrlo solidno u 800x600. Ne vide se mnogi efekti ali sasvim moze da se igra. Sa V5 bi trebalo da je situacija bolja. PES ne trazi hardverski T&L pa bi moglo da se proba bar... U svakom slucaju idi na www.3dfxzone.it pa vidi. Eh, da. ne postoji verzija V5 5500 sa 128 MB . Sve imaju 64 MB. V6 6000 je imao 128 MB. Bolje pojuri V3 2000 ili 3000 u PCI izvedbi i uzivaj - tesko se nalaze ali ih ima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari