Šta je novo?

Voodoo vs (Nvidia V Ati)

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Interesuje me posto se raspravljam sa drugarima. Da li Unreal bolje izgleda na Voodoo karticama ili na nekoj sadasnjoj kartici (mislim da je svejedno) i zbog cega je tako kako mislite da je?

Izgleda, ali je to zbog Glide drajvera. Isto ko što Need For Speed III izgleda bolje na Voodoo 2 u 15-bitnoj paleti, nego na GeForceu u 16-bitnoj - zbog toga što je prvenstveno pisan sa Voodooom na umu.

Unreal izgleda za 3 klase bolje an voodoo karticama zato sto je posebno optimizovan i zato sto je dosta efekata i detalja iskljuceno za non voodoo, sve je to verovatno moguce aktivirati preko konzole ili vec nekako i za ostale... tako da skacem sebi u usta, bdw. tada na voodoo ! 😀 Mada zasto je to sve bitno? 😀

Pre desetak dana formirah jednu makinu za glide igre sa V3-3000. Avaj, slika u 2D, desktop, je i dalje nenadmasna (LG1730B).

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Izgleda, ali je to zbog Glide drajvera. Isto ko što Need For Speed III izgleda bolje na Voodoo 2 u 15-bitnoj paleti, nego na GeForceu u 16-bitnoj - zbog toga što je prvenstveno pisan sa Voodooom na umu.

a zato ja ne mogu da se otmem utisku da mi je ranije nfs III ranije lepshe izgledao...

2d na voodoo je bio tata !
a unreal je, takodje, izgledao za klasu bolje na voodoo nego na NV ili ATI

@Vlasta:

isti taj ramdac je i u dansnjim nvidia kartama, 2d je identican ko jaje jajetu, verovatno ti se ucinilo. Sve ostalo je tacno.

Mislis na voodoou u 16bitnoj, a na D3D-u u 32bitnoj? 😉

Inace pridruzujem se 3dfx taboru; unreal kao i sve ostale glide igre su neuporedivo bolje izgledale na Glideu nego u D3D

ne, voodoo je imao 15-bit paletu u glide-u, tek glide3 je imao podrsku za 24-bit paletu.

Pa ako danashnje igre nisu optimizovane za DX, ne znam koje su onda, a opet se ne mogu porediti sa vremenom Glidea, i kako su igre tada radile (veoma male oscilacije u fpsu, u odnosu na DX koji je u jednom trenutku 20, u drugom 100).

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
ne, voodoo je imao 15-bit paletu u glide-u, tek glide3 je imao podrsku za 24-bit paletu.
I glide 2 je imao 24-bitnu paletu. Malo se ceprka po driverima tj 3dfx tools i zacas se ukljuci. Vidno je bolja slika.V3 je imao podrsku za 24 bit od samog pocetka ali taj 24-bit prikaz nije mogao da se meri sa punim 32 bit prikazom nvidie i atija tada. Ne znam otkud ti 15-bitna paleta? 🙂

driver je napisao(la):
Pa ako danashnje igre nisu optimizovane za DX, ne znam koje su onda, a opet se ne mogu porediti sa vremenom Glidea, i kako su igre tada radile (veoma male oscilacije u fpsu, u odnosu na DX koji je u jednom trenutku 20, u drugom 100).
Naravno da su bile male oscilacije u FPS-u, kada su objekti u igrama bili primitive sazdane od nekoliko poligona.
Darko je napisao(la):

Inace pridruzujem se 3dfx taboru; unreal kao i sve ostale glide igre su neuporedivo bolje izgledale na Glideu nego u D3D
Da, licno sam se uverio! :d 😉 Ali kad stavis 32-bitnu paletu u D3D? 🙂
Ko jos ima SLi na nForce2 ? 😉

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Pa recimo da je tako, a zatim je nastupilo doba DX7 igara koje su bas "razbacivale" fps, da bi se posle pojavili prvi demoi DX8 (3Dmark2001 nature test je radio ujednaceno na GF3, ostavio je strasan utisak na mene kada sam ga prvi put video) i prve igre DX8 koje su se makar priblizile 3Dfx igrama po pitanju malih razlika u fps (i dalje je 3Dfx bio ujednaceniji), a zatim ponovo DX9 i dugacke funkcije koje GPU "tesko vari", vracamo se u DX7 eru velikih oscilacija u fps.

cela prica pokazuje kako je monopol nekad... samo nekad jako dobar 🙂 Najbolja kartica u to vreme voodoo2 je kad je izasla kostala oko 650-700dm to je 350e... covece, da sada za te pare moze zverina takva da se uzme svi bi skakali od srece

MrSa je napisao(la):
cela prica pokazuje kako je monopol nekad... samo nekad jako dobar 🙂 Najbolja kartica u to vreme voodoo2 je kad je izasla kostala oko 650-700dm to je 350e... covece, da sada za te pare moze zverina takva da se uzme svi bi skakali od srece
Koliko se ja secam bila je 500DM, ne znam koliko si ti to placao, ali bila je 500DM.

Joj bre, ja sam je platio i manje, ali kad je izasla, tek kad je dosla koliko se secam bila je preko 500dm sigurno... mislim nije bitko koliko god da je, premalo je 😀

MrSa je napisao(la):
Joj bre, ja sam je platio i manje, ali kad je izasla, tek kad je dosla koliko se secam bila je preko 500dm sigurno... mislim nije bitko koliko god da je, premalo je 😀
Ja sam (ih) platio 2x 5evra komad i imam kao sto rece drfedja SLI na nforce 2 :d
Kada bi NF7S imao podrsku za AGP x2, imao bih 4x sli tj u kombinaciji sa Voodoo 5 5500, ali ne moze da udje baksuz, pa ga drzim u starijoj makini 😀

ja sam voodoo2 prodao za 220dm i dodao jos 150dm i uzeo voodoo3 3000, pa vi vidite kolko je to para tada bilo :d al ***. bilo je il kupiti il puci 🙂

A ja se secam da su voodoo 1 i 2 bili akceleratori a da je 3 bila kartica, ali kakva!!!! UFF!!!!!

Darko je napisao(la):
U vreme izlaska NFS3, aktuelna kartica bila je Riva 128 a TNT je bila zmaj, obe su radile u 16-bitnom kolornom modu (tako da su ga tadašnje igre koristile), nativni 32-bitni je doneo GeForce.
Poenta je u tome da se u D3D modu mogu razaznati pojedinačne boje na gradijentu neba ili pri filtraciji tekstura, što je na Voodoou bilo nemoguće.

Secam se da sam Voodoo3 2000 kupio za nekih 200 DEM, a za te pare je bila zverina tada! Da ne pricham o kvalitetu drajvera i podrshke u igrama + Made in Mexico 😀
Igrao sam se na V3 do 2002...

U vreme izlaska NFS3, aktuelna kartica bila je Riva 128 a TNT je bila zmaj, obe su radile u 16-bitnom kolornom modu (tako da su ga tadašnje igre koristile), nativni 32-bitni je doneo GeForce.
Poenta je u tome da se u D3D modu mogu razaznati pojedinačne boje na gradijentu neba ili pri filtraciji tekstura, što je na Voodoou bilo nemoguće.

TNT2 je radila u 32 bita, TNT je radila u 16 i 32 bita (mada je 32 bita bilo neupotrebljivo 🙂), a GeForce je doneo T&L, dok je Voodoo5 bila prva 3dfx-ova full 32 bita kartica sa AA i motion blur efektima.

ova tema me pogadja u srce :bottle:
Jos davno sam toliko prizeljkivao jednog Voodoo-a i kada sam konacno nabavio voodoo dvojku bio sam srecan, presecan k'o malo dete jooojjj majko kad se samo setim RollCage-a, Quake 2 , Unreal, Unreal Tournament, NFS3, jooooj majko kad se samo setim tog uzivanja !

Elem, vec dugo se nosim tom mislju, a vidim otvorili ste temu ovde, pa reko da iskoristim da se malko raspitam:
1) Koliko bi mi vredelo da ganjam neki Voodoo 5 5500 ? Koliko je to dobra kartica za neke "danasnje" pojmove (iskreno, najvise me interesuje da li ce raditi PES5 to takoreci jedino igram, povremeno NFS MW) koliko bi to kostalo (verzija od 128MB)
2) Ljudi da li bi mi neko prodao 2 Voodoo dvojke u SLI da ih tutnem, for old times sake ... ??

izvinjavam se sto sam malko prebacio temu na oglase ... ali ocu da iskoristim i da postavim pitanja i da malko potrosim para :wave:

PES3 mi je radio na V3 2000 vrlo solidno u 800x600. Ne vide se mnogi efekti ali sasvim moze da se igra. Sa V5 bi trebalo da je situacija bolja. PES ne trazi hardverski T&L pa bi moglo da se proba bar... U svakom slucaju idi na www.3dfxzone.it pa vidi. Eh, da. ne postoji verzija V5 5500 sa 128 MB . Sve imaju 64 MB. V6 6000 je imao 128 MB. Bolje pojuri V3 2000 ili 3000 u PCI izvedbi i uzivaj - tesko se nalaze ali ih ima.

Voodoo 5 5500 za danasnje pojmove? Heh, voleo bih da ti kazem da sve pici samo tako ali slagao bih te. Racunaj da je jacine GF4 MX440 (nemoj da cujem nekog da pocne da njake kako je MX440 brzi, bijem 😉 ). Ono sto radi na MX, manje vise radice i na Voodoou.

Kako imam i V5 5500 i 2x Voodoo 2 mogu samo da predlozim da pozajmim dvojke, jer sam patike ogulio trazeci dva identicna voodooa za SLI. Naravno da nista od ovoga nije na prodaju...osim ako mi ne uleti V5 6000; tek u tom slucaju sam spremam da dam V5 5500 i plus jos mnogo stosta.

Jedna od najvecih gresaka u mom zivotu je sto sam pola sata oklevao da kupim doticnu kartu (V5 6000) kada je neko ponudio na benchu. Kada sam nakon pola sata odlucio da dam svoj Radeon 8500 (koji je kostao cca 100 evra tada) + 50-70e doplate, covek mi je javio da je prodao u rekordnom roku, tj. u prvih 15 min. Dakle, ako neko ima V5 6000 (poznatiji kao rampage) i zeli da ga da udomi posteno, kod nekoga ko ce ga paziti maziti i zvati Djole (ime nije bitno) ima moj PM 😉

Minja je napisao(la):
PES3 mi je radio na V3 2000 vrlo solidno u 800x600. Ne vide se mnogi efekti ali sasvim moze da se igra. Sa V5 bi trebalo da je situacija bolja. PES ne trazi hardverski T&L pa bi moglo da se proba bar... U svakom slucaju idi na www.3dfxzone.it pa vidi. Eh, da. ne postoji verzija V5 5500 sa 128 MB . Sve imaju 64 MB. V6 6000 je imao 128 MB. Bolje pojuri V3 2000 ili 3000 u PCI izvedbi i uzivaj - tesko se nalaze ali ih ima.
Jok druze - Voodoo 6 nije postojao. To je V5, samo sa 4 VSA procesora, tj ni manje ni vise nego duplo jaci od V5 5500. Arhitektura je mnogo podsecala na danasnju Nvidiu 4x SLI; svakom procesoru ponaosob 32MB memorije, ukupno 128MB. Bio je negde review gde je V5 6000 brisao pod i sa GF3 (u DX 7 modu naravno jer nije imao niti T&L niti DX 8.0 instrukcije), ali ne mogu da nadjem.

Poslednja izmena:
Svaka cast Darko. Pozuri sa kupovinom tog V5 6000 jer za koju godinu ce kostati mnogo vise :d

Ja evo pozivam da ako neko hoce da proda voodoo 1 ili 2 da mi pise na pm.... probudile se i meni uspomene 😀

Evo nisam postovao bas dugo ali sad kad procitah ovo stvarno me u srce pogodi.
Ja sAm prodao V3 2000 eh sta bi dao da ga sad uzmem. Za mene vazi isto ako neko prodaje V5 6000 mozda i slabiji kupujem. PM.

Nazad
Vrh Dno