Šta je novo?

Voodoo PCI

• Začetnik teme Začetnik teme Kele
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kele

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2004
Poena
609
J**** treba ujki za klinca Voodoo 4 ili 5 64 ili 128 mb PCI. Nece da se isprsi za novu plocu i grafiku (sto bi mu izaslo skuplje za 20 jevreja). Pa bi vas molio ako neko ima neku ideju gde naci tu prokletu karticu bio bih vam zahvalan... 😀

Mislim da jedino V5 6000 ima 128MB memorije
Uopste naci Voodoo 4 ili 5 , je fakticki nemoguca misija ,
pa kad se na to doda jos i PCI slot definitivno nemoguca .....
Ako je i moguca papreno je skupa , jer su te kartice veoma retke ,
a kupuju ih kolekcionari 🙂
Plus cak i da nadjes V5 6000 , metar u ruke i izmeri da li moze
kartica da stane u kuciste jer je dugacka.....

Pozdrav

Voodoo 4 ima 32MB, a Voodoo 5 64MB ram-a.
Ne preporucujem doticnu gimnastiku, tj. cak i da ga nadjes neces se naigrati sa njim... znam, imam Voodoo5 AGP u drugoj masini.

Kako nece??? Ja sam se vala naigrao ko besan na V5 5500! NFS4, na primer! Ili Rollcage... ili sve one stare dobre igrice... mmm....

Sto ne pokusa neku drugu graficku u PCI varijanti. Prodavalo se to kojekude.

On je kupio taj komp od nekog kolege i ima neku graficku od 16mb... Onda ga je kolega izlero da kupi Voodoo2 (koji je kolega imo na lageru, al se *****o jel je bila AGP)... Iz price se zakljucuje da kolega nije ni znao sta mu je prodao (****** kad ujka meni neveruje)... Sto se tice PCI slota ja sam cuo da Voodoo4 i 5 postoje u toj varijanti od 64 i 128 i da su sasvim dobre...
Sto se mene tice ja sam otvoren za predloge PCI kartica od 64 mb koje su dobre, a ujku cemo da slazemo da je Voodoo... Ko da on zna sta valja 😉

Pazi, na Voodoo-u (ma koliko ja tu karticu voleo 🙂 ) nema teorije nista da igras sad, jer hardverski podrzava DX6 a mozda poteras neki DX7 naslov...
Mislim ne znam, nemam Voodoo-a od leta 2002.

Kele je napisao(la):
On je kupio taj komp od nekog kolege i ima neku graficku od 16mb... Onda ga je kolega izlero da kupi Voodoo2 (koji je kolega imo na lageru, al se *****o jel je bila AGP)... Iz price se zakljucuje da kolega nije ni znao sta mu je prodao (****** kad ujka meni neveruje)... Sto se tice PCI slota ja sam cuo da Voodoo4 i 5 postoje u toj varijanti od 64 i 128 i da su sasvim dobre...
Sto se mene tice ja sam otvoren za predloge PCI kartica od 64 mb koje su dobre, a ujku cemo da slazemo da je Voodoo... Ko da on zna sta valja 😉

Voodoo2 u AGP varijanti NE postoji!

Vioodoo2 u AGP je bio Banshee i imao je i 2D 😉 mada je bio slabiji od V2...

Banshee je stand-alone kartica, i iako je uradjena u Voodoo2 (add-on kartica) tehnologiji ne moze da se kaze da je to ista kartica, no pod razno! 😉

a da odnes komp na ugradnju kartice (npr. potreban je neki ekstra veliki alat da se proveri da li ce kod tako starog kompa graficka raditi sa plocom) lepo zamenis plocu i sve sto treba (malo ces morati da se potrudis da sve uklopis u cenu, a da ujka nista ne posumnja) vratis komp i kazes ujki da je voodo....
Ja sam tako (istina kao klinac pre 6-7 godina) lepo kupio SB od 300 dem, stampac (ink jet) za 350, modem za neku slicnu sumu (cak SB nije mogao da stane u kuciste!!! pa je moralo novo)

ja u kucistu trenutno imam 3dfx Voodoo 3 3000 16mb Agp 1x 🙂

To za novu plocu otpada, hteo ja. Nego oce on na oci fa mu kopam ppo kompu... Namazan je stari.. Nego daj ako neko zna da mi navede par kartica u PCI varijanti da ja to potrazim...

a da odnes komp na ugradnju kartice (npr. potreban je neki ekstra veliki alat da se proveri da li ce kod tako starog kompa graficka raditi sa plocom)

Ja stvarno cujem prvi put za specijalne alate , ekstra velike i slicno :trust:
Ploca je integrisana i nema sta da se proverava , moze samo PCI , a tu moze
svaka ......

Prodavao je skoro na PC Berzi jedan covek iz Pancheva , PCI kartice ,
imao je nekog Radeon-a 7000 PCI , i cuveni biser oglasa 3dfx TNT2
PCI , ali kao sto ti ljudi kazu ........ bacanje para.
Ne znam koja je int. ploca u pitanju , koji procesor , ali ako je nesto tipa
Pentium2 / 3 , ploca sa AGP slotom i GeForce2 AGP kartica kostaju u kompletu
30 eura , a taj GeForce2 AGP ce pojesti u performansama bilo koju
PCI karticu

Pozdrav

svasta

Dandy je napisao(la):
Voodoo 4 ima 32MB, a Voodoo 5 64MB ram-a.
Ne preporucujem doticnu gimnastiku, tj. cak i da ga nadjes neces se naigrati sa njim... znam, imam Voodoo5 AGP u drugoj masini.

nazdravlje! 🙂 🙂 🙂

Voodoo4 ima u dve varijante pci i agp sa po 32mb.
Voodoo5 ima malo vise Voodoo5 5000 32MB PCI, Voodoo5 5500 PCI&AGP 64MB i Voodoo5 6000 AGP 128MB.

i koji to dx8 naslovi ne mogu na vsa100??!

Relativno skoro je u oglasima bila Voodoo4 PCI pa ako pronadjem javljam...mada kako stvari danas stoje tesko da ce ovakvih ponuda biti cesto pa ti vidi bolje neku alternativu.

Prave se bre i danas, samo slabiji modeli; prave recimo Sapphire i Club3D 9200 i 9250 na PCI-u, pravilo se pre toga i 9000-ka. Ima nv FX5200 od x proizvodjaca, a pre toga GF4 4000MX, 440MX, itd. Pitanje je samo gde to po Srbiji naci.

Kele je napisao(la):
To za novu plocu otpada, hteo ja. Nego oce on na oci fa mu kopam ppo kompu... Namazan je stari.. Nego daj ako neko zna da mi navede par kartica u PCI varijanti da ja to potrazim...

ma bre on tebe zaje*ava... i josh kazesh da ti ne veruje, ko je tu lud on koji ti trazi pomoc a ne veruje ti ili ti koji je pruzash...

sad treba da se polomish i da nadjesh neko skupo i komplikovano reshenje koje ce posle opet da bude ispljuvano, a chovek instistirao na takvoj gimnastici...

Pa s obzirom da ovaj na PCberzi ceni Radeon 7000 60e covek moze da bira, ili ploca i kartica ili kartica (eventualno ploca procesor i kartica) :S: Sve u istoj ceni :crash:

Poslednja izmena:
Evo, ja ti prodam Voodoo 3 2000 PCI za 15 eur - savrseno ispravna, super slika, divX, DVD idu kao san kao i lep broj dx 7 (skoro sve) igara a bogami radi i dosta dx 8 naslova. Bleji u kutiji sigurno godinu i po dana - stavim je u masinu samo kada menjam kartice tj kada radim upgrade pa da ne ostanem bez kompjutera.
V4 4500 PCI, a pogotovu V5 5500 PCI ces uzasno tesko naci u Srbiji. Nista kvalitativno (i kvantitativno tj brzinski) novo neces osetiti ni sa V4, sa V5 nesto malo FSAA npr jer V4 4500 ga nema kao ni V3. Podrsku za 32 bit teksture imaju i V4 i V5 ali nemaju T&L jedinicu pa igre koje izricito zahtevaju ovo nece raditi na V4, V5. Postoji program za emulaciju T&L ali on radi u 10 % slucajeva. Da sam na tvom mestu ne bih jurio ni V4 ni V5 (kostace te kao sv Petra kajgana 😉) vec bih uzeo jeftiniji V3 kad vec mora PCI grafika. To ti je i najbolje sto realno mozes iskopati u Srbiji u PCI izvedbi a po razumnoj ceni. Cak je i V3 PCI dosta tesko naci.
E da, V3 2000 ima softverski AA nabudzen u drajverima i radi ali je procesorski dosta zahtevan.
Kontakt na PM,
Moze zamena za 128 MB neke flash memorije ili 256 MB PC400 memorije uz moju doplatu od 15 eur.
Cao

Poslednja izmena:
Bolje od ove ponude neces dobiti! 😉

Hvala vam momci u svakom slucaju, ali uspeo sam da ga nagovorim da se otvori malo ipak ide nova godina plus sto ce da uvedu porez....

Nazad
Vrh Dno