Šta je novo?

Voodoo 5 6000

Auh... uhvati me nostalgija :(

ja sam se nalozio na voodoo 3, nasao sam u nekim oglasim za 20eur :> pregovori oko kupovine su u toku.

tamo neke 98 godine sam imao diamond monster voodoo 2.. to su bili dani.

Moja Voodoo 2 SLi iz 1998 godine :)

3dfx.jpg

Legenda

Voodoo Legenda:Klanjanje

Eh kad se samo setim stare dvojke, a potom i trojke!!! Unreal Tournament mi je leteo na K6-2 sa 300mhz :D

Ama bre ljudi, dosta sa tim vooodoo-ima :D Ne mogu više to da podnesem, ovde niko maltene ne zna za voodoo.
Onaj moj Apache vooodoo2 skuplja prašinu dok sam ja ovde u 3PM :( Moraću da iscimam nekog da ga bocne u makinu da mu malo produva vertex jedinice (isto kao kod automobila, ne valja kada dugo stoji u garaži) :p
Hm, ako neko zna ruski evo interesantnih linkova:
http://people.overclockers.ru/max1024/record6
http://voodoolife.narod.ru/
i konačno: DivX na voodoo2 (ili kako naterati DivX da radi u glide modu, ha haha):http://voodoolife.narod.ru/mpeg4.htm

Voodoo nikad nije imao vertex jedinice. Sve je to procesor krckao i pomocu GLIDE API-a je slao voodoo-u na rendering.

Nije na prodaju, to je uspomena na jedno vreme ;)

Е како попиздим када видим који сам ***** био као клинац, са S3 Virge на ТNT2, а све ове легенде између сам прескочио. *** било ми много да дам 300 марака за картицу у то време :(

Е како попиздим када видим који сам ***** био као клинац, са S3 Virge на ТNT2, а све ове легенде између сам прескочио. *** било ми много да дам 300 марака за картицу у то време :(

Pa i TNT2 je bila dobra kartica, verzije PRO, ULTRA.... Ne racunam VANTU, koja je osiromaseni uranijum:) I mene uhvati nostalgija za starim "makinama"... Prsle nedelje ortak i ja instalirali na P1 "red alert". Kako je to bila dobra igrica:banana:

imam ja voodoo 2 sa 8Mb (hm ili 12..morao bih da proverim) ako nekom treba:) ali je problem sto sam zagubio onaj mali kablic kojim se povezuje sa grafikom..
pretpostavljam da je takav kablic u 21 veku nemoguce naci?:)

[prozivka]Cemu tol'ko kukanje za kompanijom koja nije znala kako da posluje? :D :D :d
Mislim, 4 GPU-a vise deluju kao potez ocajnika nego kao napredak :) A to sto ih je nVidia sahranila kroz 3 generacije kartica... je prica za sebe :D :D :d[/prozivka]

Poslednja izmena:
Upravo tako, na onom testu GF2 ga je tukao u svim testovima a josh ima i T&L za razliku od Voodoo-a.

Ma dobroo ljudi... Voodoo je bio prava stvar u vreme Rive 128... TNT (kec) je oduvala Banshee-ja! (koji valjda beše prva Voodoo samostalna grafička!)

Ancient

Evo da dodam malu fotkicu ove Voodoo Rush sa 6MB! [obrati pažnju na strateški raspoređen RAM :)] Ne' da radi pod XP-om, ne postoje driversi, inače šljaka pod 95-98-icom. Imao nekad i Banshee, ode nekuda...
Otprilike zajedno imamo celu Voodoo familiju, mogli bi da napravimo malu izložbicu.

Prilozi

• voodoo_rush.gif
    voodoo_rush.gif
    37.4 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
Ma dobroo ljudi... Voodoo je bio prava stvar u vreme Rive 128... TNT (kec) je oduvala Banshee-ja! (koji valjda beše prva Voodoo samostalna grafička!)

Pa bilo im je lako da se prave vazni kada niko, realno, nije napravio nista pametno u to doba ;)
Ti izleti su ih kostali kompanije :)

imam ja voodoo 2 sa 8Mb (hm ili 12..morao bih da proverim) ako nekom treba:) ali je problem sto sam zagubio onaj mali kablic kojim se povezuje sa grafikom..
pretpostavljam da je takav kablic u 21 veku nemoguce naci?:)
Ma to je klasičan VGA kabl. Voodoo 1 i 2 su samo isključivali signal grafike i onda preuzimali na sebe slanje video signala kada se aktivira 3D mod.

Ako se dobro secam Voodoo 1 se pojavio pre Rive 128, koja je tukla Voodoo u D3D-u (tada ne bash preterano razvijenom).S druge strane TNT nije oduvao samo Bansee-ja, vec i Voodoo 2.;)
A prva Voodoo samostalna karta valjda beshe Rush a ne Banshee.

Ja imam Voodoo 1. Samo ona mi jos uvek radi, one druge su ili prodate ili riknule pa bacene...

[prozivka]Cemu tol'ko kukanje za kompanijom koja nije znala kako da posluje? :D :D :d
Mislim, 4 GPU-a vise deluju kao potez ocajnika nego kao napredak :) A to sto ih je nVidia sahranila kroz 3 generacije kartica... je prica za sebe :D :D :d[/prozivka]

Uskoro pravim anketu: "Da li banovati Kutiju zbog ovakvih izjava :p "

Ako se dobro secam Voodoo 1 se pojavio pre Rive 128, koja je tukla Voodoo u D3D-u (tada ne bash preterano razvijenom).S druge strane TNT nije oduvao samo Bansee-ja, vec i Voodoo 2.;)
A prva Voodoo samostalna karta valjda beshe Rush a ne Banshee.

Koji crni D3D u vreme Voodoo1 i Rive128 ??? Taj D3D u to vreme nije sluzio nicemu prakticno niti je imao HW instrukcije... Mozda si mislio da ga je tukla u OpenGL aplikacijama ?

A inace, da pojasnim nekima da se ne gube, hronoloshki su karte izlazile :

1. Voodoo 1 (PCI, 3D Upgrade) - 1996
2. Voodoo Rush (PCI, 2D/3D Standalone) - 1997
3. Voodoo 2 (PCI, 3D Upgrade) - 1H,1998
4. Voodoo Banshee (AGP/PCI, 2D/3D Standalone) - 4Q,1998
5. Voodoo 3 (AGP, 2D/3D Standalone) - 1H,1999
6. Voodoo 3 Velocity (AGP, 2D/3D Standalone) - 2H,1999
7. Voodoo 4/5 (AGP, 2D/3D Standalone) - 2000

Poslednja izmena:

Samo sam chekao da se neko ovako izlane :D Riva 128... Voodoo 1... Razlika dupe - oko, sto kaze Fedja. Riva 128 je ubedljivo najveci shkart ikada izbacen od strane Nevidije i mozda jedino moze da se poredi sa Voodoo rushom (koji je tek shkartina).

A mislim da si promasio glagol za komparaciju TNT/V2. Da nisi ispustio jedno (p)oduvao? :p TNT 1 je bio brzinski uporediv sa V2 samo u 16bitnom modu a u tom modu je imao UZASAN kvalitet slike. Tacno su se videle nijanse boja / nagli prelazi. Jednostavno grozno. U 32bitnom modu je slika izgledala kao na V2 (samo u pogledu boja; u ostrini slike je bio dve svetlosne godine iza) ali je brzina bila bezmalo duplo manja.

Tek TNT2 je bio koliko toliko upotrebljiv i to tek sa PRO i Ultra prefiksom. Ali tada se pojavio V3 koji mu je vishe nego dobro parirao. Stavise, V3 3000/3500 je bio direktan konkurent Ultri, i definitivno prvi izbor za "gejmere". I opet ista pricha za 32-bitni i 16bitni mod.

Sto se tiche GF 2 vs Voodoo 5, argument stoji - V5 nije imao hardware T&L i zato je bio u startu invalid u odnosu na konkurenciju. ALI razlika u kvalitetu 3D prikaza je tek u ovom slucaju stravicno izrazena. Potrazicu screenshotove cisto da se prisetite zbog cega je GF2 toliko vodio.

@Typhoon
Sve 3dfx karte, pa i V3/4/5 su pravljeni i za PCI i to u ogromnim kolichinama. Stavise bolje su radile na PCI magistrali nego na AGPu.

Evo par starih threadova koje sam kachio u nekoliko proteklih godina...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=25041&highlight=5500 razlika u kvalitetu prikaza
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=97710&highlight=5500 Pixelshader (!) za V3/4/5

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno