Šta je novo?

Voodoo 1

Rush je samo 3D, ali je tako koncipiran da se moze kombinovati sa 2D na istom PCB, 2D je drugih proizvodjaca...inace sporije resenje od voodoo (1)

Rush nije samo 3D. U to sam siguran zato sto taj moj stari racunar samo ima Voodoo Rush karticu, nikakvu dodatnu.

Evo, ovu Voodoo Rush imam:

rush_mx.jpg

Hard to find Macronix MX86251 6 MB- This card seems to have made the rounds under a number of different names including Magic Rush3D and Pro Comp G-105.

Evo, ovu Voodoo Rush imam:

rush_mx.jpg

I ta je kao i svaki drugi voodoo rush, kombinacija voodoo 1 3d cipa i nekog 3rd party 2d. Tako da 3D mora definitivno da radi. Da li si probao karticu pod svim API-ima? Ako nisi, probaj, nadji negde recimo Need for Speed 2 SE koji ima podrsku za Glide pa vidi kako se ponasa(to je igra koja mora besprekorno da radi na toj kartici). Probaj neke stare 3D igre recimo Star Wars Rogue Sqadron, on ima podrsku za D3D i za Glide. Ovo ti je dosta bitno jer od tih 6Mb memorije 2 idu za 2D grafiku, dok 4mb idu za 3D sto je premalo za dosta igara pa moze prouzrokovati te tvoje probleme. Probaj druge drajvere, ili ako bi uspeo da nadjes bas njene, ja sam imao problem sa Diamond Multimedia Voodoo 1 da nije hteo da radi sa oficijelnim drajverima, samo sa njihovim. Ako ti i to ne pomogne, kartica je verovatno neispravna.

Karticu sam kupio novu tj kupio sam nov racunar i ta kartica je bila u njemu i dobio sam disk sa drajverima. I kartica iz nekog razloga radi samo sa tim drajverima za Win95.

Sada sam pokusao da instaliram MX86251 3Dfx Mancuso Mix 2.0 i MR.F Voodoo Rush 1.0.

Sa ovim MR.F uopste nije htela da saradjuje, instalira se, ali umesto imena graficke i monitora pise [unknown device] i ima 256 boja u 640x480 i ne moze da se poveca nista od ta dva parametra.

A sa Mancuso Mix 2.0 je sve lepo prosla instalacija, bez ikakvih problema i lepo pise ime graficke i ime monitora. Ali boje i rezolucija su zakucani na 256 i 640x480. Kada povecam slajder, racunar trazi restart. Nakon restarta, nista se nije promenilo. I tako ukrug.

Dok sa ovim drajverima koji su dosli uz nju, nakon restarta se poveca i rezolucija i boje.

A pokusao sam sada Need For Speed 3 sa hardverskom akceleracijom i Menu je ceo zelen, ali se vide konture. Ali kada ukljucim softversku, radi bez problema. Setio sam se da sam igrao pre Toy Story 2 igru i svi likovi i 3D objekti se bez problema vide i razaznaju, ali su zeleni bez textura.

Edit: Evo, u attachu sam stavio slike kako izgleda menu sa i bez HW akceleracije.

A tako je oduvek. Malo mi je neverovatno da je kartica neispravna. Pa ako neko moze da pomogne u cemu je stvar... :/

Prilozi

• DSC01941.jpg
    DSC01941.jpg
    505.3 KB · Pregleda: 66
  • DSC01942.jpg
    DSC01942.jpg
    404.6 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
hehe setio sam se da brzo odgovorim. 9 meseci kasnije. I to sasvim slucajno naleteh na temu.

Pa lepo, nema 3D. Kada se pusti igra u 3D-u, sve je zeleno tj objekat je tu, ali bez tekstura.

I ovde pise da Rush ima samo 2D:
http://en.wikipedia.org/wiki/3dfx_Interactive
(ispod chipset tabele pise da je Rush samo za 2D, a Voodoo za 3D)

A po netu sam nalazio da ima 3D. Zaista ne znam. Ako neko mozda zna u cemu je stvar, neka kaze.

Davno bese ali ako se dobro secam Rush je imao 2D i 3D. Samo sto 3D uopste nije radio dobro kao na Voodoo1.

EDIT

Pise lepo i na linku koji si postavio

In August 1997, 3dfx released the Voodoo Rush chipset, combining a Voodoo chip with a 2D chip that lay on the same circuit board, eliminating the need for a separate VGA card. Most cards were built with an Alliance Semiconductor AT25/AT3D 2D component, but there were some built with a Macronix chip and there were initial plans to partner with Trident but no such boards were ever marketed.

Poslednja izmena:
Davno bese ali ako se dobro secam Rush je imao 2D i 3D. Samo sto 3D uopste nije radio dobro kao na Voodoo1.

EDIT

Pise lepo i na linku koji si postavio

Moguce je. Izgleda da je od pocetka bila neispravna, a ja se nisam razumeo, i uvalili mi. Probah druge Voodoo graficke sto imam i sve extra rade, ali cim ovu ubacim, sve je zeleno.

Kako konektor kada ona lepo radi u 2D modu? Cim prebacim u 3D, onda je slika u igri zelena. Imas primer gore za NFS3.

Kako konektor kada ona lepo radi u 2D modu? Cim prebacim u 3D, onda je slika u igri zelena. Imas primer gore za NFS3.

to sam i "gledao" (male slike naravno) i mislio da su 2d/3d
ostaje jedino pitanje da li si dobro instalirao taj drajver (da nisi samo instalirao 2d deo)
tj koji os koristiš sada sa tom kartom

to sam i "gledao" (male slike naravno) i mislio da su 2d/3d
ostaje jedino pitanje da li si dobro instalirao taj drajver (da nisi samo instalirao 2d deo)
tj koji os koristiš sada sa tom kartom

Koristim Win98. A instalirao sam drajvere za Win95. Onda lepo radi u 2D, ali 3D zeza. Kada instaliram neke druge drajvere, ne mogu ni da povecam rezoluciju i boje.

Ja imam još uvek u fioci funkcionalne Voodoo 1, Voodoo 3 2000 i Voodoo 5 5500 :)
Jeste da se javljam podosta kasnije ali da se pohvalim da imam jednu V3 2000 PCI sa SGRAM memorijom. Radi kao sat i dan danas cak i na vrlo modernim plocama. Zamalo da kupim nedavno i jednu V5500 PCI ali neko je bio brzi :(

Ja skoro kad sam kupovao napajanje, a trebala mi i grafa za drugu, staru mašinu da moji mogu da gledaju filmove, na njihovoj mx4000 crko tv-out... i pita me čovek da l' mi treba možda neka dobra grafička, ja reko treba mi loša :). Ja tražio neki mx440 ali nisam bio našao. I kaže ima neku matoru iz '99, iznese kad ono neki 3dfx, ja naravno nemam pojma koja je bila, prvi (ovaj) komp sam uzo tek 2005. :S:.
Ima svideo ali nisam uzeo, šta znam, nisam siguran kako to radi, drajveri, tv-out opcije/podešavanja... sa ati i nvidia mi je sigurica, namestim za čas.
Jel zna neko da mi kaže kako to ide kod 3dfx-a, jel ima isto clone i dualview, tj jel može da tera dva monitora? Baš me zanima.

Vrh Dno