Šta je novo?

Voltaza memorije?

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Imam konfiguraciju kao u signature-u i zanima me da li neko zna zasto kada povecam voltazu memorije i na 2.7v i na 2.8v ocitavanja pokazuju 2.67-2.68v (i u BIOS-u i u Windows-u)? Cak sam probao i sa 2.5v, ali opet nishta tj. 2.67v-2.68v

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Primetio si i da su ti ostale voltaze u sistemu malo ispod vrednosti, mada ne mora nista da znaci. Cudi me, jer taj isti chieftec meni daje cak i malkice vece nego sto treba, na svim granama. Za memoriju ne umem da ti odgovorim, to moze biti i do naponske jedinice ploce... dosta je sirok pojam, ali nekim sistemom eliminacije (privremenom zamenom ploce, pa memorije, pa napajanja) bi trebao doci do zakljucka sta smrdi. Ja licno tipujem na plocu, iako ljudi koji imaju Epoxa, uglavnom ga hvale.

Poslednja izmena:
A jel moze da bude do verzije BIOS-a?

Moze... ali bios moze da ti zamazuje oci, jedan da ti pokaze vise, drugi nize voltaze. Isto kao i za temperaturu procesora i milion drugih stvari...

Zato je samo unimer merodavan.

Nije problem da li BIOS pokazuje vishe ili manje, vec zasto kako god postavim voltazu za memoriju on pokazuje 2.67v-2.68v??? :wall:

Evo sada sam zamenio :d bio sa najnovijim i sredila se situacija sa voltazama za memoriju. Ipak ploca nije davala onoliko koliko sam ja ranije namestao da daje. Sada sam stavio memoriju na 2.8v i teram na 320MHz-a FSB, a memorija radi na 256MHz tj. kao DDR512. 😀

Vidis, o tome sam ti bas i pricao... zato je, kako rekoh, samo unimer merodavan.

Moze tebi bios da pokazuje i 3.2V, ti se sav isprimas, mislis "do jaja, imam 3.2V"... komp ne radi kako treba, memorija krahira (jer ne radi na toj voltazi, vec recimo na 2.9V)... ceskas se po glavi, mislis se "koji mu je, majku mu?!"

Zato na unimer, pa sta on kaze - to ti je!

Pozdrav :wave:

Da Care, ali meni stvarno stabilnije radi komp. Sada mogu da drzim Prime95 i po 3 sata, a ne puca. Ranije je odmah po ukljucivaju torture-a pucao.

Gidra85 je napisao(la):
Da Care, ali meni stvarno stabilnije radi komp. Sada mogu da drzim Prime95 i po 3 sata, a ne puca. Ranije je odmah po ukljucivaju torture-a pucao.

OK, vazno je da sad radi kako treba... ali kazem, kako bi bio siguran sta se to "tamo dole tacno desava", treba proveriti unimerom. Onda te boli uvo sve i da ti bios pokazuje 2.3V za memoriju :smoke:

Pozdrav

CAR je napisao(la):
OK, vazno je da sad radi kako treba... ali kazem, kako bi bio siguran sta se to "tamo dole tacno desava", treba proveriti unimerom. Onda te boli uvo sve i da ti bios pokazuje 2.3V za memoriju :smoke:

Pozdrav

A ti znas da koristis unimer. :d:d

Ne brini ne znam ni ja. :d

Ja znam, ucili u skoli. 😀 Merim unimerom po narucbini. Najpovoljnije cene :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno