Šta je novo?

Voltaza memorije

MurDock

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Pri podizanju FSB-a memorija mi je pravila probleme na 210... Podizanjem na 2.8V problem je bio resen...
Da li postoji mogucnost spaljivanja memorije na 2.9V s obzirom da ne posedujem neke extra module (u pitanju su dvostrani PQI PC3200)?
Da li je potrebno da bude dodatno hladjena nekim pasivcima?

Konfiguracija je Abit NF7 v2.0, XP T-Bread B 2000+@2100MHz(10x210), 2x256 PQI PC3200

MurDock je napisao(la):
Pri podizanju FSB-a memorija mi je pravila probleme na 210... Podizanjem na 2.8V problem je bio resen...
Da li postoji mogucnost spaljivanja memorije na 2.9V s obzirom da ne posedujem neke extra module (u pitanju su dvostrani PQI PC3200)?
Da li je potrebno da bude dodatno hladjena nekim pasivcima?

Ne postoji sansa da spalis memoriju podizanjem voltaze na 2.9v.BTW,nikada nije naodmet da dodatno hladis komponente,te ako ti memorija bude pokazivala neke znake nestabilnosti zbog zagrevanja,onda mozes da uperis jednu osmicu da duva direktno u nju,a pak ako sve bude ok i moduli ne budu vreli onda nemas potrebe za tim,sto ce i najverovatnije biti slucaj.

Sto se mene tice ne bi bilo lose da stavis neke hladnjake na memoriju ako mozes da nadjes za male pare nije na odmet. Po gotovu na tom naponu memorije, a i vecem ako bios dozvoljava.

jazza je napisao(la):
Po gotovu na tom naponu memorije, a i vecem ako bios dozvoljava.

Maksimalni napon memorije koji mozes podesiti iz biosa na NF7 je 2.9v...

Slabo ja kapiram te AMD ploce hocu na intela opet smrc :S:

MurDock je napisao(la):
Blagodarim... :d

Uzmi u obzir i da ploca ima malo veci napon od naznacenog u BIOS-u, za 0.1 do 0.15V. Nije ni to strasno ako ti memorija radi na 3V i to je za ljude. :d

Ja drzim PQI sa M.Tec chipovima (2x256) na 220 MHz na 3V, realno je to malo vise, memorije se i ne greje mnogo, ploca je AN7. Probao sam i na 3.2V bez problema.

Nazad
Vrh Dno