Šta je novo?

Volt-mod

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
..pa ustvari i nije baš volt mod, nego me inetersuje kakav mod bi trebao da uradim na ploči, da bi obezbedio stabilnije napajanje? Ploča je iz potpisa, znam da nije neki šampion, ali pod opterećenjem napon varira i po 0.05V, što je za moj ukus previše. Dakle - veći, kvalitetniji kondenzatori or what else?

:wave:

iskreno, igranje sa modovima oko struje pre ce da napravi stetu nego sto ce nesto drasticno pomoci.
E sad u tvom slucaju se verovatno javlja vdrop sto je sasvim ocekivana pojava kod vecina konfiguracija posebno starijim. Ne znam za tvoju plocu ali sam citao za modove na ovim novijim, tz pencil mod (prelazak grafitne olovke). Dosta puta se desilo da su ljudi tako sprzili MoBo...
moj ti je savet da se klonis toga ako ti masina radi bez problema, a to variranje napona... ma uveren sam da tvoj cpu lepo to podnosi, to je ipak premalo struje da bi crk'o ili sl.

u međuvremenu se desilo sledeće - naduo mi se jedan kondenzator (verovatno od starosti ili opterećenja), pa sam ih zamenio sve u kompletu - umesto 3300uF/6.3V stavio sam 4700uF/6.3V, mada sam posle saznao da sam trebao da idem na veći napon, a ne kapacitet :smash:

dok traje traje, posle će ionako u penziju :-devil-:

Mozes da stavis i veci kapacitet bez problema radi, imam neke Soltek i Shuttle ploce na kojima sam stavljao i 50% veci kapacitet pa rede vec 3-4god bez problema.

mislio sam na stabilniji napon za CPU, tj za stabilniji napon valjda bih trebao staviti kondenzatore većeg nominalnog napona? ili možda grešim?

znam samo da su kond. većeg napona bili većeg prečnika i nisu mogli fizički da stanu na ploču :S:

Radni napon kondenzatora nema veze sa tim, vec samo kapacitet.

Nazad
Vrh Dno