Šta je novo?

volan + trke ?

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Kakav crni grid bre , igraj GTR2 , GT Legends , rFactor , iRacing... ccc neki ljudi ni ne znaju koliko su srecni :p

Poslusaj Markomaniax-a. Mada bi mogao da probas i GRID. Nisam igrao na g25, ali sam na volanu igrao i zabavno je. ;)
Mozes probati i DiRT mada je to maltene isto kao GRID.

G25 za Grid?? Treba te uhapsiti :) G25 se koristi za ozbiljne simulacije voznji. Preporucujem Live For Speed S2, iRacing (godisnja pretplata), NetKar Pro (skoro neupotrebljiv online)...

Slazhem se sa Borisom i Markom. ;)
Probao sam ja Grid sa volanom iz potpisa, koji je dodushe za 3 klase loshiji (u simulacijama se ponasha odlichno za razliku od arkadnih simulacija, mislim da bi i sa G25 situacija bila ista) i "osetjaj" je odvratan. Em laguje, em je ffb losh, jednim prstom okrecem volan i gas do daske u krivinama, ma katastrofa ... Bolje je Grid igrati preko gamepada, grehota kvariti takav volan na Gridu, Dirtu, NFS-u.

U Test Drive Unlimited je situacija malo bolja i ako ti ne pashu gore navedni naslovi njega toplo preporuchujem. Mislim da mozhes koristiti kvachilo, H menjach i ffb je ok. :)

Poslednja izmena:
test drive mi je nekako dosadan :) ocu nesto da imam bas dobar feeling u toku voznje :p

i interesuje me zna li neko koja je razlika izmedju ovoga :

http://itsvet.com/proizvod/logitech...ck-wheel-963339-0914/comp_comp_gamewheel/31/1

i ovoga :

http://itsvet.com/proizvod/logitech-formula-force-ex-963357-0914/comp_comp_gamewheel/31/11

tj da li se primecuje razlika itd... (oce ortak da kupi:smash:)

Razlika je dosta velika u korist Formula Force EX (onaj crveni). Ispod tog volana ne bi trebalo ici jer je to neki minimum sa kojim se mogu pristojno voziti simulacije. Za NFS i druge smehoteke od voznji nije potreban volan. Force Feedback i Vibration Feeback je dupe i oko!!

iRacing - dosta kvalitetan naslov koji graficki nije previse odmako od konkurencije ali je zato postavio nove standarde na drugim poljima.
Za dva dana igranja nisam primetio ni jedan bug, mada bi dobro doslo par opcija poput menjanja polozaja kamere i kontrole jacine zvuka...
Igra je On-Line (botova nema i sa piratom vozite sami).
U verziji 1.2.0.0 postoji 8 automobila...
Malo je dosadan sa izborom traka (od 21 trake, 15 iz NASCAR-a), mada i to ce se ubrzo promeniti...
04.jpg

Apsolutno se slazem u vezi sa Iracingom. Svaka preporuka.

Samo bih naglasio da nije za svakog.

Pre svega zbog cene. Da bi se igralo online kosta poprilicno (da ne pisem koliko, krenuce rasprava, koga zanima lako ce naci). A jedino tako se dobija potpun dozivljaj.

Zatim, zbog vrlo represivnih pravila. Server automatski kaznjava svako izletanje, okretanje, sudare. To moze biti veliki problem onima koji su navikli na opustenu varijantu na javnim serverima ili, ne daj boze, u arkadama.

Ko moze ovome da se prilagodi (i plati) dobice simulaciju za (skromno) stepenik vise od ovih dosadasnjih (GTR-ovi, LFS, ISI engine). Dobice priliku da se takmici protiv sim-vozaca iz prve svetke lige a bogami i protiv dosta pro vozaca (Dale Erhard Jr, J. Vilnev, A.J. Almendinger....), vrhunsku logistiku i servere......

BTW u petak je ceo servis update-ovan na ver. 1.3 koja donosi bas dosta poboljsanja kod modeliranja guma, ostecenja motora, potrosnje goriva....

Ali pre svega ti savetujem da krenes od GTR2, LFS-a, rFactora, RBR-a (lako ces naci prodavnice). Probaj pa vidi da li se nalazis u svemu tome. Obzirom da ti je to prvi volan (ako sam dobro shvatio) budi uporan, nemoj odustati posle prvih sat vremena. Ove voznje zahtevaju dosta truda i znoja ali zato uzvracaju vrhunskom zabavom i zadovoljstvom. I kao sto vec rekose, ako ti to ne pricinjava zadovoljstvo bolje prodaj taj volan i kupi sebi dobar CPU (ili sta vec) nego da ga lomis na Gridove i NFSove. To mozes mnogo bolje i brze voziti gamepad-om.

Kako da promenim boju kola u iRacing? (verzija 1.2.0.0)

nisam zna dje da pitam pa evo odje kako da napravim g25 za test drive ili bilo koju igricu sve kontrole oce da stavi ali gas i kocnicu nece a na ps3 sve ekstra radi

G25 za Grid?? Treba te uhapsiti :) G25 se koristi za ozbiljne simulacije voznji. Preporucujem Live For Speed S2, iRacing (godisnja pretplata), NetKar Pro (skoro neupotrebljiv online)...

Tako je "bakice":D u potpunosti te podrzavam ;)

nabavio sam volan g25 :banana: e sad,koje mi vozhnje preporucujete?kakav je race driver grid ?

i interesuje me zna li neko koja je razlika izmedju ovoga :

http://itsvet.com/proizvod/logitech...ck-wheel-963339-0914/comp_comp_gamewheel/31/1

i ovoga :

http://itsvet.com/proizvod/logitech-formula-force-ex-963357-0914/comp_comp_gamewheel/31/11

tj da li se primecuje razlika itd... (oce ortak da kupi:smash:)

Ne da se primecuje vec je razlika ogromna. EX ima FF(Force Feedback), dok ovaj drugi samo vibraciju. Ako tvoj drugar hoce malo ozbiljnije da vozi preporucujem Formula Force EX/FX

Poslednja izmena od urednika:
evo ga problem a znam da volan radi jer mi radi na ps3

Poslednja izmena:
kad i ako popravite volan, nemojte da zaboravite Richard Burns Rally.

Da, samo nemoj ni da odustaješ posle ... mesec dana vežbanja :d
Preterujem, ali otprilike koliko je mučenje počinjati, toliko je uživanje kad malo uđeš u šemu i naučiš.

Uff, definitivno ti komp ne prepoznaje volan, shto je tako ne znam :S: Probao sam i kod mene se isto deshava kad iskljucim volan. Si probao 502 drajvere i da li su ti za 32 ili 64 bita...
I da, koji je volan u pitanju? :)

jesam za 32bita volan g25

Poslednja izmena:
on prepozna volan ali tu nece da ga ucita,a kroz neke igrice(TDU) nece da stavi kontrole gasa i kocnice zato sto ih drzi u isto vrijeme
ima li resenja?

Poslednja izmena:
uradim ja to ali nece da se sacuva cim izadjem vrati se na staro

Ovako za onaj screenshot na kome ne prepoznaje G25.

Izvuci sve kablove pa ih vrati na mesto i proveri da li su bas lepo usli :)

Za ovaj zadnji screenshot, mislis u igri nece da ti prepozna kao slider komandu?

Ako je to u pitanju stikliraj opciju combined :) i prepozanje papucice kao slidere. I iskljuci FF jer na PC-u krene da se trese bez ikakvih razloga :(

Pozzz

A da ti deinstaliras drajver od volana i pokusas sa ponovnom instalacijom tog istog ili druge, starije verzije? Ovo mi deluje kao da je drajver od volana ostecen ili se negde zabagovao.

Nazad
Vrh Dno