Šta je novo?

volan-preporuka

• Začetnik teme Začetnik teme vexx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vexx

Čuven
Učlanjen(a)
12.01.2004
Poena
604
Jel mi moze neko preporuciti koji volan uzeti?Treba mi za klinca od 5 godina.Znaci nista ekstra,do nekih 60 evra.Hvala.

pazi mozes mu uzeti onaj plastikenac genius neznam koji model mislim da je oko 30e. Ali ja bih ti preporucio Logitech model mislim da se moze uzeti onaj crveni model sa Forcefeedback ili onaj zuti koji nema feedback u svakom slucaju pogledaj moze solidan da se uzme za te pare. Prikljucivao bi ga na komp ili treba da radi i na sony-u i to je bitno kad uzimas volan 🙂

Formula Force EX je najbolji odnos cene i preformanisi. Moj ortak je kupio taj volan i odlican se pokazao ima izuzetno jak Forece Feedback pa je i sam dozivljaj voznje na veoma visokom nivou. Pozdrav

Pazi samo da se klinac ne uplaši od vibracije i force feedback-a pa da ga posle nikad više ne uhvati u ruke 😀 Ipak ima samo 5 godina...
Inače, Logitech ti je i moj predlog, 2 godine garancije...a imaš i onaj jeftiniji model, Formula Vibration Feedback Wheel, nema force feedback i ima malo gluplje kačenje nego ovaj skuplji ali je zato jeftiniji.

Ja sam skoro uzeo taj Logitech formula force EX bas za te pare i svidja mi se. To ti je najbolji izbor tako da se ne razmisljaj, ima ga na dosta mesta....

A koliko su sada moj ortak ga je platio 4500 dinara u imtelu posto i ja stekujem pare za volan i mislio sam da kupim taj ali u plavoj varijanti tako da moze i za PS i Sony Playstation i ima neke dodatke za pricvrscivanje samo sto neznam tacno koliko je mislim da je nesto skuplji.

Poslednja izmena:
Nece moci force feedback za klinca od 5 godina, ili da ga smanjish na minimum, pricham iz iskustva. Na svim novijim volanima, chak se nalazi nalepnica "zabranjeno za decu", jer se tako mogu i povrediti.

Ma može da se feedback smanji bez problema, bilo u drajverima, bilo u samoj konkretnoj igri.

Sa druge strane, 5 godina i nije toliko malo. Uostalom, treba i tata malo da se poigra, 'bo volan bez feedback-a, to ko da nije volan. 😉

Podržavam kupovinu EX, samo smanji silu, pa polako dodaj i sedi pored njega. Na mom GP-u se igralo dete od 6 godina, bez ikakvih problema. Pustio sam u LFS u single playeru da ore malo njive oko staze. Jes' da nije skapirao da vozi kako treba, ali svakako se nije uplašio niti povredio.

Nisam ni mislio da kupuje volan bez FFa, to je tek glupost 🙂 Samo kazem da nije to bash za dete. Ti volani se teshko okrecu zbog zupchanika, bez obzira na feedback, imam ja 5 godina klinca i znam kako je kada on vozi 🙂

Pa da, ali za godinu dana će moći bez problema. 🙂 I taj otpor se podešava u igrama i drajverima. Npr, u LFS kad uletiš u menije možeš da okrećeš volan malim prstom - bitno je samo da volan bude u struji.

😉

Nazad
Vrh Dno