Šta je novo?

Voice over IP

• Začetnik teme Začetnik teme JOBAH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Da li neko zna za neki programcic koji bi omogucio razgovor pomocu slusalica i mikrofona izmadju dva PC racunara povezana putem interneta? Bilo bi lepo da je jos moguca i enkripcija podataka.

Pa naravno da postoji. Net meeting, MSN messenger itd. Ali enkripcija to nisam video zaista.

znao sam jedan mali program, svega stotinja kb, koji je bio jako prost, to jest samo ga startujes kad si na netu i ukucas ip sa kojim zelis da spikas i picis. e sad za podatke nisam siguran....u svakom slucaju cu potraziti pa cu javiti...

NetMeeting svakako, ali probaj jos jedan odlican program (mozda ne toliko komercijalizovan) PalTalk, http://www.paltalk.com/

legend je napisao(la):
znao sam jedan mali program, svega stotinja kb, koji je bio jako prost, to jest samo ga startujes kad si na netu i ukucas ip sa kojim zelis da spikas i picis. e sad za podatke nisam siguran....u svakom slucaju cu potraziti pa cu javiti...

Da nije možda Speak Freely? Odgovara opisu, veoma kratak, jednostavan i radio je posao. Doduše morao si da imaš program (npr. ICQ) kojim bi video i IP adresu sagovornika pre nego se spojite. Nekada sam ga koristio, nažallost nemam ga više🙁

da mislim da je taj...samo zasto ti treba icq da bi video neciji ip...recimo ako imas nekoga, razmenite ipadrese i sibate...

Da, ponovo sam uspeo da ga nadjem... odlican je...

PS sta ce ti ICQ da bi video IP adresu?!! pa kucaj ipconfig ako imas M$ OS

A koliko vidim u opisu ima i enkripciju. Ima i verzija bez enkripcije. A da li radi na XP?

Pa ima gomila programa koji to omogucavaju.
Za pocetak ICQ, MSN Messenger i NetMeeting, a onda dolaze i drugi: Internet Phone, NetPhone, PC-To-Phone....
Ima ih zaista gomila. Neki su besplatni, a neki ne, ali se lako mogu registrovati. Vecina njih nudi osim PC-to-PC komunikacije i PC-to-Phone, ali se ova druga po pravilu dodatno naplacuje po minutu razgovora. E sad, za enkripciju ne znam koji je podrzavaju.
Potrazi na Google-u "PC to PC" i izbacice ti gomilu programa.`
:wave;

JOBAH je napisao(la):
Da, ponovo sam uspeo da ga nadjem... odlican je...
Speak Freely? Ajde ako ti nije tesko posalji mi ga na mail bio bih ti zahvalan.

PS sta ce ti ICQ da bi video IP adresu?!! pa kucaj ipconfig ako imas M$ OS

Znam da je glupo, ali u to vreme tako mi je bilo lakše.

A koji progam moze od voice modema da napravi telefon, tj da ubodem slusalice sa mikrofonom pozadi u modem i da telefoniram kao preko obicnog telefona?

drdex je napisao(la):
A koji progam moze od voice modema da napravi telefon, tj da ubodem slusalice sa mikrofonom pozadi u modem i da telefoniram kao preko obicnog telefona?
Net2Phone, ali ti treba Account Number i PIN koji se placa, 10$, 20$ ili 50$

HAL je napisao(la):
Net2Phone, ali ti treba Account Number i PIN koji se placa, 10$, 20$ ili 50$

Ma nisi me razumeo... Ne treba mi za pricanje preko internet-a, nego da modem koristim kao fiksni telefon, ali za zvanje PTT brojeva. Ne zanima me telefoniranje preko net-a...

drdex je napisao(la):
Ma nisi me razumeo... Ne treba mi za pricanje preko internet-a, nego da modem koristim kao fiksni telefon, ali za zvanje PTT brojeva. Ne zanima me telefoniranje preko net-a...
Pa to bi trebalo da moze i preko PhoneDialler-a...

Najbolji program za voice komunikaciju koji sam ja probao je Pico Phone. Samo upišete IP broj i veselju nikad kraja. Mogu Vam samo reći da radi savršeno, a da je dugačak 50KB!

Evo kačim ga za ovaj post...

PS: Može čak da radi i konferencijska veza. Ja sam istovremeno pričao sa 4 osobe ali bitno je samo da svi imaju slušalice kako se ne bi javljao exo.

Speak Freely je bolji, ali ne znam kako da ga konfigurisem da radi iza firewall-a (npr Tiny ili SyGate)

Nazad
Vrh Dno