nezavisni je napisao(la):Da li se negde kod nas prave vodeni blokovi? type;
nezavisni je napisao(la):Da li se negde kod nas prave vodeni blokovi? type;
Mali HoBiT je napisao(la):ma ima ljudi koji mogu da izliju kakav oces...
MaxXx je napisao(la):...
Ja bih rekao da se to ne lije vec se baci na CNC mashinu i bzzzzzz :mrgreen: . Odes kod nekog modernog metaloglodacha 😀 i das mu nacrte i tako to i eto veselja.
tex707 je napisao(la):...
Aha...🙂...idi pa pitaj koliko ce ti naplatiti....pa ako ti je jeftino ja cu ti poslti 3D design file (IGES)...samo da izvede kod za masinu i gotovo...
MaxXx je napisao(la):...
Pa nije moj stric derikoza :mrgreen: .
Odlicno...lepo sam ti rekao...ako mozes da uradis negde obradu jeftino ili dzabe, kazi da ti saljem fajlove...a onda ga pitaj koliko bi to isto naplatio nepoznatom coveku...🙂
jazza je napisao(la):...
To bi u "Gosi" moglo da se odradi za 2000 din. sto i nije skupo za izivljavanje, naravno sa vasim materijalom...
Nenad je napisao(la):Tex707 da li bi mogao da mi posaljes IGES fajl , znam neke ljude koji bi to mogli da urade pa da im odnesem.
Lepo je to napraviti na CNC masini ali ako ju je problem naci treba samo uraditi crteze i svaki bolji majstor ce to brzo da uradi i na glodalici iz `68.
[email protected]
Poslao sam ti fajlove na mail.
Sto se rada na obicnoj glodalici tice...pogledaj model pa ce ti biti jasno da nije bas tako jednostavno ovo izraditi rucno.
jazza je napisao(la):...
Daleko od toga da je jednostavno uraditi na obicnoj glodalici, cak sta vise je nemoguce... A da li ste razmisljali o tome da se izliju odredjeni komadi. Tipa napravi se kalup i izlijes komad.. I posle samo donju povrsinu odradis na glodalici... Imam firmu jednu ovde koja bi mozda otpocela proizvodnju istih. Da li je neko za pa da vidimo koliko bi taj kalup kosta, a Tex da nam nabavi bakar posto zna gde je najjeftiniji i tako odradimo vodeno hladjenje za sve koje to hoce.
Ako ste za ja cu da odem do te firme i da vidim koliko bi kostao kalup i koliko bi oni uzimali za jedan takav komad... ?
Falcon je napisao(la):Ljudi, nadjite CNC masinu negde, ja cu napisati program...
Hocu i ja vodeno hladjenje, pa reko', da dam i ja svoj doprinos...
Vladd je napisao(la):...
Mislim da CNC masina nije neophodna. Bolje je da se udruze vise korisnika, onda je izrada jeftinija (po komadu). Sat rada na "frezi" nije preko 50 eura. A za to vreme se uradi bar 10 komada.
Ja mislio da je "freza" motokultivator...
CNC masina nije neophodna, ali je veoma pozeljna...
Ja mislio da je "freza" motokultivator...
Zaboravih, mi iz grada nemamo asocijacije na poljoprivredne masine :hump:
Kocka je napisao(la):Ja bi mogao to da odradim u MŠ u Rakovici ...Znam ljude.... posaljite mi prog i nema problema....
Stvarno ne mogu da razumem tvoja dva poslednja posta...zasto bih ja uopste pitao nekog tamo, vrlo cesto, polu-pismenog, na cemu radi kada to znam bolje od njega?
Sto se tice izraza "freza" stavrno sam cuo da se pominje samo u vezi male poljoprivrednie mehanizacije....mora neko da bude i ruralno-agrarnog porekla, sta da radis...
Nekoliko ljudi je ovde pomenulo da ima pristup CNC masinama...to je osnovni razlog zasto sam predlozio da radim 3D CAD modele...da ljudima POMOGNEM, a ne da ih zavitlavam. Ja svoj CNC machined W/B imam i kada mi opet bude neki trebao obraticu se opet ljudima koji su mi uradili i ovaj, jer su pozudani i normalni...nece mi pasti na pamet da po Beogradu trazim neke....da ne kazem...da mi naprave obo sto mi treba.
SVE sto sam napisao u vezi vodenog hladjenja ovde je bilo iskljucivo u cilju pomoci onima koji su manje iskusni od mene...ako si stekao utisak da sam imao nameru da ih zavitlavam, otvoreno ti kazem da si mnogo pogresio.
Pozdrav, Petar
Nemoj puno da se ljutis. cheers Moze malo. Priznajem bio sam ostar. :?
Mada zelim da pomognem (i ovako nepismen), ali mi to "busanje" sa CNC-om nije delovalo kao pomoc. S obzirom da sam radio sa "majstorima", nemam bas sjajna iskustva, i jedino sto sam zakljucio da je bolje da se vise ljudi udruze. Vise bih voleo raspravu o izgledu WB i konstrukciji, nego hvalisanje ko moze da dodje do neznam koje masine.
Pozdrav
Tekman je napisao(la):eeee, ja sam pravio water block
ako hocete objasnicu vam kako da se najbrze i najlakse napravi
blok je kod Kokosa trenutno....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari