Spils je napisao(la):da,dobro ti je sasha rekao , oko 10 stepeni , mozhe biti i do 15 , a meni je recimo bilo , kad sam imao volcano 7+ na high , temp mi je bila oko 39-42 a kad sam stavio vodeno, bilo mi je uvek ispod 30 , ponekad i ispod 25, u najgorem sluchaju 30 , preko leta sada...
nIce Cream je napisao(la):Veruj mi da moze. I mnogi jako overklokovani palominci su bili oko 30 sa vodom, i ispod 30 sa peltirom+voda
nIce Cream je napisao(la):A na osnovu cega ti znas? Jesi nekada probao? Ili mozda izracunao?
Ne?
Pa kako onda mozes da tvrdis?
P.S. Testirani procesor na slici je sa Palomino jezgrom.
ebe je napisao(la):Ima jos toliko toga sto sam hteo da pitam da neznam odakle da pocnem. Koliko utice protok vode na hladjenje? Da li veci protok znaci i bolje hladjenje i do koje mere? Da li dodajete nesto u vodu da bakarni delovi ne bi oksidisali? Koje pumpe koristite (sa kolikim protokom)?
tex707 je napisao(la):...
Imam dve redne pumpe, jedna manja za "prajmovanje" i glavna Eheim 1048. To daje dovoljan protok sa nekih 5.6m creva.
ebe je napisao(la):Setio sam se jos jedne sitnice. Koliki uticaj na hladjenje ima redosled povezivanja sistema? U vecini clanaka koje sam citao vezuje se pumpa->hladnjak->waterblock->rezervoar->pumpa, a neki tvrde da je bolje hladnjak staviti pre rezervoara. Ima li to uopste nekog uticaja?
Koje waterblokove vi koristite? Fabricke ili uradi sam?
...
Zasto dve pumpe??? Jedna nije dovoljna?
ebe je napisao(la):Kako mogu da odredim disipaciju procesora (u vatima) ako se opredelim za peltier hladjenje? Procesor je Athlon XP 2400+.
Sasa je napisao(la):Batali to. Modeli od 100njak W koliko je sada minimum kostaju previse.
Pozdrav!
delimir je napisao(la):...
SiSoft Sandra 2003 ima implementiranu funkciju za racunanje potrosnje (na osnovu napona i frekvence procesora), naci ces je pod CPU & BIOS information. Racunaj hladjenje kao da imas procesor koji vuce 100w da bi bio koliko-toliko siguran. Npr. Barton na 2.4 GHz @ 1.85v srche otprilike 100w, a i zagreva se nenormalno.
ebe je napisao(la):Pa jel ima kod nas da se kupe ti peltieri ili se moraju porucivati iz inozemstva?
ebe je napisao(la):Sad sam se setio: Jel neko probao spiralni WB??? Navodno s njim se postizu dosta bolji rezultati nego sa "obicnim" WB-ovima.
Bas sam startovao "Sandru"...kod mene pise da TBred 2.4Ghz na 1.65V disipira 93W...kako bese adresa onog sajta gde moze da se pronadje tacna disipacija prema ukucanim podacima?
Mislim da je redosled nebitan.
Ser_Zile je napisao(la):...
Meni se cini da je bitan, nije iz iskustva nego kao nekom logikom.
pumpa->hladnjak->waterblock->rezervoar->pumpa
znaci hladnjak pre wb-a kako bi voda bila sto hladnija jer se greje dok luta po cevima zbog spoljne temperature, mozda nisam u pravu ali svaki stepen je bitan zar ne?
Ima li kod nas da se kupi makar ta pumpa Eheim 1048(ili neka u klasi koja radi posao) a da se ostalo pravi i koja je cena pumpe?
Kokos je napisao(la):Pre nego sam kupio vapocili dosta sam se igrao sa vodenim hladjenjem.Ja sam cpu obarao do izuzetno niskih temperatura cak ispod 10 stepeni.Naravno sa izuzetno hladnom vodom svega par stepeni iznad nule.Normalno da to zahteva hladjenje vode i brzi protok vode.Dade je naprimer koristio antifriz i isao je na -20 celzijusa,cak i vise ako se ne varam.E sad u ovom slucaju koji smo mi radili dolazi do problemna a to je kondenzacija,ali i to je resiv problem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari