Šta je novo?

vodeno hladjenje

Kikibgd

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2007
Poena
350
e ovako hocu da napravim ili vodeno hladjenje i hteo bih da pitam za savete sta sve treba
od delova alata postupak rada itd. ili neki dobar tutorijal
hladio bih graficku i cpu.

Najbitniji delovi za takav sistem su blokovi koji nalzeu na CPU i GPU. Prvo je pitanje jel bi pravio blokove ili bi narucio gotove iz inostranstava (ili nasao kod nas na oglasima)?
Isto to vazi i za radijator koji mozes naruciti ili ga napraviti od grejaca kabine za neki auto.

Ajde reci prvo koliko imas para na raspolaganju, kojiko strpljenja, jel bi i da li mozes narucio nesto iz inostranstava. A onda da preciziramo sta ti sve treba :wave:

pa uzeo bih kad budem isao u nemacku za vreme raspusta
budzet mi je do 300evra
da mislio sam da kupim TT armor u imtelu
e sada jer se dobija vodeno hladjene uz to kuciste i koji delovi?

Poslednja izmena:
Ili u "NEMACKU" 🙂 nadjes gde ima swiftec i kupis za 300e sve profi za hladjenje. Mada je Kndalf LCS za manje para jako privlacna investicija :wave:

gde ima da se kupi blok za moju graficku (7950 Gt) i za koliko para?

hvala🙂

izgleda full,a i nahvalishe ga poprilicno...

sad imam dva pitanja,na listi podrzanih modela se ne nalazi moja graficka(mada je tako bilo i kad sam Zalmana kupovao)?

i drugo pitanje (bitnije) koja je cena i gde se moze pazariti?

tamo imaju tri vrste ovog bloka ,jedan za 120 ,jedan za 50 i jedan za 70 evra,koji je onaj koji meni odgovara i koliko to izadje da mi stigne na ruke?

Ovaj najskuplji je sa peltier elementom, a ostala dva se razlikuju samo u tome da li dolaze sa bakarnim ramsinkovima ili ne. Da se odmah ogradim da nisam diler, niti porucujem
za druge, ali racunica bi te izasla otprilike ovako:
MCW60 + bakarni hladnjaci za memoriju ($70) + shipping ($18.50) + carina(PDV) u proseku
3000 dinara, a mozda prodjes i bez toga jer PPCS hoce da naznaci nizu vrednost kod slanja,
tj. >$20. Isto vazi i za jeftiniji model bez rebaraca.

uff,nisam racunao toliki troshak,definitvno ce to malo da saceka,ja sam raacunao za blok da dam max 50 evrica...Ako ima neshto za tu cenu a da valja preporucite...

Jeste u pravu si,mada mi nije bas jasno zasto.Po svemu sudeci tebi odgovara ZM-GWB3,ajde videcu ako moze da se nabavi do nekih 50 evrica.

Kad smo kod vodenih hladjenja, jel te zanima mozda WB za Northbridge ZM-NWB1 ? Nabavio sam par komada onako probno.Nije skupo.

Prilozi

• zm_nwb1_f_p.webp
    zm_nwb1_f_p.webp
    95.9 KB · Pregleda: 147
na gigabyte-u je to jako lepo odradjeno,tako da mi ne treba,hvala na ponudi...

Poz.

to <srkiller>

na koju foru porucujes od slovenaca,imas nekoga tamo ili???

meni nece da prodje porudzbina-kao "no shipment"

tnx

/lnicks

Nazad
Vrh Dno