tex707 je napisao(la):Super ti je txt, odlicno je napisan. Ja sam tako nesto planirao da krenem da radim posle Nove godine, dok mi se malo popuni dzep...
Hvala....to je samo jedan od mnogih....imam i precizne crteze za izradu waterblockova i clampova...
http://www.overclockers.com/tips900/
http://www.overclockers.com/tips793/
http://www.overclockers.com/tips697
Voljan sam da pomognem svakom ko se interesuje da izradi sopstveni sistem. Hajde da, konacno, i kod nas ovo zazivi....
Sto se cena tice, nemojte paniciti...pumpa moze da se kupi vec za manje od 600 DIN, bakar je oko 400 DIN/kg, a treba vam svega oko 300gr....creva su oko 20 DIN/m.....hladnjak se uzima polovan iz automobila...a moze da se napravi i od kanalizacionih cevi BONG, takodje veoma jeftino...
tex707 je napisao(la):Tako je i mod kucista trebao jeftino da me izdaje 😀 Pa sam dosao do cirke od oko 60e 🙂, a fali jos samo malo da se zavrsi 🙂
Nemoj sada da plasis ljude...🙂
Cene sam naveo samo zato da oni koji nisu informisani ne pomisle da im treba 0 za neki mali W/C sistem....naravno da bi troskovi "rasli" sa izradom, ali najskuplje stvari su, ipak, pomenute...
tex707 je napisao(la):Pa ne treba 200$, ali 150$ da 😀
Nego, koliko se cuje to cudo tj koliko je glasna cela skalamerija ?
Opet ti....0.....🙂
tex707 je napisao(la):Posle nekog vremena pokusavam ponovo da pokrenem ovu temu....da vidimo da li smo "sazreli" za ovako nesto ili cemo morati da cekamo jos neko vreme....
Dakle, zainteresovani, ostavite neko pitanje ili komentar...za, protiv...
Pa takve i jesu sobe pravih overklokera i modista 😀Vocko je napisao(la):Samo onaj bong zauzima toliko mesta da ja ne bih imao gde da se krecem u sobi 🙂
Vocko je napisao(la):Pa posto sam video one slike... Odustajem od vodenog hladjenja...
ivo.r je napisao(la):Pa takve i jesu sobe pravih overklokera i modista 😀
Geek_master je napisao(la):Pa Vocko je overclocker wannabe 🙂
tex707 je napisao(la):Pa posto sam video one slike... Odustajem od vodenog hladjenja...
Sasa ti je vec lepo odgovorio na ovo....ali da i ja nesto dodam...
Ono je slika koju sam najbrze nasao...naravno da bong ne mora da bude tako veliki....i pozeljno je da stoji u drugoj prostoriji, jer u tom slucaju imas najtise moguce hladjenje....ovaj moj je daleko manji i radi perfektno...
Hladnjak je sasvim dobro resenje, ali moje iskustvo je takvo da nije bas sjajno ako stoji u kucistu....kad mora, onda bi se trebalo potruditi da se razdvoje struje vazduha koje prolaze oko MB i kroz hladnjak za vodu.
Sasa je napisao(la):Vocko, tower ma koliko mali da bude, ne moze da stane u kuciste.
Ako ces da ides na freon, tj. kompresor i ostale *******cije, samo napred, ali to kosta.
A i komplikovano je.
Pozdrav!
Vocko je napisao(la):Dolazis kod mene za koji dan samo da spremim sobu 🙂 (gore je nego u Hirosimi 😀) da se menjamo za muziku i da vidis koliko fizicki imam prostora unutra...
Geek_master je napisao(la):Jos niko nije odgovorio da li se s vodenim dobija veci overklok nego sa vazdusnim, ili je samo rec o par stepeni manje...
Geek_master je napisao(la):Baci mi mail na [email protected] , pa ces dobiti reply sa mojim spiskom (imam 57 diskova 😀). U subotu imam kolokvijum, moze posle toga.
Geek_master je napisao(la):Sasa, sta bi sa onim tvojim vodenim hladjenjem, jel si ga razmontirao?
Jos niko nije odgovorio da li se s vodenim dobija veci overklok nego sa vazdusnim, ili je samo rec o par stepeni manje...
Geek_master je napisao(la):Jos niko nije odgovorio da li se s vodenim dobija veci overklok nego sa vazdusnim, ili je samo rec o par stepeni manje...
jazza je napisao(la):Pa ovako stvari stoje:
1. pumpa - za fontane 850 din
2. polovan hladnjak od keca ili juga moze (to jest hladnjak za grejanje)
3. Kilogram bakra je 300 din/kg, mada je prohrom mnogo bolji on ne rdja i odlican je provodnik. (Bakar ne rdja, ali u dodiru sa vodom dobija boju zelenu i kasnije pocrni, ali moze i on)
4. creva i ostali propratni materijal je oko 100 - 150 din.
5. Strug gde bi se obradila plocica, a moze i kuci busilicom
Pa recimo grubo da ce to da kosta negde oko 35 e do 40 e.
Mislim da stvarno to i nije skupo. A uskoro stizu i slike bice gotovo za par dana...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari