Bad MF
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.02.2002
- Poena
- 649
Elem, vec neko vreme se razmisljam i premisljam oko nabavljanja vodenog hladjenja. Mislim da na forumu ima sad vec odredjen broj ljudi zainteresovanih za ovako nesto i da bi bilo korisno da se postavi neki sticky u ovom delu foruma o vodenom hladjenju. Pri tom ne mislim na neki kilometarski thread vec jedan kratak u kome bi (bogom dati 😀) iskusniji clanovi mogli da napisu sta je sve potrebno nabaviti od delova, gde se to moze naci u bg-u (a i drugim gradovima, sto da ne), neke osnovne savete oko gradnje, okvirne cene tih delova i linkove ka nekim interesantnim clancima.
Naravno, specificne diskusije je kao i do sada bolje voditi u posebnim threadovima, a taj sticky thread bi bio samo kao neki putokaz 🙂 Nadam se da ovo moze da se odradi, pre svega se nadam da ima ljudi koji imaju iskustvo i koje ne bi mrzelo 😛
Evo i nekih mojih konkretnih pitanja.
Dakle, ako bih hteo da hladim i procesor i recimo northbridge, da li je bolje paralelno ili serijski vezati? Posto je taj wb-kcic za northbrigde?
Koliko sam video na http://www.overclockers.com/topiclist/index31.asp
neki njihov zakljucak je da vecina ok odradjenjih wb-ova postize slicne rezultate (do 4-5 stepeni razlike)?
I jedno glupavo pitanje 🙂 Dakle, jel ta pumpa nonstop radi, i kad je komp iskljucen i kako se pali? Nisam nikad imao akvarijum pa nisam upoznat sa problematikom 🙂, sta ako nestane struja?
Eto, toliko za sada. Posto imam neke prijatelje na masincu, mozda bih mogao da odradim nekoliko wb-ova na njihovim cnc masinama (ili koje se vec koriste) povoljno, nadam se. Ne mogu nista da obecavam, ali kad budem imao te modele raspitacu se...
Pozdrav svima i nadam se da ce biti neki odziv na ovu temu 🙂
Naravno, specificne diskusije je kao i do sada bolje voditi u posebnim threadovima, a taj sticky thread bi bio samo kao neki putokaz 🙂 Nadam se da ovo moze da se odradi, pre svega se nadam da ima ljudi koji imaju iskustvo i koje ne bi mrzelo 😛
Evo i nekih mojih konkretnih pitanja.
Dakle, ako bih hteo da hladim i procesor i recimo northbridge, da li je bolje paralelno ili serijski vezati? Posto je taj wb-kcic za northbrigde?
Koliko sam video na http://www.overclockers.com/topiclist/index31.asp
neki njihov zakljucak je da vecina ok odradjenjih wb-ova postize slicne rezultate (do 4-5 stepeni razlike)?
I jedno glupavo pitanje 🙂 Dakle, jel ta pumpa nonstop radi, i kad je komp iskljucen i kako se pali? Nisam nikad imao akvarijum pa nisam upoznat sa problematikom 🙂, sta ako nestane struja?
Eto, toliko za sada. Posto imam neke prijatelje na masincu, mozda bih mogao da odradim nekoliko wb-ova na njihovim cnc masinama (ili koje se vec koriste) povoljno, nadam se. Ne mogu nista da obecavam, ali kad budem imao te modele raspitacu se...
Pozdrav svima i nadam se da ce biti neki odziv na ovu temu 🙂