Šta je novo?

Vodafone u Srbiji :)

Meni su naplatili za GPRS proslog meseca 18000 dinara - push email u roamingu 🙂 plus 4000 za domaci GPRS saobracaj...

Kako ono beshe: "Slobodno razgovarajte" 🙂

Pa razgovaraj. 😀

Nigde nisu rekli "Slobodno surfujte".

Što se tiče GPRS-a u roamingu i zaokruživanja, pa nije valjda 100 KB - 60 dinara?! Ako jeste, mislim...
Ovo je isečak sa specifikacije. Već ko zna koji put mi tako naplate neko kratko konektovanje, par kilobajta 59 din.
Živim u Jaša Tomiću, na granici sa Rumunijom, naš signal je slab. Izbor mreže mi je uvek na manual, ali nekad se događa da fon sam baci na automatic (N 6630 je u pitanju).
Pazim koliko mogu ali čemu onda ta opcija kad ne radi dobro. Zna li neko zašto se to događa? Dešavalo mi se i sa Nokiom 3660.
Najviše bih voleo kad bi mi isključili roaming, ali kažu mi da to ne mogu da urade. Što bi rek'o Homer Simpson, "How Convenient!".
Da bar današnji telefoni mogu što je nekad mogao Alcatel OneTouch 311, lepo pretražiš mreže i blacklistuješ one na koje ne želiš da se fon nakači ni pod razno.

Poslednja izmena:
Mozes da iskljucis roaming

Videću opet kad budem išao u NS. Jednom sam bio i tip u korisničkom servisu mi je rekao da to ne mogu da urade pa sam odustao, a i za telefon nisam našao rešenje pa od onda moram stalno da pazim šta radim i na kojoj sam mreži. Nekad gledam u telefon i vidim kako se smenjuju logoi našeg i rumunskog operatera frekvencijom od 2 HZ 😀 i šta da radim. Svaki mesec se nađe jedna dve-situacije u kojoj mi naplate po 60 din pa to izađe koliko i sve ostalo (mobi fun - 120 din.).

Da, to je cena GPRS-a u romingu sa susednim zemljama. i uvek se minimalno tarifira 100KB. Ima sve u cenovniku, na sajtu.

U Italiji je recimo bilo 10kb prvi paket, posle po kilobajtu. Ima 3 mreže, zaboravio sam na kojoj sam bio, ali jedna od mreža je bila značajno povoljnija. Nekoliko puta dnevno sam proveravao mail na POP3, umereno razgovarao i SMS-ovao, sveukupno sa netom i probijanjem računa u Srbiji sam paket probio za 2300 dinara + PDV. Mislim da nije toliko strašno, s obzirom da sam tamo proveo 9 dana.

Na Telenoru je, bez obzira na roming partnera, start 100KB. Link
Nije ni to strašno. Ja uvek koristim GPRS u romingu, za push e-mail. Važno je da ti konekcija ne puca.
Uz dobar spam filter, 100KB (~EUR 1) bude dosta za ceo dan.

Pa nije strašno kad si stvarno u drugoj zemlji i treba ti. Ali neću da mi se bespotrebno zaračunava. Glupo mi da dve konekcije po 10 KB platim ko i ceo paket. Džaba držim na manual kad telefoni imaju neki problem i džaba pazim kad mi često na kratko treba net pa se ponekad upecam. Znači ima il da mi gase roaming ili se vraćam na Alcatel 311 😉

Eh, moj post se stvarno nije odnosio na tvoju situaciju, izvini...
Traži im da ti ukinu roming, to sigurno može.

A što bi se gnjavio po Novom Sadu? Koristi Portal, vidim da si postpaid.

Nisam ni upoznat sa svim mogućnostima portala, samo ponekad svratim kad mi zatreba specifikacija poziva. Hvala za info, pošto ne idem baš često do grada, a kad idem nemam baš vremena da čekam u korisničkom.

Tamo, pod "Korisnički servis" imaš "Pitajte nas". Vrlo ažurno odgovaraju, i mogućnost da dobiješ netačan odgovor je najmanja.

Zna li neko kakvo kako funkcionise provera preostalih paketnih minuta na VIP Postpaid paketima?

Da li je revnosno azurirano a ne da kasni po 2 dana kao kod MTSa?

Edit: sad sam cuo da to bas i ne funkcionise, jel to istina?

Poslednja izmena:
Posaljes prazan SMS na 1260 ili ? na 1260 i dobices informaciju.

Ne znam na koliko se tacno update-uje....

Posaljes prazan SMS na 1260 ili ? na 1260 i dobices informaciju.

Ne znam na koliko se tacno update-uje....

Upravo to me interesuje.

Ako se taj billing radi relativno cesto onda razmisljam o VIPu.

Ako to nije slucaj, a cuo sam da je tamo neki krs server, onda nista. 😉

Ovaj Septy ko SPS.... :d

Nazad
Vrh Dno