Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Smart Tab 10.1

Molim vas za pomoć.Gde mogu da skinem ovaj BEGRAM.7zb ?

Ako ima jos neki korisnik ovog tableta na forumu potreban mi je savet. WhatsApp ne radi - nema za ovu verziju i to je ok, ali ja ne uspevam da aktiviram ni viber vec dva dana, stalno javlja da nema internet konekciju, naravno konekcija radi bez problema. Probao sam i preko wifi i preko 3g sa sim karticom ali rezultat je isti. Ima li neko resenje za ovaj problem. Pozdrav....

Koji rom?

Ako pitas mene za rom, fabricki je nisam nista menjao imam ga tek par dana a cini mi se da ni jedan rom nije ful aktivan kod svakog nesto ne funkcionise. Ako imas nesto da predlozis super....

Ako neko od korisnika ovog tableta naleti na problem sa Viberom kao i ja, nasao sam resenje. Probao sam sve varijante sa Viberom, cak sam se obracao i tehnickoj podrsci ali njihovi odgovori su me vrtili u krug, te da proverim da mi nije blokiran njihov sajt u firewallu, te da nemam neku zabranu od mobilnog provajdera i sl. Vodjen svim tim probao sam na dve razlicite wifi mreze, probao sa tri razlite sim kartice iz razlicitih paketa. Probao sam po preporuci i brisanje aplikacije i uklanjanje svih fajlova vezanih za tu aplikaciju preko file managera. Probao sam i sa pauzom 12 i 24 sata izmedju instalacija. Nista. Uvek isti problem. Ramisljao sam i o factory resetu ali me iskreno mrzilo da idem sa tom varijantom. Onda spasonosna ideja, pronasao sam na netu stariju verziju Vibera, mislim da je 2.1.1 ili 2.4.1, nisam siguran tablet mi nije pri ruci ali ako nekome bude bitno neka javi provericu. Instalirao sam aplikaciju i pokrenuo postupak aktivacije, sve je proslo trenutno i bez problema. Nakon toga sam preko Play Store-a odradio update palikacije na azurnu verziju i sve je proslo kako treba. Znaci malo zaobilazno ali uspesno. Nadam se da drugi nemaju takav problem, ali ako neko naleti eto resenja. Probao sam slican princip i sa WhatsApp ali nisam imao uspeha. No ok i ovo je dobro....

Hvala na odgovoru, i ja sam probla ali ne radi dobro, ali ništa drugo nisam našla na netu
TWRP 2.6.0.0.img radi dobro

Pozdrav Vesna

Hvala na odgovoru, i ja sam probla ali ne radi dobro, ali ništa drugo nisam našla na netu
TWRP 2.6.0.0.img radi dobro

Pozdrav Vesna

Postovanje, vidim da ste probali neke od romova za ovaj tablet. Sta mi mozete preporuciti da imam najmanje nefunkcionalnosti na tabletu. Koji rom, odakle je najbolje da se skida i sta ne funkcionise. Vidim da se pominje nefunkcionisanje kamere i sl. Ja sam jos uvek na fabrickom romu. Pozdrav i hvala na svakoj informaciji...

Postovanje, vidim da ste probali neke od romova za ovaj tablet. Sta mi mozete preporuciti da imam najmanje nefunkcionalnosti na tabletu. Koji rom, odakle je najbolje da se skida i sta ne funkcionise. Vidim da se pominje nefunkcionisanje kamere i sl. Ja sam jos uvek na fabrickom romu. Pozdrav i hvala na svakoj informaciji...

I nema se puno opcije..CM 10 ili 10.1. Na oba neće raditi kamere i često će bagovati (bar je meni tako bilo).
Nisam pratio u poslednje vreme, ne znam jel izašao neki drugi rom za njega?
Meni npr u CM nervira nemogućnost podešavanja samo GSM ili samo WCDMA mreže (ima auto opcija) jer mi npr u stanu slabiji signal i onda automatika traži,traži i traži i tako u nedogled..

Skidanje za v11a - http://goo.im/devs/joestone - s tim sto cm-10-20121117-UNOFFICIAL-V11A.zip ne moze da se otvori zip. Ovaj pa rom sam probao ali su mi nestajali dugmici za back, home... najcrnje od svega oni su nestajali, ali je strafta u kojoj su ostajala.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/93418214/cm-10-20130124-UNOFFICIAL-V11A.zip mi je trenutno aktivan. Kamera ne radi, povremeno pukne phone aplikacija, ali je to bilo i na drugom rom-u. Moze da se zove telefonom, ali mi se zacrni ekran a dugmence prekida poziv.
Bolje rade neki sajtovi za zeznutim grafovima na berzama nego na BEGRAM rom-u (3.2). Ima i Chrome. Ostalo nisam primetio nesto posebno... Nisam jos testirao bateriju u gledanju filmova, ali ako ne izgura bar 5 sati vracam se na begram (6 sati 720p h264 bez problema)

Poslednja izmena:
Skidanje za v11a - http://goo.im/devs/joestone - s tim sto cm-10-20121117-UNOFFICIAL-V11A.zip ne moze da se otvori zip. Ovaj pa rom sam probao ali su mi nestajali dugmici za back, home... najcrnje od svega oni su nestajali, ali je strafta u kojoj su ostajala.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/93418214/cm-10-20130124-UNOFFICIAL-V11A.zip mi je trenutno aktivan. Kamera ne radi, povremeno pukne phone aplikacija, ali je to bilo i na drugom rom-u. Moze da se zove telefonom, ali mi se zacrni ekran a dugmence prekida poziv.
Bolje rade neki sajtovi za zeznutim grafovima na berzama nego na BEGRAM rom-u (3.2). Ima i Chrome. Ostalo nisam primetio nesto posebno... Nisam jos testirao bateriju u gledanju filmova, ali ako ne izgura bar 5 sati vracam se na begram (6 sati 720p h264 bez problema)

Znaci sve uzevsi u obzir najbolje ostati na fabrickom softveru. Manje vise kamera, iako i ona ponekad nadje primenu, narocito za skype, ali ni jedan rom nije bez bubica. Ja sa orginalnim nemam neke vece probleme, osim vibera koji sam resio i whatsapp-a za koji nisam uspeo naci resenje.
Interesantno je zasto za jedan ovakav primerak hardvera, koji se i danas, par godina nakon proizvodnje i prodaje, uspesno bori sa vecinom igrica i aplikacija, ne postoji adekvatna nadogradnja. Dali je u pitanju slozena arhitektura tableta ili se radi o nedovoljno atraktivnom modelu za jace igrace u oblasti modovanja tableta???

Poslednja izmena:
Mislim da je proizvodjac ZTE kriv. To je sto je - mi idemo na novi model a vama zelimo puno srece... Imali su ako ste citali od pocetka dosta kvarova sa SIM kartama tako da se proizvodjac bas nije pokazao. Imali smo malo srece sto je joe imao ovaj tablet pa imamo kakav takav cyanogen. Pozitivna stvar je da se ovaj tablet moze naci za relativno malo para na oglasima, a uopste nije los...

Da li je neko pokusao/uspeo da otkljuca u VIP-u ovaj tablet? Ja sam bio u centru NS-a dva puta i oba puta su imali problema da sistemom i nisu mogli da mi daju ni osnovne informacije vec samo da se obratim korisnickom servisu. Posto nisam korisnih istih nisam mogao ni da ih pozovem ali sam im pustio mail na koji vec danima ne odgovaraju. Pa... da li je neko uspeo, saznao nesto vise!?

Zaboravili otključavanje... Oni su zaboravili da ovo postoji. Uzmi neki paket od 500din ako ti treba mobilni net i to je to.

Zaboravili otključavanje... Oni su zaboravili da ovo postoji. Uzmi neki paket od 500din ako ti treba mobilni net i to je to.

Meni rekose da su poslali zahtev u fabriku (ZTE), pa kad im oni odgovore poslace mi kljuc...

Eh, da... CM dosta cesto puca phone aplikacija i gubi se veza (desi se i na wifi). Cisto onako, uz put.

Poslednja izmena:
Imas ogromne sanse da im ZTE za 15 dana odgovori da je uredjaj vec otkljucan ;)
Ne zezam se, znam nekoliko slucajeva s njihovim telefonima. Javi kako je proslo.

Meni je upravo istekla ugovorna obaveza i hteo bih da otključam tab i za druge mreže. Da li neko ima iskustva sa takvim zahtevom?

Meni je upravo istekla ugovorna obaveza i hteo bih da otključam tab i za druge mreže. Da li neko ima iskustva sa takvim zahtevom?

Podneo zahtev i dobio kod na SMS njihove kartice. Kartica radi jos uvek, samo nema net. Dakle ne bacajte karticu odmah. To sto sam dao drugi telefon za info nisu obracali paznju. Pripremite samo IMEI uredjaja i podnesite zahtev u poslovnici. Ako vas upute na korisnicku sluzbu idite u drugu poslovnicu posto na zahtev sluzbi dobijete sledece pisanije

Poštovani,

Zahvaljujemo Vam se na dopisu koji ste nam uputili.

Ovu priliku želimo da iskoristimo kako bismo Vas obavestili da je potrebno da nam prosledite zahtev na fotokopiji važeće lične karte sa informacijama o Vašem pretplatničkom broju, modelu telefona kao i IMEI broj kako bismo bili u mogućnosti da izadjemo u susret Vašem zahtevu.

Dostavljanje fotokopije važeće lične karte je mera zaštite od eventualnih zloupotreba koje mogu nastati te Vas molimo da nam uz zahtev dostavite fotokopiju važeće lične karte kako bismo bili u mogućnosti da izvršimo neophodne provere i pružimo adekvatne povratne informacije povodom primljenog zahteva.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije o našim uslugama, stojimo Vam na raspolaganju putem elektronske pošte na adresi [email protected], pozivom broja telefona 060/1234 ili nas možete posetiti na svim Vip prodajnim mestima.

S poštovanjem,

Korisnički servis

Ja to sve lepo odradio i otisao u drugu poslovnicu i devojka me gleda belo. Kaze da ona samo podnese zahtev i to je to... Normalno - svako obracanje tezi ka dve nedelje... elem mesec dana sam cekao i docekao kod. Za divno cudo - RADI :)

Mada koristim cyanogen pa mi kljuc nije ni trebao - ali nikad se ne zna...

tablet legenda,odlican je i dan danas,samo nema update,a nece ga ni biti izgelda nikada..

prvu igricu koju sam igrao pre 2 godine na ovom tabletu bila je blood of glory...a neki noviji tableti dan danas seckaju sa ovom igricom..a on = ne

Tab je u to vreme imao fenomenalan HW, ubijao je aktuelnu tegru 2. BoG je tada izasla i klizila je na ovome, istom igrom sam je i testirao pre nego sto sam ga uzeo.
Problem je SW koji je krs. Direkt iz kutije je secao, zezao je touch... Ajd, to smo sredili jako brzo ali update nikada nismo dobili. ZTE je po tom pitanju katastrofa, nema nameru da izbacuje update. Bas zbog toga nikada vise ZTE necu uzeti, dzaba mi dobar HW kada uredjaj nece imati SW da to isprati.

Ko je generalni uvoznik-distributer ZTE tableta.
Treba mi ili da kupim ekran ili ovlasceni servis da ga naruci i zameni

Malo je cudno sto ekran nema pukotinu , ali slike nema a zvuka u aplikacijama ima, ispao tablet na ledja

Hvala

Nema veze sto nema pukotinu, hoce display da crkne od udara i bez da se rascveta.
Mozes da ga nosis u Begram, oni su zvanicni servis ali odmah ti kazem da ti se ne isplati. Ostavi ga za delove, mozda nekome zatreba. Ovde kod nas nismo mogli ni kabl da nadjemo da kupimo a da ne pricam o necem ozbiljnijem kao sto je ekran. Okusaj srecu u Begramu ali ne nadaj se previse.

stigao mi je tablet,nije pukao displej koliko mogu da vidim, nego je izgubio pozadinsko osvetljenje, uperio sam lampu sa telefona i video se vodafone logo i jos neke stvari.
sto je najgore sada ne mogu da ga iskljucim izbaci mi neke kruzice nemam pojma sta je, da li neki patern ili pin

imas li ideju sta moze biti, da li tableti imaju lampe kao laptopovi, ja treba da sredim ovaj tablet, zamena ekrana mi nije problem ako je ekran, ako nije vec je nesto na ploci,servis ce, ono sto ne znam to ni ne diram.
mozda je cak i neki konektor, kad ga otvorim videcu
koliko sam video polovan je oko 18.000, isplatilo bi se dati 50 i vise evra za popravku

A gde ces da nadjes display za 50e? Nemoj da si blesav.
Drzi power dugme 10 sekundi, trebao bi da se resetuje tab. Mozda i proradi posle toga.

Jel neko otkljucao ovaj tab za sve mreze preko koda iz VIP-a? Poslali mi kod ali nece da sljaka, mora da ima neka glupa fora.

Jel neko otkljucao ovaj tab za sve mreze preko koda iz VIP-a? Poslali mi kod ali nece da sljaka, mora da ima neka glupa fora.

Ako sam ja dobro shvatio, sa njihovim kodom se otključava preko sim kartice koja je vezana za ugovor, tj. u tabletu mora biti ta sim kartica kada se otključava preko koda :p

Nazad
Vrh Dno