Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Poštovanje svim Smartabovcima,

Ja sam tab kupio pre par meseci i slucajno sam naišao na ovaj forum.
Pregledao sam ga detaljno i video da se može svašta raditi sa ovim tabom.
Pošto sam ja klasični laik i početnik, za mene je sve ovo vrlo komplikovano, tako da bih pitao da li neko od iskusnijih može da uradi update, boot, root, ICS ili šta već (naravno uz novčanu nadoknadu).
Voleo bih da tab koristim i za neke druge stvari osim za surfovanje i čitanje stripova.

Unapred zahvalan na odgovoru.

Poštovanje svim Smartabovcima,

Ja sam tab kupio pre par meseci i slucajno sam naišao na ovaj forum.
Pregledao sam ga detaljno i video da se može svašta raditi sa ovim tabom.
Pošto sam ja klasični laik i početnik, za mene je sve ovo vrlo komplikovano, tako da bih pitao da li neko od iskusnijih može da uradi update, boot, root, ICS ili šta već (naravno uz novčanu nadoknadu).
Voleo bih da tab koristim i za neke druge stvari osim za surfovanje i čitanje stripova.

Unapred zahvalan na odgovoru.

Uzgred ima li negde (kod nas) da se nabavi dock station za ovaj tab. Video sam da može u Temišvaru, ali je to malo komplikovano za nas "južnjake".

Kod nas nema ni rezervni kabl za punjac da se kupi :S:

Sećam se da ste jednu stvar ovde razrađivali pa ako može neko da mi potvrdi.
Uspeli ste igo na ovom tabletu da razvučete na full screen i uslov za to je rezolucija od minimum 1280x800 i minimum android 3.2.
Drugar ima Galaxy Note sa ics-om i samim tim ispunjava oba uslova. Da li i on može da razvuče igo na full screen?
Nadam se da razumete zašto ne listam celu temu. Treba mi samo ova informacija. Hvala.

Sećam se da ste jednu stvar ovde razrađivali pa ako može neko da mi potvrdi.
Uspeli ste igo na ovom tabletu da razvučete na full screen i uslov za to je rezolucija od minimum 1280x800 i minimum android 3.2.
Drugar ima Galaxy Note sa ics-om i samim tim ispunjava oba uslova. Da li i on može da razvuče igo na full screen?
Nadam se da razumete zašto ne listam celu temu. Treba mi samo ova informacija. Hvala.

Mislim da ICS ima tu opciju samo u tablet modu. Nisam čuo da je neko na Note-u uspeo da dobije full screen.

Poslednja izmena:
Joe najavljuje JB betu uskoro. Isti ne radi camera i BT, ostalo ocekujem da opegla kao na ICS-u ;)

Mislim da ICS ima tu opciju samo u tablet modu. Nisam čuo da je neko na Note-u uspeo da dobije full screen.

Opcija Stretch/Zoom to fill se pojavljuje samo na tabletima od HC 3.2 pa na gore.

Za Note ima rešenje, izašao je novi iGO Primo koji radi i u 1280x720. Testiram ga trenutno na Tabu, nemogu da ga pokrenem nikako...

Ja ne mogu da ga pokrenem u 1280x720, tj. mogu, ali ga ne razvuče preko celog ekrana...

Možda zato što je Tab 1280x800?

jel to ovaj novi primo 2.0? nije ni on full screen. probao ga. ako je taj, moras sys.txt da ubacis preko root explorera da bi radio na jacim rezolucijama od 800x480 ali, kao sto rekoh, ni tad ne radi u fulu. (e sad ne znam na vasem tabletu jel moze da se razvuce)
Ovako kod mene izgleda na sgt+
4df31c19-5443-e0d4.jpg

Poslednja izmena:
Postoji Primo za 1280x800 (radi provereno na Samsung Note) ali neće uopšte da mi radi na Tabu (ne stižem ni da se pozabavim time ovih dana)

Ja to ne videh a dosta sam tražio. Ako te ne mrzi, daj neki link ovde ili na pm.

Jel neko poterao na nasem kinezu igo primo za android sto je izasao?

Jos uvek ne. Ja sam probao nesto na brzinu ali nisam imao vremena. Iskreno, smorio sam se od cackanja i batalio sam do daljeg.

Ajde da dodam, pojavila se neka 720 varijanta ali je skin mnogo osiromasen u smislu izgleda. Kao da je nedovrsen. Ona prva 800x480 verzija izgleda odlicno ali kako bi izgledala kada i ako uopste moze da se razvuce na vasem uredjaju nemam ideju. Ovo je sa sgs 3.
4d2ed89f-8d7a-7cf6.jpg
4d2ed89f-8d86-a1bc.jpg

Ostane malo praznog na ekranu. Verovatno je skin pravljen za nexus.

Mali off. U čemu je fora sa ubacivanjem slika u post. Koristim tapatalk i nekad mi da izbor ovako otvorene slike ili onaj umanjeni thumbnail a nekad samo ovako otvorene (koje su koliko vidim ograničene na 30kom). Kako da ih ubacim uvek kao thumbnail?

Poslednja izmena:
Ok, ljudi, trenutak koji ste cekali vec neko vreme, Joe je okacio novu verziju CM9 i naravno CM10. Sad cu probati CM10 iako tu jos ima da se radi da ispravkama pa cu verovatno vratiti CM9.
Za one koji ne znaju, linkovi su u prvom postu u temi na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1629630

CM10 Jelly Bean (Android 4.1.1) actual release 2012.07.29

What is working :
-hw acceleration
-wifi
-touchscreen
-gps
-audio
-3G data
-Setting of cpu clock and governor from settings (performance settings) The max OC is as in #60 .
-tmobile theme engine
-USB
-Lagfree and Savagedzen CPU governors added
-New RIL

What is not working :
-Bluetooth
-Camera
-voice calls
-Tethering

Za CM9 ne znam sta je radjeno, ne pise nigde a cekam da mi odgovori.

Poslednja izmena:
Ok, situacija je ovakva. Kao sto je rekao Joe, tab se gasi kada se wifi ugasi ali to mi nije problem jer nebih ni gasio wifi nikako. O
Pored toga sljaka jako brzo, bice ovo odlican rom kad se zavrsi.

Lik na forumu kaze da mu ne radi kalendar a kod mene sljaka savrseno. Doduse ja sam mislio da ni meni ne radi 3G data ali ipak sljaka. APN je po defaultu prebacen na MMS, tako da znate ako vam ne radi net da promenite odmah.

Poslednja izmena:
Da. I mogu da priznam da super radi. Jedino mi tetering fali ali ostalo sljaka odlicno. Primetio sam da nece da promeni ikonicu za bateriju, nece procente da prikaze.

Imam problem, kako da se čupam. Pokušao sam da instaliram cwm recovery kako bih napravio backup i probao CM9. CM9 je nestabilno radio, pokušao sam da se vratim na stock, mislio sam da je dovoljno da pokrenem poslednji update koji je Trenje zatekao u svom tabletu kada mu je stigao sa servisa.
Naravno, naivno da je to tako jednostavno, nešto sam zeznuo, cwm recovery uopšte nije bio instaliran i sada ne mogu da pokrenem tab, vrti se vodafon logo u krug. Kada pokušam da pokrenem cwm recovery, dobijem android logo sa ftm natpisom. Ne bih da dalje brljam, ako već nisam, šta je rešenje za moj problem, pomagajte...

Poslednja izmena:
A da probas da instaliras cwm?

da li ili ne

Nekoliko meseci rabim Vodafon tablet bez vecih problema, bilo je problema sa satom, ali vise ne,e sad pitanje Build number je dec 022011; a vidim da je ovde dostupan i iz aprila 2012-
Pitanje, istina sve radi OK, da li ga "osveziti" ili ne.

I ako moze neko jednostavno uputstvo, citao ovo kinesko, malo zbunjujuce

Hvala i pozdrav

Poslednja izmena:
Uspeo sam da pokrenem cwm recovery iz ftm moda, videću šta ću dalje, još uvek nije kasno da ga ubijem ko zeca...

Backup koji sam napravio pre instalacije CM9 nisam uspeo da iskoristim, kao ni stock backup koji je nekada pre napravio i zakačio član mdusan, tablet je i dalje bio zaglavljen u beskonačnom učitavanju vodafon logo-a.

Iskobeljao sam se iz ove situacije tako što sam vratio tab na fabrička podešavanja, a jedno takvo spremanje je i onako trebalo još pre da uradim, tako da nisam napravio nikakvu posebnu štetu, ništa važno od podataka nije izgubljeno. Prvo što sam posle toga uradio je backup preko cwm-a, tako da sad imam backup čiste instalacije.
Na xda je bilo dosta toga o instalaciji cwm recovery-ja, ali to mi nikako nije pošlo za rukom, postoje neki problemi sa tim.

E sad da pitam, nikako, nikako nisam mogao da aktiviram wi-fi u CM9. Kada se pokrene tab samo je 3g mreža aktivna, wi-fi je u startu isključen i kada pokušam da ga aktiviram, to traje neko vreme, ali ne uspeva. Tab se vrlo često restartovao, tako da je moje iskustvo sa CM9 ispalo loše.Da li sam nešto prevideo ili preskočio?
Napominjem da kernel nisam dirao, možda je to problem, dajte neki savet ili podelite slično iskustvo ako imate ...

Poslednja izmena:
Ako je u planu upgrade to bi znacili popravljenu kameru i BT. Taman da Joe to resi posto je ocigledno zaglavio. Jedino sto ko zna kad ce izbaciti update.

Nazad
Vrh Dno