Doomhammer
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.03.2005
- Poena
- 604
Pozdrav.
Instalirao sam Slackware 13 linux u virtualnu mašinu na VMWare Workstation 7. Prilikom kreiranja mašine podesio sam da ima dve mrežne karte. Nakon instalacije linuxa i pokretanja komande ifconfig vidim da linux guest nije prepoznao mrežne adaptere. vmware-tools-e sam uz manje poteškoće instalirao. Komanda lspci -v daje slijedeci izlaz:
Dakle to su ta dva adaptera koja sam dodao prilikom kreiranja virtualne masine.
Provjerio sam komandom lsmod i modul vmxnet je ucitan u kernel. Takodje nisam skontao kako da umjesto ovih PCnet32 adaptera koristim Intel e1000 adaptere. Da li se nekome ovo desavalo, ili neko zna u cemu je problem???
Instalirao sam Slackware 13 linux u virtualnu mašinu na VMWare Workstation 7. Prilikom kreiranja mašine podesio sam da ima dve mrežne karte. Nakon instalacije linuxa i pokretanja komande ifconfig vidim da linux guest nije prepoznao mrežne adaptere. vmware-tools-e sam uz manje poteškoće instalirao. Komanda lspci -v daje slijedeci izlaz:
02:01.0 Ethernet controller: Advanced Micro Devices [AMD] 79c970 [PCnet32 LANCE] (rev 10)
Subsystem: Advanced Micro Devices [AMD] PCnet - Fast 79C971
Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 19
I/O ports at 2000
[virtual] Expansion ROM at dc400000 [disabled] [size=64K]
Kernel driver in use: vmxnet
Kernel modules: vmxnet, pcnet32
02:02.0 USB Controller: VMware USB2 EHCI Controller (prog-if 20 [EHCI])
Subsystem: VMware USB2 EHCI Controller
Flags: bus master, fast devsel, latency 64, IRQ 16
Memory at d8900000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
Kernel driver in use: ehci_hcd
Kernel modules: ehci-hcd
02:04.0 Ethernet controller: Advanced Micro Devices [AMD] 79c970 [PCnet32 LANCE] (rev 10)
Subsystem: Advanced Micro Devices [AMD] PCnet - Fast 79C971
Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 18
I/O ports at 2080
[virtual] Expansion ROM at dc410000 [disabled] [size=64K]
Kernel driver in use: vmxnet
Kernel modules: vmxnet, pcnet32
Dakle to su ta dva adaptera koja sam dodao prilikom kreiranja virtualne masine.
Provjerio sam komandom lsmod i modul vmxnet je ucitan u kernel. Takodje nisam skontao kako da umjesto ovih PCnet32 adaptera koristim Intel e1000 adaptere. Da li se nekome ovo desavalo, ili neko zna u cemu je problem???