Šta je novo?

VMware Workstation 5

dogriz

Čuven
Učlanjen(a)
07.07.2004
Poena
630
Stigla je full verzija:
- VMware Workstation 5.0 (for Windows Systems)
- Latest Released Version: 5 | 04/07/05 | 13124 | ~58MB

upravo je DL-ujem, pa sledi instalacija.

Da li je neko već probao? Kakvi su prvi utisci?

Moji prvi utisci posle instalacije i kratke probe:
- kad se pokrene instalacija, automatski se deinstalira prethodna verzija (ako postoji) i potom se restartuje računar
- nova instalacija prepoznaje instalirane virtuelne OS iz prethodne verzije
- da bi mogle da se koriste nove opcije (kloniranje), mora da se upgrade-uje odgovarajuća VM, što radi OK (probao sa WinXP i Solaris 10)
- upgrade VMware toolsa OK na Win (ostalo nisam još stigao da probam)
- pravljenje Snapshotova je maximalno jednostavno
- kloniranje može da se vrši iz tekućeg stanja VM, ili da se iskoristi prethodno kreirani Snapshot. Postoji 2 tipa kloniranja - Linked Clone (koji zauzima znatno manje mesta na HDD, ali mora da postoji originana VM) i Full Clone (potpuno nezavisna nova VM)
- podrška za veliki broj guest OS, kompletna lista je na VMware sajtu

Za ovo kratko vreme stekao sam utisak da verzija 5 radi nešto malo brže od 4.5. Imam vremena do 5/7/2005 za testiranje, a onda treba keshirati 189$...

Da li vmware movie decoder ide sad sa default instalacijom ili se skida posebno i dalje?

Vidiš, nisam probao, instalirao sam vmware u firmi, a nemam ni jedan film. Na sajtu piše ovo:
This is a Windows installer for the movie decoder. This utility is required to play movies recorded using VMware Workstation 5. However, Workstation 5 is not required to play the movie.

Note: This utility is provided without support from VMware.

Inače, fajl je težak 1.4 MB što i nije tako strašno za DL.

Nisam obratio paznju pa nisam dodao, skinuo sam movie decoder, i sjajno radi, narocito mi se svidja opcija da ne snima dok se nesto ne desava na ekranu, sto daje male fajlove

Primetio sam i da je zvuk dosta kvalitetniji u verziji 5, mnogo čistiji, nema onog pucketanja.
Još samo kad bi funkcionisao Direct3d... :(

Nazad
Vrh Dno