Šta je novo?

VMware vs VirtualPC

• Začetnik teme Začetnik teme 1110
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

1110

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2008
Poena
309
Cao,

planiram da instaliram nekoliko virtuelnih masina. Window VISTA je host - VM treba da budu uglavnom linux masine. Sta je bolje od ova dva cuda?

PS
da i VirtualBox 🙂

Hvala

Poslednja izmena:
Pod Xp-om imam instalisan vmware
Emulacija Fedora Core 4 pod kojim je dignuta Oracle baza radi savršeno, bez ikakvih problema.
Sa definisanjem posebne IP adrese za Fedoru, ja u mreži sa drugog PC-ja mogu da pristupim virtualnoj masini.
Moja preporuka vmware.

VirtualPC nisam koristio pa ne mogu da kazem nista

Vmware ima podrsku za usb i sd kartice a takodje je i brzi od virtual pc-a.Mozda je malo teze podesiti network share koji se u virtual pc-u svodi na ubacivanje share-ovanog foldera dok vmware se podesava kao share bilo koje dve masine u \\ime masine\share formatu ali daleko od toga da je tesko podesiti.Vmware ima mnogo veci izbor ponudjenih operativnih sistema dok je virtual pc za ms operativne sisteme ali moze uz malo podesavanja da se instalira jos drugih sistema.U svakom slucaju ja koristim i jedan i drugi pa..
Virtual box nisam koristio pa nemam neki savet u vezi njega.

Poz

Moj glas za VMware.

MS Virtual PC : "Linux guests are not officially supported by Virtual PC 2004 and 2007, although Virtual Machine Additions support for Linux was available in Connectix's version of Virtual PC before acquisition by Microsoft. Although Microsoft formally supports VM Additions for Linux only in its Virtual Server product, the additions should also work with Virtual PC."
Izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Virtual_PC

Covek je pogresio naslov... pitao je za VirtualPC a u poruci je pomenuo VirtualBox.

Ja koristim VirtualBox, VMware nisam probao tako da nemogu da sudim. U v-boxu mi se vrti neki ws2003 + iis + sql server2005. Za sada sve lepo radi i nemam primedbi.

Hvala vam svima, testirao sam vmware i virtualbox i ima nesto sto mi se u vmware-u ne svidja, tako da sam sada pustio 3 VM-e sa 3 OS-a (XP, Vista, Ubuntu)radi perfektno, a i open source je, ostajem na njemu 😀

PozZ

Nazad
Vrh Dno