Šta je novo?

VMware virtualna mašina sa slike diska (ghost)?

vlawyer

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2006
Poena
619
Imam dakle sliku starog harda napravljenu Ghost-om, na kojoj mi se nalazi instaliran jedan program koji mi treba, ne preterano često, ali dovoljno često da mi treba rešenje (instalacioni disk sam (genije) izgubio).

E sad, mislio sam da mi je najzgodnije da u VMware-u napravim virtualnu mašinu od te slike hard-a.

Da li je to moguće i ima li ko kakav pametniji predlog za izvlačenje programa koji mi treba.

Moguce je izvesti tu tvoju ideju. Mislim da bi se .gho mogao konvertovati direktno u .vmdk, ali zavisi od verzije VMWare i Ghosta kojim si pravio imidz. Najjednostavnije bi ti ispalo da prebacis taj .gho na neku deo diska od vm (particiju), nabavis hiren iso ili cd i pokrenes ghost restore from image. Razmisljaj o virtuelnoj kao o pravoj masini, samo sto ti je sve nadohvat ruke. Ne zaboravi da napravis bekap VM. 🙂

Poslednja izmena:
Ako ti nesto znaci Norton je nekad imao alat NORTHON GHOST EXPLORER, i lepo ti otvori cao image da brljas po njemu.
A ovo tvoje sto oces> pa VMWare ti je kao fizicki racunar znaci bootaj norton i instaliraj image ne prazan HDD u okvoru VMWare, valjda?

Probaću tako, to mu u stvari dođe peške kao na običnoj mašini.
Samo malo da izdvojim vremena za vikend, pa javim kako je prošlo.

E sad ta slika je bila na AMD mašini, a trenutno je Intel u komp.-u, predpostavljam da će se uz malo maltretiranja osposobiti, ali ako neko ima konstruktivnih predloga neka baci na papir ...

A zasto ne napises koji program ti treba? Mozda neko zna gde moze da se nadje.

Nažalost u pitanju je baza podataka, licencirana i vezana za moj posao koja ne može da se nadje u "slobodnoj distribuciji".

Nazad
Vrh Dno