Šta je novo?

VMware pomoc

mixxxer

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2005
Poena
304
Treba mi pomoc.Ako sam pogresio mesto,vi me preusmerite.U VMware-u 5.5 imam instaliran XP pro.Sistem na kojem sve to radi je takodje XP pro.Kako da sa XP-a koji je u VMware-u,pristupim ostalom hardveru,i kako da podesim mrezu izmedju pravog i virtuelnog racunara.Hteo bih preko VMware-a,t.j. XP koji je u njemu pristupam svemu sto je na mojoj pravoj masini,a i da koristim internet takodje.Ne razumem se nesto u mreze,samo znam da na ploci ASUS P4P800-E De Luxe,imam gigabitni lan.Da li je to bitno u ovom mom slucaju ne znam,ali pretpostavljam da jeste.
Unapred zahvalan.

Nije bitno to što imaš gigabitni LAN, ti pristupaš virtuelnom računaru sa pravog računara.

Potrebno je da postaviš setovanja za mrežu na "bridged mode" i onda će ti raditi i net i mreža.

Postoji tu jedan mali problem (bar u verziji 5.0, koju ja koristim) - mreža u vmware neće da radi kako treba ako mrežna kartica u računaru nije fizički priključena na nešto. Ne znam da li je taj propust rešen u verziji 5.5

E vidiš to nisam znao, meni je računar fizički priključen na mrežu. Probaću 5.5 kod kuće gde nemam mrežu (jer ne mogu sad da isključujem kabl zbog raznih aplikacija) pa ću javiti.

Ako sa virtuelne mašine samo hoćeš da izlaziš na net koristeći hostovu konekciju (recimo imaš Linux na VM a modem ne radi), onda koristi NAT mrežu.

Nazad
Vrh Dno