Šta je novo?

Vmware i microsoft virual pc problem

Za VMware:

1. Klikneš "New Virtual Machine" pa Next pa Typical
2. Za "Guest OS" staviš Microsoft Windows, version "Windows ME" pa Next
3. Ime i lokaciju stavi koju hoćeš, pa Next
4. Network Connection po izboru (ako nećeš da izlaziš na net iz virtuelne mašine, onda stavi "Do not use", u protivnom "Use NAT"), pa Next
5. Disc capacity koliko hoćeš (i 4 GB je dosta)

I to je to. Ubaciš boot disk WIndowsa ME, startuješ virtuelnu mašinu i dalje radiš ko na pravom kompjuteru. Ako neće da prepozna particije, startuj boot disk sa CD-ROM podrškom pa napravi particije fdiskom.

Ne možeš ništa da zezneš, iz virtuelne mašine operišeš samo nad virtuelnim diskom.

WindowsME (ako me secanje sluzi dobro) ne moze da vidi NTFS nego samo FAT. Probaj da napravis FAT hard disk pa da onda instaliras...

Kad napraviš virtuelni hard disk, on je prvobitno neformatiran, tako da na njega možeš da instaliraš bilo koji operativni sistem.

Kad upališ Windows ME u virtuelnoj mašini, u VMwareu idi VM -> Install VMware Tools i pusti da se instaliraju drajveri za tu virtuelnu grafičku.

Instalirao sam milenijum i na Virtual PC i na VMW. Ovaj Microsoftov ima S3 trio graficku, a ovaj VMW ima neku SVGA. Na ovoj SVGA nisam uspeo da pokrenem Might&Magic 6. Ima li neki plugin za neku "kvalitetniju" graficku?

eh kad bi mogao da imas i virtuelni 8800gt 😛

Kad upališ Windows ME u virtuelnoj mašini, u VMwareu idi VM -> Install VMware Tools i pusti da se instaliraju drajveri za tu virtuelnu grafičku.

Da, da.......stavio sam to.......igra se lepo instalira, pokrene se, ali se ekran samo zabeli i nista.......
Probacu sutra jos neku stariju igru
-------

Nazad
Vrh Dno