Šta je novo?

VMWare HELP!!!!!

Vince Carter

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
649
U pitanju je VMWare Workstation 4.51 u okviru koga je instaliran Windows 98SE, a sve to pod Windowsom XP Pro.

Koliko sam video na netu, nema nacina da virtualni Win 98 vidi stvarnu particiju na hardu (veoma bitno radi lakse i brze razmene podataka), osim formiranja mreze izmedju stvarnog i virtualnog Windowsa, ali kako to tacno izvesti? Sta sve treba podesiti? VMWare je napravio neka dva virtualna mrezna adaptera, dodelio im neke adrese, a na kompu je prisutna (stvarna 🙂) integrisana mrezna. Sta i kako podesiti??? :wall: :crash: :zgran:
Fala unapred. 🙂

p.s. kod VMwarea 2.03 je bio moguc istovremen pristup particijama i host i guest operativnih sistema, ali 2.03 mi ne radi kako treba pod XPom, tj odmah po pokretanju virtualne masine se smrzne sa bilo kojim setovanjima

Poslednja izmena:
Zar ne moze copy/paste izmedju virtualne masine i pravog kompa iliti samo prevlacenje fajla iz i u prozor VMwarea?
Inace, i ja sam dugo imao taj problem i bas sa ta dva OSa, a koliko me pamcenje sluzi, resio sam to dodavanjem nekih komponenti host OSu (WinXP) za networking (mislim da je u pitanju bio Simple TCP/IP protokol).

Poslednja izmena:
Najobicniji drag&drop funkcionise

Poslednja izmena:
Xmmm, drag & drop nije funkcionisao na nekoj starijoj verziji, probacu u svakom slucaju. 🙂

Ako ti zatreba i virtualna mreza izmedju host OS i virtualne masine - iz samog vmware-a instaliraj mreznu karticu za virtualnu masinu i ukljuci opciju npr. "host only networking", u tvom host OS-u najbolje rucno dodeli zeljenu ip adresu npr. vmware virtual net adapteru 1 (recimo 192.168.0.1/24), a zatim poteraj virtualnu masinu i dodeli ip adresu virtualnoj mreznoj kartici (npr. 192.168.0.2/24)...

Da ne otvaram novu temu: VMware prijavljuje Guest OSu virtualnu graficku sa 256 KB VRAMa, ne podrzava 3D niti OpenGL, a meni je bas to trebalo. Posto imam verziju 4.0, pitam da li je to promenjeno (tj. da li sada ima podrske) i ako ne, da li je neko probao VirtualPC, sada od Microsofta, a nekada Connectixa, i da li on ima 3D i OpenGL?

Ne podrzava 3d. Za virtualpc ne znam, iznenadio bih se ako ima...

Poslednja izmena:
hype je napisao(la):
Ako ti zatreba i virtualna mreza izmedju host OS i virtualne masine - iz samog vmware-a instaliraj mreznu karticu za virtualnu masinu i ukljuci opciju npr. "host only networking", u tvom host OS-u najbolje rucno dodeli zeljenu ip adresu npr. vmware virtual net adapteru 1 (recimo 192.168.0.1/24), a zatim poteraj virtualnu masinu i dodeli ip adresu virtualnoj mreznoj kartici (npr. 192.168.0.2/24)...

Hvala! :wave:

RazbojNick je napisao(la):
Da ne otvaram novu temu: VMware prijavljuje Guest OSu virtualnu graficku sa 256 KB VRAMa, ne podrzava 3D niti OpenGL, a meni je bas to trebalo. Posto imam verziju 4.0, pitam da li je to promenjeno (tj. da li sada ima podrske)

Pogledaj u helpu, ima kako se to resava.
Koliko se secam, treba da montiras odgovarajuci .ISO image (koji se nalazi u vmware-ovom direktorijumu) na CD jedinicu, a onda iz guest OS-a instaliras drajvere za tu "graficku" sa virtuelnog CD-a. Ima u helpu kompletan opis za sve sisteme (win, linux, bsd).

Poslednja izmena:
Taj ISO je VMware Tools koji sadrzi drajvere za "karticu", program za rad sa virtuelnim hardovima, itd. Upravo je taj drajver i problem, jer nema podrske za ono sto sam naveo, a i da ima, svaka novija aplikacija ce mi prijaviti da imam samo 256 KB VRAMa. Ne znam zasto prosto ne rese to kao i sa memorijom: odvalis od graficke koliko hoces (pitanje je retoricko, ne treba odgovor).

Nazad
Vrh Dno