Šta je novo?

VM Ware - koji floppy image?

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
nemam floppy kod mene na racunaru, vm ware ima mogucnost ubacivanja floppy image-a, zanima me kako da napravim floppy image sa druge masine, kojim programom, pa da kod mene to ubacim... verovatno nisam bas najjasniji, al nadam se da shvatate poentu

Za pravljenje image-a ima nekoliko varijanti, ali...
S njim mozes da napravis drugi flopi ili da ga ubacis na bootabilni cd.
Ne znam da li je moguce mount-ovati image kao kod CD/DVD-a (pretpostavljam da to hoces)...

Crni je napisao(la):
Za pravljenje image-a ima nekoliko varijanti, ali...
S njim mozes da napravis drugi flopi ili da ga ubacis na bootabilni cd.
Ne znam da li je moguce mount-ovati image kao kod CD/DVD-a (pretpostavljam da to hoces)...
Isto kao i ISO, moguce je mountovati i floppy image. Image treba da je u raw formatu (dakle cista kopija diskete bez nekih headera), e sad ako koristis *ix, onda je to ovako: dd if=/dev/fd0 of=1.img bs=1440k count=1, ali pretpostavljam da koristis win/dos. Pokusaj sa flopy image (www.soft32.com) ili starijim dos programima tipa hd-copy ili eventualno diskdupe - kazem eventualno jer 99% sam siguran da on pravi neki header, doduse mozes ga rucno ukloniti...

Miroslav je napisao(la):
nemam floppy kod mene na racunaru, vm ware ima mogucnost ubacivanja floppy image-a, zanima me kako da napravim floppy image sa druge masine, kojim programom, pa da kod mene to ubacim... verovatno nisam bas najjasniji, al nadam se da shvatate poentu
Ja bih probao
http://www.winimage.com/winimage.htm

hype je napisao(la):
...

Isto kao i ISO, moguce je mountovati i floppy image. Image treba da je u raw formatu (dakle cista kopija diskete bez nekih headera), e sad ako koristis *ix, onda je to ovako: dd if=/dev/fd0 of=1.img bs=1440k count=1, ali pretpostavljam da koristis win/dos. Pokusaj sa flopy image (www.soft32.com) ili starijim dos programima tipa hd-copy ili eventualno diskdupe - kazem eventualno jer 99% sam siguran da on pravi neki header, doduse mozes ga rucno ukloniti...
Pravo da ti kazem nikad nisam pokusao tako nesto, pa nisam hteo da lupam napamet, ali u svakom slucaju hvala za info cheers .
E sad, mislim da je bolje koristiti WinImage jer Floppy Image dodaje neka svoja chuda, pa cak i nekompresovan (RAW) image nije uvek 100% kompatibilan sa ostalim programima...

Nazad
Vrh Dno