Šta je novo?

vizuelni izgled synaptic programa

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Gde je definisan u KDE distroima sa plasmom 5.x vizuelni izgled synaptic programa. U Kubuntu jedan izgled, u Mintu drugi izgled, u Neon distrou treci izgled. Zasto u jednom ima polje za brzo trazenje i polje za pretrazivanje, u drugom ima samo polje za pretrazivanje i mora se znati pun naziv programa. Interesuje me jer hocu u Mintu 18 gde sam stavio ppa plasma stage da promenim izgled synaptic programa jer nije ok, funkcionise ali je tupavo. ostali programi izgled je ok, barem mislim jer nisam sve probao ali ovaj sakati izgled mi smeta iako ne moram da ga koristim al eto smeta mi a i hocu da saznam sta mu definise vizuelni izgled.

Да мало упростим, теме и слично се подешавају у System settings/Application Style/GNOME Application Style па ту за Synaptic бираш неку GTK3 тему (рецимо за gparted су GTK2 теме) и на крају у доњем делу бираш тему за иконе.

То је први део, после тога из ~/.config/gtk-3.0 копираш settings.ini у /root/.config/gtk-3.0 јер она подешавања нису за root програме. Ово је одавно промашено, мени је сметао очајан default изглед оба поменута програма па сам нашао решење.

За Search дугме (фали у Неону мада сам то повремено виђао код још неких) је потребно да се дода apt-xapian-index и онда се појави.

Кажем ја да плазма ради очајно, трећина је забрљана али полако враћају функционалност, трећина још фали а трећина је унапређена.

Нажалост, Арчи са КДЕ4 ће изгледа дефинитивно у пензију па ми остаје Кубунту 14.04 док не среде све ово у плазми. Од пре пар дана више неће да прође апдејт, каже да су kdebase-workspace и plasma-workspace у конфликту па неће даље а неће ни да деинсталира првог јер каже да ће да недостаје гомили програма. Годину дана сам се провлачио са Арчијем и КДЕ4 и изгледа да је дошло време да се растајемо. :(

Ja imam obrnuti problem, da qt5 aplikacije izgledaju kao gtk aplikacije, ranije je to moglo za qt4, može navodno i sada sa qt5ct ali ima velikih problema.

@ tuxserbia,

Juce sam to citao ali iskreno ja tu nisa ne razumem, uputsva su itekako stara, sta god sam pokusao nista se ne promeni. Meni je problem synaptic (bilo lokalizovan ili ne) i blender cija povsina se gubi u komadima cas je ima ca je nema.
Za sada to zeza.

@calex,
Evo sta je problem kod synaptica
Синаптик — управник пакета _001.jpg
Ne valja mu tolbar i kad se otvori neki meni on izgleda onako grozno.

Setovanje je ovakvo
Стил ГТК програма  — Системске поставке_002.jpg

Ako stavim za Gtk3 Breeze kako preporucuju onda su svi GTK programi kao i synaptic, a sta mu je to default koje setovanje nemam pojma

Poslednja izmena od urednika:
Iskreno, pojma neZnam :) Ja synapsu nisam upalio od nekog jednocifrenog ubuntua. Za gtk3 od valjda 3.16 ne ide više tako, za detalje ima na prvom linku od Archa. Ono na slici meni više deluje problem sa fontovima, odnosno prikazom istih. Verovatno kombinacija svega navedenog. Ako te ne mrzi, instaliraj komplet Gnome, podesi ga kako ti se sviđa, pa probaj opet kroz KDE.

Mada, iskren savet je da se ne zamlaćuješ sa ovim pre-beta stvarima. Kad i calexx kaže da nije još ni na upotrebljivom nivou, ....

Iskreno, pojma neZnam :) Ja synapsu nisam upalio od nekog jednocifrenog ubuntua. Za gtk3 od valjda 3.16 ne ide više tako, za detalje ima na prvom linku od Archa. Ono na slici meni više deluje problem sa fontovima, odnosno prikazom istih. Verovatno kombinacija svega navedenog. Ako te ne mrzi, instaliraj komplet Gnome, podesi ga kako ti se sviđa, pa probaj opet kroz KDE.

Mada, iskren savet je da se ne zamlaćuješ sa ovim pre-beta stvarima. Kad i calexx kaže da nije još ni na upotrebljivom nivou, ....

Stavili su u svaki KDE plasmu 5.x taj font kao default, a i ja ispravljam krivu Drinu, 17.3 radi ok i jos dve godine, valjda ce dotle da srede tu novu plazmu, Najacrnje sto niti znam sta muje default za GTK3 breeze nije jer sa breeze ne radi a tak fontovi zasto ovi ko ce ih znati. Znam da me je tako u kvircu zezalo ja pisem a ono kursor ide sve dalje i dalje od mesta gde ja pisem, na kraju ispade fontovi.

Поветарац снежни је занимљиво име мада и оно Присили издање делује занимљиво. ;)

Не знам шта си радио, да ли је у питању резолуција или нешто треће, малопре сам пробао на тазе Кубунту 16.10 (мада на лаптопу са Минт 18 добијам исто) и све делује нормално.

Screenshot_20161016_194150.png

Screenshot_20161016_193946.png

Теме су ти на /usr/share/themes па тамо погледај шта је шта, пробај неку па после врати на default ако нешто не ваља.

Nevidjena igranka bez prestanka, DejaVU, synaptic kaze imas polomljenih paketa, izaberemda o resi,on kao resi. Posle startujempnovo ono isto, ovo je "luda zabava" pogotovokad sam prbaoo naj prvi link pa kaze da bi moglo to mora ovo, a onda za ovo kaze da bi moglo ovo mora ono i tako vaozanija. Ne pmaze ni sudo apt-get install -f. Kako da znam sta mu fali, sta je skrseno kad ne pise ,sad vidim da je djubre deinstalirao modul u systemskim postavkam a ja ne znam kako se zove,to je prvi modul od tri gde se podesava gtk. Mozda sam ja glup al sam uspesno obavlja svoj posao na mainframe i bazama, ipak je ovo jedno veliko ludilo bez kraj i pocetka.

Да ли ова прича подразумева Минт и Плазму као основу и твоје гурање нових кернела и плазми у игру? ;)

Да ли ова прича подразумева Минт и Плазму као основу и твоје гурање нових кернела и плазми у игру? ;)
@calexx,
Sto se toliko plasis novih kernela, vec smo pricali, jedino Manjaro nece 4.5.1 kernel; ostali rade na tom krnelu kako je izaso. Resio sam tu zackoljicu ima ppa purge i vratio na staro, e sad sam mu stavio Neon na Mint.
Koliko vidim 16.10 je izasao a u bacportu nema nove plazme, sad cu da unistim Mint 18 i stavim Maui 1, i dalje mi ostaje stabilni Mint KDE 17.3 i Kubuntu 16.04 LTS da vidim kad ce da dodaju novu plazmu i da li ce je uopste dodati.:)

@calexx,
Evo stigao novi kernel
Kod:
uname -r
4.8.2-040802-generic
$ lsb_release -a
Distributor ID: Ubuntu
Description:    Ubuntu 16.04.1 LTS
Release:        16.04
Codename:       xenial

Стигао редовно на 16.04 или си ти додавао? Не плашим се ја њих али ме плаши плазма која сваки пут забрља са новом верзијом а ни кернели нису имуни. Једно оправе, пет покваре. Зато пустим да неко тестира, па када исправе онда дође у редовно ажурирање.

Постао си гори од мене, тако сам ја некада инсталирао по 5 линуха дневно. Мада и последњих дана слично радим, добио сам један хард од 250 гига (као неипсраван, другар хтео да чисти сервис а имао само stoned вирус) па ми он служи за свакакве па и теже експерименте.

Стигао редовно на 16.04 или си ти додавао? Не плашим се ја њих али ме плаши плазма која сваки пут забрља са новом верзијом а ни кернели нису имуни. Једно оправе, пет покваре. Зато пустим да неко тестира, па када исправе онда дође у редовно ажурирање.

Постао си гори од мене, тако сам ја некада инсталирао по 5 линуха дневно. Мада и последњих дана слично радим, добио сам један хард од 250 гига (као неипсраван, другар хтео да чисти сервис а имао само stoned вирус) па ми он служи за свакакве па и теже експерименте.

Kako stigao redovno na 16.04 mozda je stigao kernel na 16.10 jer on startuje sa 4.8 kernelom i plazmom 5.7. ***. isprobavam, kernel ko kernel nece napraviti neki haos ali plazma moz sve da nagrdi. Najcrnje je sto ne mozes nista sam ispraviti, nesto radi, nesto ne radi, nesto ruzno ko djavo i nemoz mu doakati. Ne moze kao nekad ne svidja mi se izled stavim drugi skin kao kod vinampa, sad jedio audacious imataj fazon. Valjda ce da stanu na plazmi 5.8 navodno pise da ce da bude LTS pa da o ljudski srede. Sad se dvoumim da li da stavim taj Maui 1 ili da vratim Mint 18 KDE. Kad pogledan oba su izvedeni iz Ubuntu, Mauije izvedenica i Neona a Neon iz Ubuntu a Mint samo iz Ubuntu.

Стигао редовно на 16.04 или си ти додавао? .
Nisam video ? , nije redovno ja ga cusno nocas. Da li ce 4.8.x ikad leci u LTS to je pitanje, oni se zalepe za jedan kernel i samo ga nesto kao ispravljaju. Kad pogledas samo se menja zadnja cifra a to znaci da su minorne izmene, retko kad skoce na noviji kernel. Mislim da ce tako biti i sa plasmom, nesto pocinjem da sumljam da ce uopste uraditi upgrade plasme na 5.7.5 koje je u 16.10 a kamoli na 5.8.1 ili slicnu ako je srede kako pisu da bude LTS. Kad izbace LTS to je otprilike zacementirano a oni se vezbaju sa ovim prolaznim izdanjma, update u LTS ide samo za kriticne zakrpe sve ostalo PPA.

Не мењају они то много, зато и стално излазе нове верзије. Чак ни оне LTS .1 до .5 како је последњи пут било са 14.04 нису много мењале у том делу. Зато Арчи јури само тако.

Минт је прављен на редовном Убунту док је KDE Neon, па од њега Maui рађен на последњој верзији, рекао бих на дневној верзији, слично као што има Кубунту. Ако хоћеш cutting edge, онда KDE Neon а ако хоћеш LTS али без јурњаве за новим кернелима, онда користи Минта пошто је он на LTS Убунту. Ја имам гомилу, користим највише Арчија са КДЕ4 (што ће изгледа врло брзо да буде прошлост) и Кубунту 14.04, играм се са Манџаром и Плазма Арчијем док су Кубунту 16.04 или 16.10 више за експерименте.

Ne sa svakom iteracijom, ali menjaju.

https://wiki.ubuntu.com/TrustyTahr/ReleaseNotes

Ja obično ostavim originalni, pa je sad na 3.13.0-96, ali ako skineš instalaciju za 14.04.4 dolazi sa valjda 4.2 kernelom. Opet, do tebe je da li hoćeš ili nećeš da menjaš.

Ja naivno veruje da oni nesto krpe u tim kernelima, za ovaj 4.8 tu je pisalo neko epohalno krpljenje. Onda stavim prst na celo pa se pitam a sto to nisu ranije uradili i ko sve zna za te rupe i da li neko vrslja kod mene po kompu iako nemam nista.
Na kraju ipak stavim noviji kernel, sad nema AMD drajvera pa svaki kernel pasuje, izmenjao sam ih ko ciga konje. Sto se tice plasme ja brate veze nemam sto su unistili proslu, sad veze nemam sta menjaju, gledam one klipove ali to je sve za mene
previse ubrzano i nerazumljivo. Sve mi deluje kao da gledam reklame za Compiz kojeg sam terao na ATI 9250 i skoro sve te efekte terao kod sebe onako bezveze i bio sav sretan sto pada sneg na ekranu. Pocinjem sebe da dozivljavam kao urodjenika kome su belci doneli sarene perle i ogledalaca i ja se time odusevljavam. Svakim rilizom sve je u podesavanjima ispremestano, fale podesavanja, evo sad je svetsko cudo da dobijemo praznike u kalendaru a niko i ne primecuje da nema mogucnosti da se iskacuci
prozor kalendara smanji ili poveca sto je nekad bilo normalo.

Ja obično ostavim originalni, pa je sad na 3.13.0-96, ali ako skineš instalaciju za 14.04.4 dolazi sa valjda 4.2 kernelom. Opet, do tebe je da li hoćeš ili nećeš da menjaš.
Хм, нисам обраћао пажњу, код мене од почетка ради 14.04 који се сам апгрејдовао како је шта наилазило и сада је 14.04.5 али је и даље 3.19.0-71-generic а за 14.04.5 кажу да долази са 4.4 ... ајде да се мало играм и инсталирам на неку партицију. ;)

Nazad
Vrh Dno