Šta je novo?

vizit kartice - od nule

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
poz 🙂

Treba da odradim sebi vizitke, a nemam nikakvog pojma o tome...dakle, koji program da koristim, koje dimenzije treba da budu, ima li link ka nekom sajtu `de imaju gotove...dakle, treba samo logo firme i text da bude na njima... tnx 🙂

Mare Care 🙂 odradicu ti ja ako je to sve sto ti treba, cimni na pm. ako hoces da se dogovorimo za detalje...
Ako hoces sam... cika google je tu za template programe i sl

a pitao bih ja chika googla..da znam shta da ga pitam 🙂 hvala, obratitju ti se samo da srochim text i podatke 🙂 :wave: :wave: :wave:

Plain and simple - Adobe Photoshop.

Business Card Designer Pro je odličan.

Inače, na Netu sam naleteo na nekoliko sajtova koji omogućavaju on-line design vizitki, ponekad izvanredan. Šta im je motiv? Pa vi dizajnirate a oni vam naštampaju i, naravno, naplate. 🙂

Moj ti je predlog prvo da ustanoviš gde ćeš da ih stampaš
(tj kako ćeš da ih stampaš - ofset ili laser) pa tek onda prioneš na izradu.
Često se dešava ljudima da dobiju ne baš ono što su napravili, uglavnom
zbog prevođenja pripreme u druge formate & menjanja kolor palete od strane
radnika u štampariji prilikom prilagođavanja za štancovanje.

Pored photoshop-a i corel je majkamara za vizitke, u oba slucaja
gledaj da ti slike, ako imas neke pored logo-a budu najmanje 300dpi.
Što se formata tiče, standard 9x5cm, a ako napraviš manji u digitalnoj štampi
imaćes ih više 😀

digitalna stampa obavezno

stampaj na laseru obavezno, nemoj da se cimas puno sa stamparima i bojama.... to je neka druga prica, osim naravno ako imas nekog u stampariji. 1000 kom ti je oko 2000din 4/2 a to znaci 4 boje napred i 2 nazad tj kombinacija istih.... ovakvih forica imas dosta (da li imas boju do ivice, ako da onda mora da prelazi par milimetara preko zbog secenja, u kom formatu izvozis sliku...) Mozes da radis i u illustratoru ili bilo kom programu za crtanje i grafiku.
format ko sto rece XXL je 9x5 mada i 8x5 ili8.5x5 izgleda odlicno, zavisi od toga sta je na kartici.
pozdrav

Office 2007 ti je dovoljan.

Boja preko ivice zove se bleed; radnici u štampariji ne menjaju palete boja, pogtovo ne pri ili pre štancnovanja, niti se vizitke štancnuju. Nemoj da ti na pamert padne da uradiš vizitke u bilo čemu iz Microsoftovih paketa. Ili će te neko tući, ili će te proklinjati i psovati. Dakle, na raspolaganju su ti i Corel, i Illustrator, i PS, štagod.
Momci gore nisu, sem kod izbora softvera, omanuli ni kod dimenzija. U svakom slučaju, odaberi prvo gde ćeš i kojom tehnikom kartice raditi. Ako ćeš kod sebe, na nekom štampaču - radi u čemu hoćeš. Ako nosiš negde na štampu, pitaj i za format (JPEG, AI, TIFF, PDF, EPS, CDR...), i za dimenzije, pa se tome prilagodi.

Nazad
Vrh Dno