Šta je novo?

Vivo?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Koliko je Video IN funkcionalan u praksi?
Ne znam da li da uzmem Leadtek Ti4200 MyVIVO (ili neku sl.) ili da uzmem karticu sa TV OUT-om i Miro TV tuner.
Da napomenem da ce na racunaru biti TFT monitor (nije bas srecno resenje za gledanje TVa), a pored njega je TV od 72cm. Dakle Miro bi se koristio da s vremena na vreme izgrebuje neku emisiju, utkamicu i sl...

PJ je napisao(la):
Koliko je Video IN funkcionalan u praksi?
Ne znam da li da uzmem Leadtek Ti4200 MyVIVO (ili neku sl.) ili da uzmem karticu sa TV OUT-om i Miro TV tuner.
Da napomenem da ce na racunaru biti TFT monitor (nije bas srecno resenje za gledanje TVa), a pored njega je TV od 72cm. Dakle Miro bi se koristio da s vremena na vreme izgrebuje neku emisiju, utkamicu i sl...

Koliko sam upoznat vivo karte nemaju tv tjuner?

preko skarta tv-a mozes dovesti signal do video in na vivo kartici i nema problema - ono sto gledas na tv-u dobijes i na kompu...

OK, obe stvari znam, ali koliko je korisno u realnosti?
U jednom starijem Digitalu sam za bas ovaj Leadtek (i jos jednu karticu) procitao da je maximalna ponudjena rezolucija 720x480, ali za kvalietan snimak je maximum polovina od toga tj. 360x240. Koliko uspesno odradjuje i ovu rezoluciju? Da li jaka masina moze da "uvahiti" i visu rezoluciju u OK kvalitetu?

Da kupujete ovog trenutka VIVO karticu za koju bi ste se odlucili? Koliko to otprilike kosta?

Ja sam se vec odavno odlucio za Gainward Ti4200 128MB ViVo Golden Sample, u cenovnicima pise 190€, samo sto u ovoj nasoj budjavoj zemlji je nema vec cirka metar dana, niti se zna kada ce doci! Valjaju tu neke msi-eve, abit-e, eagle, leadtek-e itd. a nemaju mozda i ponajbolju kartu u svojoj klasi! Slepci!!! :( i gde je mad smajli kad' ti treba?!

Kolika je max rezolucija za normalan capture?

PJ je napisao(la):
OK, obe stvari znam, ali koliko je korisno u realnosti?
U jednom starijem Digitalu sam za bas ovaj Leadtek (i jos jednu karticu) procitao da je maximalna ponudjena rezolucija 720x480, ali za kvalietan snimak je maximum polovina od toga tj. 360x240. Koliko uspesno odradjuje i ovu rezoluciju? Da li jaka masina moze da "uvahiti" i visu rezoluciju u OK kvalitetu?

Da kupujete ovog trenutka VIVO karticu za koju bi ste se odlucili? Koliko to otprilike kosta?

Ja imam Asus v8200 T5 Deluxe kartu koja ima snage da grebuje sa scarta u punom PALu, ali problem je to sto je to samo konverzija u kompozitni pa je gubitak kvaliteta znacajan. Najpre preporucujem da ulozis pare u HAUPPAGE tv kartu i nebitno je koju ces graficku (po zelji). Koliko sam video po stranim forumima ljudi se seku jer im novi drajveri povecavaju kvalitet signala za 10%.

Velja je napisao(la):
Kolika je max rezolucija za normalan capture?

Ma ovo i mene interesuje. I kako izgleda to "gubljenje kvaliteta"?
Dropuje frejmove? Pojavljuje se sneg? Dolazi do desinhronizacije zvuka i slike? Krivi se slika? Prolecu ruzicasti slonovi? Sta se desava?

PJ je napisao(la):
Ma ovo i mene interesuje. I kako izgleda to "gubljenje kvaliteta"?
Dropuje frejmove? Pojavljuje se sneg? Dolazi do desinhronizacije zvuka i slike? Krivi se slika? Prolecu ruzicasti slonovi? Sta se desava?

Samo se ogleda u losijem kvalitetu nego na tv-u jer TV kompenzuje greske malim zrnom. Nema desinhronizacije, nema dropovanih frejmova, nicega. Samo izgleda bezveze (citaj vidi se cak i svaki drugi red kao da je bledji)

Ja imam ELSA karticu sa ViVo izlazima/ulazima. Frka mi je da nadjem dovoljno dugacak kabl, prodaju se samo oni malecni S-VHS od 1.5 M do 2 M. I otkidaju sa cenama...

Zna li neko gde ima dobar izbor ovih kablova, i da ima duzina veca od 5M?
:wave;

Standardno - na buvljaku ili u TC Kuli [blok 44 - kod pijace] ima jedna radnja sa raznim kablovima. Cini mi se da je Aca postovao i telefon u nekom od threadova.

Da to je najbolja radnja i imaju SVE. Zove se Knibal i nalazi se u onaj maloj zgradi koja dolazi posle robne kuce iduci od piramide...

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ja imam ELSA karticu sa ViVo izlazima/ulazima. Frka mi je da nadjem dovoljno dugacak kabl, prodaju se samo oni malecni S-VHS od 1.5 M do 2 M. I otkidaju sa cenama...

Zna li neko gde ima dobar izbor ovih kablova, i da ima duzina veca od 5M?

Kablove napravi sam, duzina moze i preko 10m(pravili do 14m, slika OK).
Elsa i Asus imaju funkcionalan in/out. Za ostale smem da potpisem da imaju ohoho probleme: MSI, Leadtek..

miha\zero je napisao(la):
Ja imam Asus v8200 T5 Deluxe kartu koja ima snage da grebuje sa scarta u punom PALu, ali problem je to sto je to samo konverzija u kompozitni pa je gubitak kvaliteta znacajan. Najpre preporucujem da ulozis pare u HAUPPAGE tv kartu i nebitno je koju ces graficku (po zelji). Koliko sam video po stranim forumima ljudi se seku jer im novi drajveri povecavaju kvalitet signala za 10%.

MSI Vivo (filipsov cip) grebuje pun PAL bez problema/MPEG2, doduse idem preko s-videa.

nemanjas je napisao(la):
MSI Vivo (filipsov cip) grebuje pun PAL bez problema/MPEG2, doduse idem preko s-videa.

Imam i ja to, ali ne pricam o tome, vec kvalitetu grebovanog materijala. Kvalitetnije je kada ga direktno iz dekodera TV karte cupas nego kroz silne kablove i konverzije.

BokiPK je napisao(la):
Kablove napravi sam, duzina moze i preko 10m(pravili do 14m, slika OK).
Elsa i Asus imaju funkcionalan in/out. Za ostale smem da potpisem da imaju ohoho probleme: MSI, Leadtek..

Drago mi je to sto cujem za Elsicu da je dobra (i jeste!) nego kako bre da ih sam napravim?
OK znao bih da spojim jack sa kablom, ali gde da nadjem sve to?

Zato - plati pa klati... (D)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Drago mi je to sto cujem za Elsicu da je dobra (i jeste!) nego kako bre da ih sam napravim?
OK znao bih da spojim jack sa kablom, ali gde da nadjem sve to?

Zato - plati pa klati... (D)

Vrlo prosta shema: imas cele dve zice:D I kompozitni i S-kabl/prikljucak idu preko istog. Baci meil, pa ti saljem sve sto treba: i na koje pinove skarta se leme. Ako hoces i audio moze da ide preko toga.

Ako ti treba rezervni TV, odlicna varijanta.

Ja sam moj video ulaz prikljucio na video rekoredr i slik je izvrsna na mojoj Asus riva 128ZXTV 8 MB kartici ... na novijim mora biti daleko bolje. Koristis daljinski od videa i menjas kanale. Po neku slicicu mozes i kapturisati ...

(~ ~)( o o )(~ o)
-(_)---(_)---(_)-

Najnoviji softver:
http://fly.to/yusoft
Diskusije:
http://fly.to/forums
Warez:
http://fly.to/grozda

slik je izvrsna na mojoj Asus riva 128ZXTV 8 MB kartici

Znas li mozda kako ta kartica radi pod winXP ? Ima li win xp genericke drajvere koji podrzavaju rivu128? Ja imam istu tu karticu koja na win2000 nema nikakve 2d/3d akceleracije, tako da je maltene neupotrebljiva. Zato sam primoran da koristim poslednje zvanicne drajvere sa Asuaove stranice i win 98. I radi li ti overlay u novijim vezrijama BsPlayer-a (ako ga koristis) ?

BokiPK je napisao(la):
Vrlo prosta shema: imas cele dve zice:D I kompozitni i S-kabl/prikljucak idu preko istog. Baci meil, pa ti saljem sve sto treba: i na koje pinove skarta se leme. Ako hoces i audio moze da ide preko toga.
Heh, thanx a lot, ali vec sam narucio kod ortaka (kaze da su jako kvalitetni kablovi...)

Thanx anyway!

Nazad
Vrh Dno