Šta je novo?

Vivo x200 Series

Koliko znam u toj klasi niko nema bržu memoriju od ufs 4.0, tek ultre imaju 4.1
Naravno Pixel jedva da ima ufs 3.1, mislim da ni S25 ultra nema bržu od ufs 4.0
Što se zvuke tiče, mislim da je zvuk na x200pro bolji nego na 200 ultra. Znam da je sigurno bolji nego na x100u.

Ko da je bitno da li je 3.1 ili 4.0.. to ne može svakako niko ni da primeti u realnosti.
Ali svakako može da primeti kineski sw koji nikada neće biti ispeglan kao Google skin. Mislim, nikada ne reci nikad. Ali za sada mi treba još par godina da bi ga sustigao

Nisam koristio Vivo nikad, kontam da je slicno OxygenOS-u, posto je ista grupacija (BBK). Iz mog iskustva OOS jede i taj pixelov android za dorucak sto se tice brzine, fluidnosti i performansi, pogotovo ova 15ka sa Trinity engine-om. Naravno, da dosta znaci Snapdragon, koji je barem 3x bolji od Tensora po svemu.
Pixel zna da stuca na animacijama, scrollu pogotovo, toga ovde nema ni u tragovima.

Poslednja izmena:
Naravno da je bitna brzina memorije i da se primećuje, prvi primer ako radiš export više fajlova u Lightroom-u npr. Tu Pixel mora da pati zbog starije memorije i slabašnog SOC, zato i žalbe korisnika po netu na lag, stutter i sporije učitavanje app.

kao Huawei fan, više sam očekivao od Pure 80. Verovatno je savršen rezultat negde između ova dva telefona, mada bih pre u ovom slučaju izabrao Vivo, slike mi deluju manje veštačke

Sto rece covek, ko zna gde bi bio kraj huaweiju da ima najnoviji cipset kao i ostali.

Brzina memorije se primeti itekako,odgovorno tvrdim da x200pro ima sporiju memoriju sta god da pisali u specifikacijama,imao sam 200pro sad imam ultru a sto se zvuka tice tj zucnika na ultri su za niansu bolji od pro verzije ali je to samo u rangu telefona koji kostaju 500e. Za ove novce bi to moralo da bude drasticno bolje. I znam da svako svog konja hvali ali treba biti realan.

Nemam ja ni jednog od ta dva konja ali imam x100u i sem zamerke na mic pri snimanju videa apsolutno nikakvih zamerki nemam a na vivo sam prešao sa s23u koji je isti s24u koji je isti s25u...
Jeste jačina zvuka na Samsungu veća ali kvalitet mi se više dopada na vivo, mada što se toga tiče stvarno nisam kompetentan.

Brzina memorije se primeti itekako,odgovorno tvrdim da x200pro ima sporiju memoriju sta god da pisali u specifikacijama,imao sam 200pro sad imam ultru a sto se zvuka tice tj zucnika na ultri su za niansu bolji od pro verzije ali je to samo u rangu telefona koji kostaju 500e. Za ove novce bi to moralo da bude drasticno bolje. I znam da svako svog konja hvali ali treba biti realan.
X200 Ultra ima UFS 4.1 a X200 Pro ima UFS4.0, očekivano je da je malo brži, ovde je više poređenje s Pixelovim UFS 3.1.
Može sve to, nije UFS 3.1 prestar, nit je Tensor neupotrebljiv, daleko od toga, al' nemoj mi tražiti flegšip cenu za uređaj srednje klase. Ista priča kao i sa Huawei i Sony, ništa ne fali novom Kirinu, al ne možeš da mi tražiš 1500e za Mate 70 Pro ili Pura 80 Ultra (na globalnom tržištu) ili isto toliko za Sony s telephoto kamerom od pre 5 godina i 12GB RAM.

Nemam ja ni jednog od ta dva konja ali imam x100u i sem zamerke na mic pri snimanju videa apsolutno nikakvih zamerki nemam a na vivo sam prešao sa s23u koji je isti s24u koji je isti s25u...
Jeste jačina zvuka na Samsungu veća ali kvalitet mi se više dopada na vivo, mada što se toga tiče stvarno nisam kompetentan.
I ja sam sa samsunga presao na vivo i jedino gde zaodtaje kako u jacini tako i
U kvalitetu je kompletan audio segment.Zvucnici du kvalitetniji na sansungu i to dosta a sam kvalitet bt reprodukcije na tws je takodje bolji na samsungu tj par db je jaci. Resava se to wavaletom ali postoji moguce javljanje distorzije ,upeglao sam to da zvuci identicno alinmi je trebalo vremena. U svemu ostalom vivo je bolji,bar po mom misljenju

Nazad
Vrh Dno