Šta je novo?

Vivax K201 Divx/DVD player,valja li?

Serbianboss

Slavan
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
360
Pozdrav svima,

naime video sam ovaj uredjaj Vivax K201 za 2500 dinara. Interesuje me da li ovaj uredjaj vredi ili ne. Navodno pusta i divx, pa me zanima da li pusta nase titlove i da li titlovi moraju da budu u istom folderu ili ne.

Proveriš na licu mesta da li pušta titlove, u čemu je problem???

Za 2 500 dinara, da radi god. dana, dobar je ;)

Kupio sam ja juce ovaj plejer, za sada se odlicno pokazao. Cita sve Divx i Xvid fajlove, cita nasa slova (ima east european podrsku), meni je na hrvatskom (tj. ima 5-6 jezika medju kojima je i hrvatski), itd... E sada, ne cita sve titlove, tj. od .srt i .sub titlova jedne ne vidi. Sve u svemu, napisacu jedan review ovde za doticni uredjaj do veceras, pa ces moci da procitas ako hoces...

P.S. Imam Xwave 9200 plejer, koji je odlican, ali malo secka kod Xvid filmova koji imaju Packet Bitstream. Vivax K-201 ih cita bez problema, nema seckanja.

Kupio sam ja juce ovaj plejer, za sada se odlicno pokazao. Cita sve Divx i Xvid fajlove, cita nasa slova (ima east european podrsku), meni je na hrvatskom (tj. ima 5-6 jezika medju kojima je i hrvatski), itd... E sada, ne cita sve titlove, tj. od .srt i .sub titlova jedne ne vidi. Sve u svemu, napisacu jedan review ovde za doticni uredjaj do veceras, pa ces moci da procitas ako hoces...

P.S. Imam Xwave 9200 plejer, koji je odlican, ali malo secka kod Xvid filmova koji imaju Packet Bitstream. Vivax K-201 ih cita bez problema, nema seckanja.

Znaci interesuje me da li ima nasu podrsku-srpsku za titlove(čćšđ). I ono najbitnije: da li titlovi moraju da nose isto ime kao film i da li moraju da budu u istom folderu ili ne?
Kako cita diskove, da li se muci ili ih relativno odmah pusta?
pozdrav

Poslednja izmena:
Znaci interesuje me da li ima nasu podrsku-srpsku za titlove(čćšđ). I ono najbitnije: da li titlovi moraju da nose isto ime kao film i da li moraju da budu u istom folderu ili ne?
Kako cita diskove, da li se muci ili ih relativno odmah pusta?
pozdrav

Ima podrsku za nasa slova. Ima cak i podrsku za cirilicu. Titlovi MORAJU da imaju isti naziv kao i film koji pustas. Nije bitna ekstenzija, moze da bude .srt, .sub, ili .txt, ali mora da naziv titla bude identican nazivu filma. Zato meni pojedine titlove nije pustao. E sada, K-201 ima nekoliko firmware-ova. Ja sam ocigledno kupio onu verziju sa najstarijim firmware-om, jer u novijem firmware-u nema veze kako ti se zove titl (o ovome imas vise na drugim forumima). Jedan lik na jednom domacem forumu tvrdi da ima 2 Vivax Imago K-201 plejera, i da oba imaju razlicite firmware-ove (pri cemu je jedan firmware, prema njegovim recima - jadan). :)

Sto se citanja diskova tice, ja imam samo kvalitetne diskove (princo i slicne bacam u djubre, jer sam dosao do zakljucka da doticni rapidno krenu da propadaju nakon dve-tri godine), i meni sve radi OK. Znaci cita odlicno Verbatim-e, a probao sam i da mu ubacim TraxData, kao i neko ***** od noname diska sa natpisom "Omega" na sebi - sve radi OK.

Meni (ne meni licno, nego Menu :)) )je malo cudan, doduse. Kada ubacis neki DVD, on ga skenira (jedno desetak sekundi) i odmah pusti prvi divx film na koji naleti. Ti onda mozes preko daljinskog "Prev <> Next" da prebacis na sledeci DivX film koji se nalazi na DVD-u. Ili mozes da na daljincu pritisnes "STOP", da bi ti on prikazao meni u kojem vidis sve fajlove koji se nalaze na DVD-u. Ja sam navikao da mi drugi plejeri odmah po ubacivanju diska prikazu taj meni, a ne da sami pustaju prvi film na koji nalete :)

E da, plejer ne vidi divx filmove koji imaju .vob ekstenziju. Mada, ako imas divx film od 700 mb, ne vidim razloga zasto bi mu davao .vob umesto .avi ekstenzije? Neke dileje od ulicnih prodavaca to rade???

Dalje, imas jedno dugme na daljinskom, koje kada pritisnes - vidis celokupan info o divx filmu koji gledas :) Vrlo korisna stvarcica. Prikazuje ti koji je kodek koriscen (divx 3.11, divx 5.x, xvid, itd...), rezoluciju filma, bitrate, frames per second, zvuk (npr. mp3/ac3 48 KHz stereo i tome slicno)...

Sve u svemu, plejer pusta sve divx/xvid fajlove i to odlicno obavlja. Nema seckanja nikakvog. Kvalitet izrade je odlican, plejer je vrlo tih u radu, daljinski radi odlicno. Daljinac bukvalno radi iz svih uglova u sobi i sa svake razdaljine (za razliku od mnogih drugih daljinaca koji nisu ni za krivi cirkus). Reprodukcija MP3 fajlova je odlicna.

Jedine mane su mu vezane za naziv titlova, i za ruzan menu. Mislim da oba problema mogu da se isprave sa novijim firmware-om. Sve u svemu, za te pare mislim da nema boljeg plejera.

pdorzava 5.1,stereo zvuk?
to mi je bitno :)

Znaci sve u svemu izgleda dobar ovaj Vivax.

Jos jedno: da li film i titl moraju da budu u istom folderu?

Čim mora biti ime titla isto kao i filma, verovatno da ;)

Čim mora biti ime titla isto kao i filma, verovatno da ;)

Upravo tako :)

Ima 5.1, stereo, scart, opticke, koaksijalne izlaze i slicno - sve sto ti treba (kao i kod drugih plejera). Mozes da podesavas kasnjenje kanala (korisno ako imas neki film na kome zvuk malo "zuri" ili "kasni" za slikom).

U uputstvu pise da slika moze da se podesi: pan-scan, fit to screen, fit to width, fit to height, itd... ali ja te opcije nisam nasao :) Mozda zavisi od toga na koji nacin sam povezao dvd plejer sa tv-om?

Gde ste uzimali playere, i kakav je generalno kvalitet izrade, plastika obrada...

Evo ja sam danas uzeo ovaj model,tj.keva uzela u Idea extra,cena 2599 din,izrada je sasvim ok,ja sam ga pre nekoliko minuta prikacio i sve lepo ide,mp3,filmovi.Jezik menija je hrvatski,nema srpskog.Sve je dobro ali samo da ne bude ono koliko para toliko muzike ;) u Tehnomaniji je 3000din,titl je sasvim ok nije toliko sitan da te zabole oci dok gledas,a i nije velik da ne vidis film od titla.Za sad nemam nikakvih zamerki :)

Moj prijatelj ima ovaj plejer ali ja nijesam posebno zadovoljan sa njim. Dobro je to sto ima pristupacnu cijenu ali treba naglasiti i par mana.
Problem kod titlova je taj sto subtitle fajl treba da se zove tacno kao video fajl. To moze da bude problem ako na CD-u imate vise titlova (npr. srpski i engleski). Tada disk ne mozete narezati a da plejer moze da pusti oba fajla, jer ako na kraju imena fajla dodate _ser ili _eng (sto je neophodno da bi ih razlikovali) on ih uopste nece prepoznati.
Druga mana je sto u meniju ne prikazuje foldere onako kako su oni snimljeni na disku. To isto moze biti nezgodno ako npr. na DVD-u narezete sest DivX-eva i to sve sa coverima ili sacuvanim stranama o filmu sa imdb-a. Kada plejer otvori takav DVD dobijete citav ekran TV-a koji je prekriven sa svim tim fajlovima odjednom bez razvrstavanja po folderima. Zamislite kako tek izgleda kad na DVD-u imate snmljene muzicke albume. Tada ce vam na ekranu TV-a biti ispisane odjednom sve pjesme sa albuma i to po rednim brojevima.
Poslije nekog vremena Vivax je poceo da pravi buku pri reprodukciji CD-a. Od pocetka mu treba puno vremena da procita Cd. Uz to komande na samom plejeru su prilicno tvrde tako da se nerijetko citav uredjaj pomjeri unazad kada pritisnete tipku Open/Close.

Bilo bi dobro ako bi neko poslao firmware koji rjesava prva dva problema. Onda bi plejer bio prihvatljiv.

Poslednja izmena:
I ja sam danas uzeo player, doduse ne k-201 vec k-210 (cini mi se da je razlika samo u izgledu). Cim sam ga ukljucio primetio sam jednu stvar, kada pustim film, dok ide titl slika je normalna, ali cim prodje titl kao da se poveca brightness i slika bude primetno svetlija, sto se odlicno vidi na crnoj pozadini. Menjao sam izlaze sa playera ali nista nije pomoglo.
Posle sam prebacio na drugi tv i cini mi se da vise nije bilo tog problema.

Jos jedno pitanje. Velicina titla je ok, jedini problem je sto nema outline.
Jel i kod vas koji imate k-201 ista stvar? Jel nasao neko neki drugi firmware za ove playere? Ja se ubih od trazenja ali nista.

e ljudi,opasno se razmišljam da kupim ovaj vivax k201, ima u idei za 3500 dinosaurusa :)... pa me zanima samo, video sam u predhodnim postovima da ga je neko uzeo takođe u idei, jer se na njemu nalazi firmwire sa kojim imena filma i titla moraju biti ista ili ne??
inače sam našao neki firmware za vivax k210....možda posluži, 'bem li ga :)
http://www.ceing.si/podpora/index.php
još samo kada bi neko stavio detaljno uputsvo kako se stavlja novi firmware, bilo bi odlično....

hvala unapred....

ipak bih ti savetovao da das malo vise para i uzmes neki drugi player. Ja sam moj vivax zamenio.
Firmware-a gotovo da nema, izuzev tog koji si ti nasao, a za njega nisam siguran kakav je. Titl je malo sitan, po mom misljenju. Film i titl moraju imati isto ime (mada to i nije neki problem). Takodje, ima izgleda problema i sa medijima, ili sa codec-ima. Evo primer, pustao sam Heroes (seriju) sa sveze narezanog verbatim dvd-a, i na momente mi se desavalo da se film jednostavno zakoci na par sekundi i da posle nekog vremena zvuk pocne da kasni u odnosu na sliku. To je doduse bio primer samo sa divx-om, dok je neki dvd koji sam pustio radio bez problema.
Zvao sam i ljude iz kimtec-a (uvoznici) da ih pitam postoji li neki drugi firmware, ali i oni kazu da do sada nista nisu imali niti su radili update na nekom od playera.

Ipak, moj ti je savet da uzmes neki player sa mtk chipom (xwave, xoro...) za koje imas vecu podrsku i veci broj firmware-a, tako da ces moci da biras i po svom ukusu velicinu, boju titla i ostale sitnice. Razlika u ceni je oko 10e.

prijatelj mi se raspituje za taj vivax, bilo koji.
gde ima za 2500 dinara? ja sam samo nasao za 3500 dinara. BGD ili Panchevo
moze na PM

DIPOL Pančevo.
Inače, player nije loš ako možete da ga nađete po dobrim cenama.

Šljivaks, radi kako tako.

hm našao sam xwave 9200, piše u specifikaciji da ne moraju da naziv titla i filma budu isti
http://www.svezakucu.co.yu/www/singleitem_buy.php?id=1310

ali to u nekoj specifikaciji koju je ''radio'' svet kompjutera piše obrnuto, možda je samo reč o drugom firmwire-u
http://www.sk.co.yu/2005/01/sktd20.html

nebitno, ugl. cena mu je oko 5k dinosaurusa, malo mnogo, ali ako je tačno ono sa linka svezakucu.co.yu, onda vredi :)

jer zna neko jer ima nešto dobro/povoljno od plejera da se prodaje u metrou ili tempu, da se ne cimam za džabe :)....

Poslednja izmena:
hm našao sam xwave 9200, piše u specifikaciji da ne moraju da naziv titla i filma budu isti
http://www.svezakucu.co.yu/www/singleitem_buy.php?id=1310

ali to u nekoj specifikaciji koju je ''radio'' svet kompjutera piše obrnuto, možda je samo reč o drugom firmwire-u
http://www.sk.co.yu/2005/01/sktd20.html

nebitno, ugl. cena mu je oko 5k dinosaurusa, malo mnogo, ali ako je tačno ono sa linka svezakucu.co.yu, onda vredi :)

jer zna neko jer ima nešto dobro/povoljno od plejera da se prodaje u metrou ili tempu, da se ne cimam za džabe :)....

To je isto pisano u specifikaciji za šljivaks, ali su hrvati/čajnizi to ispravili tek posle više od godinu dana PRODAJE uređaja na tržištu. Što se nije našao neko od kupaca pa da podnese tužbu ...

Poslednja izmena:
što dalje implicira da i na 9200 titlovi i video fajl moraju biti istog imena, jer tako?? :)

Pa neznam šta da ti kažem, najbolje da narežeš par filmova sa 3-4 varijante titlova i da direktno u radnji probaš, ili na licu mesta! To ti je moja topla preporuka, ostale priče što parlaju prodavci batali, manje ćeš da se nerviraš.

kod xwave-a 9200 citanje titla zavisi od firmware-a. sa nekim verzijama titl i film moraju da imaju isto ime, mada je to ispravljeno.
sobzirom da sam ja moj vivax zamenio upravo za xwave-a mogu reci da je razlika u ceni potpuno opravdana i da sam ja prezadovoljan. gomila raznoraznih opcija za podsavanja slike, zvuka... rade svi divx, dvd... stvarno sam prezadovoljan.
ima ga na par mesta za oko 4200 dinara. pogledaj pc berzu.

DIPOL Pančevo.
Inače, player nije loš ako možete da ga nađete po dobrim cenama.

Šljivaks, radi kako tako.

ok, hvala. pa ne znam koliko sada kosta, neko vice oko 2500 neko 3500, na natu sam nasao za oko 3600

što dalje implicira da i na 9200 titlovi i video fajl moraju biti istog imena, jer tako?? :)

sacekaj ovaj 9300 imace da biras velicinu poziciju i boju titla, kapiram da ce i to sa nazivom da bude sredjeno

ma ne mora kod 9200 da bude isto ime titla i filma, mislim da je jedini uslov da budu u istom folderu.

Vrh Dno