Šta je novo?

Vivax ACP-12CH35AEEI+ R32

Pozdrav, hteo bih da pitam clanove koji posjeduju ovu klimu, koliko na mesecnom nivou trosi struje, odnosno koliki je racun za zimski period
To ti niko ne moze tacno odgovoriti,zavisi od kvadrature,izolacije,da li je stan ili kuća i željene temperature

Svestan sam toga skroz, ali napisao je da grije oko 60m2 i kakvu izolaciju ima, pa me zanimalo konkretno za njega
Ta klima ne moze da greje prostoriju od 60 m2 pa čak i da je odlična izolacija eventualno možda u prelaznom periodu

Juce i danas klime kod mene ugašene...kraj sezone a vi kupujete 😅

Pozdrav, hteo bih da pitam clanove koji posjeduju ovu klimu, koliko na mesecnom nivou trosi struje, odnosno koliki je racun za zimski period
Tačan odgovor na tvoje pitanje se ne može reći jer klima vuče od 140 do 2000 vati u zavisnosti koliko treba da greje. Tačan odgovor je potpuno nebitan, jer u svakom slučaju ćeš morati nečim da se greješ a inverter je najjeftinija varijanta + te leti i hladi.

Da li se klima može reprogramirati? Moja AEEI je nekako podešena da se pali na 4 stepena razlike što je previše (primer: kad zagreje na 24, sledeći put da greje će se upaliti na 20)

Poslednja izmena:
Ne može da se reprogramira.Koliko je santimetara udaljena unutrašnja jedinica od plafona.Neki su vadili termo senzor iz klime pa žicom produžili negde je uspelo a opet kod nekih je ostalo isto.

Da li je bucna unutrasnja jedinica? Koliko ima brzina ventilator? Da kada se ostavi tokom noci na najmanjoj brzini da se ne cuje tj da moze da se spava a da ipak greje?

Imam ovu vivax acp-12ch35aeri/+ ,dakle nije skroz ko tvoja ,mislim da aeri može da greje i na -25 i ima A+++/A++ ,al eto da pretpostavimo da je slična po pitanju buke ..Dakle nije uopšte bučna .Naravno kad ide max brzinom ventilator ,biće malo više buke od strujanja vazduha (al ni to čak nije strasno ),al kad postigne zadatu temperaturu i ode u onaj mode za održavanja iste ,onda se jedva šta čuje .Tako isto i spoljnja . Ja za ovih 10 tak dana nemam neke primedbe ,verov je best buy .Naravno ona je wll ready ,pa sam morao da kupim i onaj wireless stick za nju ,i to radi odlično preko aplikacije.
Imam i jedno pitanje u vezi nje ..Jel može kod nje swing da ide vertikalno ,ili samo horizontalno ? Kod mene ne mrda kad zadržiš 2 s (kako piše u uputstvu).Naravno mislim na automatsko ,ne manuelno da pomeramo ..

Imam ovu vivax acp-12ch35aeri/+ ,dakle nije skroz ko tvoja ,mislim da aeri može da greje i na -25 i ima A+++/A++ ,al eto da pretpostavimo da je slična po pitanju buke ..Dakle nije uopšte bučna .Naravno kad ide max brzinom ventilator ,biće malo više buke od strujanja vazduha (al ni to čak nije strasno ),al kad postigne zadatu temperaturu i ode u onaj mode za održavanja iste ,onda se jedva šta čuje .Tako isto i spoljnja . Ja za ovih 10 tak dana nemam neke primedbe ,verov je best buy .Naravno ona je wll ready ,pa sam morao da kupim i onaj wireless stick za nju ,i to radi odlično preko aplikacije.
Imam i jedno pitanje u vezi nje ..Jel može kod nje swing da ide vertikalno ,ili samo horizontalno ? Kod mene ne mrda kad zadržiš 2 s (kako piše u uputstvu).Naravno mislim na automatsko ,ne manuelno da pomeramo ..
Pogledaj u klimu ako su krilca levo-desno spojena u klimi, tj imaju polugicu koja ulazi sa strane u klimu onda podrzava. Ako nema onda su krila samo sa gornje strane zakacena i mozes manuelno rukom da podesis gde da duva.

Pozdrav, skoro montiran ovaj uredjaj ACP-12CH35AEHI+ i veliki problem sa klimom.Bukvalno duva povetarac,nema snage , ne moze da digne zadatu temperaturu, nije grejan dugo stan ali ona ni posle 4 sata grejanja ne moze da digne preko 18 stepeni.Nekih 28kv spojene prostorije, dobro izolovan prostor.Neki matori Kopenikus od 300 godina za 5min grejao prostor.

Nova klima , montaza dobro uradjena, gledano, sve moguce nikome nije jasno kako tako lose radi.Cev na kompresuru vrela,pritisak dobar, freon kako treba.

Jel imao neko slicno iskustvo sa njom u ovakom losem kontekstu?!!!
Kuci Midea Breezeless za 3 min kao fen da sam upalio na najjace , zagreje sve za 5 min, ovo sra...e kao da radi a ustvari nista.
Da li je moguce da ovako radi ova klima?

To nije do modela klime! Ili je felerican primerak ili losa ugradnja, trece nema!

To nije do modela klime! Ili je felerican primerak ili losa ugradnja, trece nema!
Brate znas koji pakao, ne mozemo naci ,problem, jednostavno ne znam kako treba ta klima da radi , sve se tripujem da tako ne radi pa ce u jednom trenutku da proradi.

Gledao sam da je kvalitetna sprava, dobar kompresor , mislim za uslove u koje se montira da je odlicno resenje, vidim da je unutra Midea.Bukvalno nemam predstavu sta je lose odradjeno.

Ta klima treba da upali taj prostor! Zovi majstora da vidi sta je @ajebao!

Bukvalno duva povetarac,nema snage , ne moze da digne zadatu temperaturu, nije grejan dugo stan ali ona ni posle 4 sata grejanja ne moze da digne preko 18 stepeni.
Prvo, na kolika temperatura je bila u stanu kad ste klimu upalili, ako je povratna cijev vruca, da se ne moze rukom drzati, trebalo bi da je sve ok. Drugo, klima je niskotemperaturno grijanje i ako je u kuci 10° sigurno nece vruc vazduh izbijati iz nje. Trece, da li mozes izmjeriti cime temperaturu zidova, ako su oni hladni, tesko da ce ti klima za nekolika sata to moci ugrijati. Ostavi je da radi na 23°,24°, citav dan pa sjutra iznesi stanje

Prvo, na kolika temperatura je bila u stanu kad ste klimu upalili, ako je povratna cijev vruca, da se ne moze rukom drzati, trebalo bi da je sve ok. Drugo, klima je niskotemperaturno grijanje i ako je u kuci 10° sigurno nece vruc vazduh izbijati iz nje. Trece, da li mozes izmjeriti cime temperaturu zidova, ako su oni hladni, tesko da ce ti klima za nekolika sata to moci ugrijati. Ostavi je da radi na 23°,24°, citav dan pa sjutra iznesi stanje
To sve vreme i gledam da nije problem, ali ni posle 4-5 sati rada ona ne mrda sve isto,temperatura zida je 16 stepeni bila, 51 temperatura izduva.Polako podize ali nije nista znacajno.I posle 4-5 sati duba povetarac a temperatura ostaje ista u stanu, trebalo bi mesec dana da duva i da bude +30 napolju ocigledno.
Opet da napomenem matori Kopernikus koji je skunut, za pola sata ugreje stan.

Pa taj on/off radi na 1500W, ako ne i vise, ne znam na koliko je drzis, ali stavi je na 28-30°, pa neka i ona gruva, temperatura izduva je dobra, a zidovi su poceli da upijaju toplotu, sto znaci da za naredna nekolika sata ce ti temperatura biti preko 20°

Sonda na ifeel funkciji na daljincu je očitavala 17 stepeni tada sam prebacio u taj mod.
Znaci nije ledera ,nije grejano, ali vidi se da ne radi nista da kao sve radi a ne greje nikako.
Pa taj on/off radi na 1500W, ako ne i vise, ne znam na koliko je drzis, ali stavi je na 28-30°, pa neka i ona gruva, temperatura izduva je dobra, a zidovi su poceli da upijaju toplotu, sto znaci da za naredna nekolika sata ce ti temperatura biti preko 20°
Stavio na 30 nece da se mrdne, morao sam da spustim na 23 stepena.
Na 30 ulazi u defrost na 10 min.

Pa vec radi na max jer je hladno u prostoriji, zato ni ne mrda, to je sada trenutno 6° razlike. Koliko pokazuje aplikacija kad se makne sa ifeel-a i koja je brzina izduva?

Opet poredim sa drugim klimama, nikada nisam video da ovako nesto slabo radi.Opet gledam Mideu Breezeless, koja da je 10 stepeni u kuci, ispali snop takve toplote i snaga pa x3 u odnosu na ovu.

To je problem svi parametri dobri a ne radi nikako.
Pa vec radi na max jer je hladno u prostoriji, zato ni ne mrda, to je sada trenutno 6° razlike. Koliko pokazuje aplikacija kad se makne sa ifeel-a i koja je brzina izduva?
Ja je drzim na 100% ali blago je sve kao da nema snage.

Smanji je na 60% bice topliji izduv za 28 kvadrata ne bi trebao da predstavlja problem

Vidi probavam sve moguce , probacu sutra sve jos , ako ne zovem majstora da raskacuje cevi i ponovo da je vakumira.

Interesuje me kako vama radi taj ili slican uredjaj , jer ja osim povetarca nisam osetio nista od ove klime.
Ako neko zna da li mogu zakrilci horizontalno da se pomeraju, da baca klima ukoso vazduh, procitao sam da moze rucno ili na daljinskom, mislim da je ovde na daljincu ali ne znam kako da ih iskrivim na stranu.

Šta znači povetarac? Slab protok vazduha?

Tako je i na aemi modelu. Na max slabo duva.

Pogledas specifikacija 700 kubika protok vazduha, na Breezeless-u 640, 3x jače duva.
Ljudi hvale ovde Vivax i ove klime, ako ovo stavrno ovako treba da radi ja ne znam kako se ljudi greju.

Neverovatno.

Izvlacim freon iz nje za koji dan pa da se pononovo napuni, nemam drugo resenje.Videcu

Pogledas specifikacija 700 kubika protok vazduha, na Breezeless-u 640, 3x jače duva.
Ljudi hvale ovde Vivax i ove klime, ako ovo stavrno ovako treba da radi ja ne znam kako se ljudi greju.

Neverovatno.

Izvlacim freon iz nje za koji dan pa da se pononovo napuni, nemam drugo resenje.Videcu
Da li je moguce da se klima vakumira ponovo, da se ne izvlaci freon i ponovo puni pa vakumira?!

Prebaci klimu na rezim ventilacije i vidi jel onda povetarac ili duva kako treba kad je pojacas. Ako duva kako treba onda mozda nema dovoljno freona pa nikako ne dozvoljava klimi da pojaca brzinu duvanja ventilatora jer ne moze da zagreje dovoljno isparivac. @Swedo84

Indentičnu klimu Vivax ACP-12CH35AEHI/I+ isto sam primjetio da kada je stavim na 24 c i ventilator turbine na max baš slabo duva i da nema protoka vazduha, nakon čega sam probao da je podesim na 30 c, 100 % ventilator i turbo mode i uspjeo sam dobiti jače duvanje i topliji zrak tako da sam stekao utisak da je sama klima tako programirana da radi.
Prebaci klimu na rezim ventilacije i vidi jel onda povetarac ili duva kako treba kad je pojacas. Ako duva kako treba onda mozda nema dovoljno freona pa nikako ne dozvoljava klimi da pojaca brzinu duvanja ventilatora jer ne moze da zagreje dovoljno isparivac. @Swedo84
Tačno kako ste rekli može biti da nema dovoljno freona i ne može postići temi. sparivača i samim tim neće da se poveća brzina ventilatora.

Poslednja izmena:
Pozz Ljudi, treba da registrujem pomenutu klimu iz naslova online kako su rekli u prodavnici zbog garancije, medjutim nigde ne nalazim bas na vivax sajtu, ako neko mozda ima link bio bih zahvlan.

Vrh Dno