Šta je novo?

vito kuciste ideja za mod

konstantinos

Cenjen
Učlanjen(a)
05.06.2010
Poena
169
dakle imam ovo kuciste i nemam nameru da ga bacim ima jak lim i dobro me sluzi u njemu sam spakovao athlon x2 240 460w cm msi ploca 9500gt 2 dwd rw e sad planiram da ga prefarbam i napravim izmene u spoljasnjem izgledu pleksi sa strane gore 2 venta da vade vruc vazduh pozadi da ubacuje i sa strane ali imam sledeci problem spoljasnja maska gde je taster za paljenje,nemam uopste ideju kako da uklonim ovaj beli deo u fazonu slova iks posto je iz jednog dela,drugar predlaze da gitom popuni, pa da izrezemo otvor za vent ima li neko bolju ideju samo molim bez price tipa baci taj krsh i kupi novo kuciste imam ja i novo ali ovo mi je omiljeno:D:d

Prilozi

• bigimg.jpg
    bigimg.jpg
    6.1 KB · Pregleda: 110
jel mozes da iseces kompletan taj deo prednje maske i da stavis neku mrezastu masku i 12cm vent? nesto tipa haf x.

moze ali se vidi ispupcenost koji ni git ne bi lepo poravnao ja sam dosao na sledecu ideju da otfikarim ovaj deo gde je maskica za flopi pa sve do usb-a a tu stavim mrezu i 12 vent na taj kvadratni deo a usb da prebacim sa strane

dobra ideja tako sam otprilike i zamislao da kad spreda isecem stavim pleksi rece mi drug da ima i crveni a sa strane cu izrezati kasnoanticki Hristov monogram xr koji su nosili vojnici konstantina velikog ovo sto je plavo bice crveno a belo ce biti crno da se dobije ta rimska varijanta fen ide 12 gore sa resetkom i 1 pozadi 8-ica i jedan od napred gde je sada taster za paljenje ispred kog je pleksi crvene boje sa otvorom za vazduh a u donjem delu gde je sada usb namesticu prekidace za fenove na gornjoj strani ce biti prekidac kruznog oblika sa monogramom xr i reset a sa strane usb koji ce otvarati vratanca u obliku rimskog stita koja se podizu pod uglom nagore to mi je izradio jedan drugar

samo napred:wave::wave: moje ce biti gotovo tek za mesec dana posto sam kratak sa vremenom

Da se ja nadovezem na temu.

Jel neko odstranio kavez za HDD iz kineskih kucista? U mom slucaju u pitanju je Frontier Blade.
Pitam zato sto cu HDD prebaciti u 5.25 a razmisljam da umesto kavez za HDD smestim neko vodeno hladjenje koje bih sada koristio za chipset ploce a kasnije kada promenim plocu mozda za procesor.

Pa interesuje savet kako da izvadim kavez bez mnogo muke.

Evo kako izgleda unutrasnjost:

Prilozi

• kuciste.JPG
    kuciste.JPG
    11.3 KB · Pregleda: 176
:djedino da probas dremelom da ga odseces taman onoliko koliko ti prostora treba

tesko da ce moci da odnituje video sam to kuciste moze da proba ali ce se namuciti bolje da odsece taman onoliko prostora koliko mu treba a da ne urusi celu konstrukciju

Da se ja nadovezem na temu.

Jel neko odstranio kavez za HDD iz kineskih kucista? U mom slucaju u pitanju je Frontier Blade.
Pitam zato sto cu HDD prebaciti u 5.25 a razmisljam da umesto kavez za HDD smestim neko vodeno hladjenje koje bih sada koristio za chipset ploce a kasnije kada promenim plocu mozda za procesor.

Pa interesuje savet kako da izvadim kavez bez mnogo muke.

Evo kako izgleda unutrasnjost:

Uzmes busalicu sa tankom burgijom i razbusis te nitne,spojene delove iseces brusalicom...osmirglas ostre ivice ili obloziz nekom gumom ako su mnogo ostre.

Nego,ako moze neko da mi kaze kako da isecem plastiku prednje strane,a da ne unistim celu masku.

Imam slicno kuciste kao sa slike i hteo bih prednju masku na pola debljine da isecem-oznaceno crvenim linijama.

88cn602sbk2.jpg

88cn602sbk8.jpg

Prvo skini taj sivi deo sa maske, obeleži linije po kojima ćeš da sečeš, uzmi čeonu brusilicu (biaks) i seci polagano sa spoljne strane te linije, odnosno one strane koja odpada. posle turpijanje i gotovo

Nazad
Vrh Dno