Šta je novo?

Visual Studio .NET, problem oko ikona (?)

implant

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2003
Poena
619
Kako da u Visual Studio (2003) projekat ubacim ikonice. Tamo sam u build opcijama izabrao jednu (32x32)koja prestavlja izbildovani exe, ali kako da ubacim jos ikonica u taj isti exe? Da imam u istom fajlu i 16x16, 32x32, 48x48, 64x64 verzije iste, kao i jos neke koje zelim?

Malo sam lutao po netu i prakticno nisam nista nasao... Kapiram da je prilicno lako, ali iz nekog razloga mi to ne uspeva... Koji je postupak?

Ja kad god pokusam nece... Recimo odem na Add new Item... pa izaberem ikonu... i on mi stavi default 32x32 ikonu da je editujem.... Ja je promenim u 48x48 sacuvam, zatvorim i ponovo otvorim iz solution explorera i ona je i dalje 32x32... (?) Stvarno mi treba ovo....

Dok u resource editoru imas otvorenu tu ikonu 32x32, pritisni dugme Insert ili iz menija Image odaberi opciju New Image Type.

Tu mozes da odaberes 48x48 ili sta vec zelis.

Takodje preporucio bih ti da pogledas u Properties kako se zove fajl, u /res folderu projekta, sa ikonicom. Tako lepo mozes da ga ucitas u neki editor ikona i da smestis u njega sve potrebne velicine i palete.

Nazad
Vrh Dno