Šta je novo?

Visual Studio.NET pomoc

Jedan Baja

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2000
Poena
620
Konstantno me zaje....ju web forme kad pravim asp.net aplikaciju.
Odnosno ja sa toolbox-a ubacim neku web formu (npr. button)u aspx stranicu i kad pustim da mi prikaze stranicu u browseru , nicega nema , kao da uopste ne moze da cita <asp:Button....> tagove. Jel zna neko u cemu je problem??

Posto si bio neodredjen i nikakve detalje nisi naveo, ni kakvim znanjem o (ASP).NET-u raspolazes, mogu samo da nagadjam u cemu je problem, ali evo par saveta.

ASP se vise ne interpretira, vec je potrebno kompajliranje. Ako ti je sistem dobro podesen, Web Forms moraju da ti rade. Kada odes na New Project, izaberi ASP.NET Application, prevuci neku Web Forms kontrolu u Design View .aspx fajla (na primer Button), Build-uj Solution (Ctrl+Shift+B), pa Start Without Debugging (Ctrl+F5). Trebao bi da ti se startuje Explorer i da vidis kontrolu koju si stavio na form.

Ako si sve ovako uradio, a i dalje ti ne radi, nesto ti nije dobro konfigurisano. Meni je posle instalacije sve proradilo bez ikakvih problema. Pretpostavljam da znas da su podrzani samo NT-based Windows-i, ali mislim da VS.NET ni nece da se instalira na Win9x/ME platformu.

Nalazi mi se na WinXP sistemu i sve ostalo odlicno radi (vb.net , komunikacija sa sql serverom 2000 kao i sve forme (stare dtc)vezane za njih koje isto ubacujem preko toolbox dok sam u design view-u.Ali kao sto rekoh , apsx fajl me drnda do bola.
On izbaci web stranicu(znaci nije problem do loseg url-a itd...) ali mi ne pokazuje nista na strani sto koristi novi nacin koriscenja formi npr:<asp:Button,Datagrid,...> tagove. U source kodu stranice se vide ti tagovi znaci postoje ali se ne izvrsavaju.(kao da ih aspx stranica ne prepoznaje ali ih i ne ispise kao obican text na strani).Obicne asp strane rade ali ove nikako.
Reinstalirao sam visual studio.net ali opet isto_Ovo se sve dogadja na finalnoj verziji VS.Net-a.

Nesto ne radi(š) kako treba, jer kada pogledas source stranice iz Explorer-a (View -> Source), ne sme da bude nikakvih aspx tag-ova, vec obican HTML. Isprobaj ono sto sam ti rekao u prethodnom postu, pa reci sta se desilo.

Ma nista nije pomoglo, sta god da sam namestao.Na kraju sam na hard stavio samo jednu particiju i samo jedan sistem-XP (pre sam imao 2 part. i 2 sistema 98 i XP),sve isto instalirao i namestio kao i pre i sada sve radi super.I pre me zezalo kada sam imao 98 i 2000 i visual studio 6, i u 98 su mi DTC u Interdevu radile super a u 2000-ci nikako.Sve se tripujem da drugi NTFS sistem (2000,XP) povuce neke fajlove ili ih instalira u 98 , pa ne radi lepo.Ma vazno je da sada sve ide odlicno.
p.s. Koje sisteme ti drzis kod sebe??

Drago mi je da ti je proradilo, a ja imam instaliran samo WinXP.

Pitanje za gospodina Titanium Angela(moze da se ukljuci jos neko ako je upucen u problematiku)
Da li si povezivao bazu podataka preko dataseta i prikazivao na aspx strani pomocu datagrida-a.?

Jesam, upravo radim na ASP.NET projektu za jednu firmu u C#-u, a baza je na MS SQL Server-u. Kazi sta te konkretno interesuje.

E pa sad iako lepo rade web forme , odnosno mogu ih staviti sa toolbox-a na stranicu , nece da mi rade sa bazom sql 2000.
Stavim na Sub Page_Load sledece :
OleDbDataAdapter1.Fill(DataSet11) (gde je naravno sve lepo namesteno sta je sta adapter , dataset)
Za properties datagrida stavim datasource i datamember kao sto treba medjutim kad pokrenem stranu nista od datagrida.
U sourcu strane nista od njega , znaci nema ni tagova , nista kao da ga nisam ni stavio.
Napominjem da u VB.NET-u komunikacija sa bazom radi totalno OK, kao i doticni datagrid-ovi.

Jedan Baja je napisao(la):
...medjutim kad pokrenem stranu nista od datagrida.

Koliko vidim, nisi bind-ovao podatke. Ako si sve dobro podesio, pozovi na kraju i DataBind() method DataGrid-a. Ako ti ni posle ovoga ne radi, nisi dobro podesio DataGrid.

Imas dobar tutorial u vezi ovoga u MSDN-u, obavezno ga procitaj, siguran sam da ce ti neke stvari biti mnogo jasnije. Pun path u dokumentaciji je (filter stavi na (no filter) ili Internet Development):
Visual Studio.NET -> Samples and Walkthroughs -> Web Forms Application Walkthroughs -> Creating a Web Application Using Visual C# or Visual Basic.

Tacno , uopste nisam obracao paznju da moram da bindujem podatke , bio sam ubedjen da radi isto kao i u vb.net-u gde to nije bilo potrebno . Sada napokon sve radi besprekorno ,i forme i baze.Hvala ti Andjelko:) na pomoci.

Nazad
Vrh Dno