Šta je novo?

[visual c++]

ToxiC

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2002
Poena
679
Hteo bih malo da "zaronim"u vode c++ -a !
Nisu problem knjige, nego me interesuje koji alat da uzmem ?
Da li je dobar za pocetak C++ iz VizualStudi-a 6 ili moze i ovaj sto se dobija uz Delphi 2006 arhitect (mada mi je on malko konfuzan) !
Sta vi mislite da mi je dobro za pocetak !!

Visual c++ 6.0 je skroz odlican za pocetak... ima autocomplete, bokmarkove, i sl...
nije losa kombinacija i Eclipse i gcc ( koja je beskonacno puta jeftinija od prethodne )...:)

Jedini problem sa VC++ 6 je što ne poštoje u potpunosti ANSI standard za C++.
Takođe od besplatnih rešenja imaš i Dev-C++, nije preterano napredno okruženje ali je po meni dovoljno dobro za početak.

ja ti predlazem ovako... nemoj da koristis microsoftove alate ( a nikako ne besplatne ) jer te oni samo navlace a posle kada pogledas gde si i sta si vidis da si microsoft C++ programer ili microsoft sql server administrator ili microsoft .asp i sl... najbolje je da pocnes od onog sto je univerzalno a to je ansi C++ koga podrzavaju svi a naravno GCC tj G++.. koji je inace najportabilniji i jos besplatan kompajler ... od okruzenja mozes da koristis KDevelope za linux ili recimo eclipse sa pluginom za C++ na svim sistemima ...
o programiranja bih ti savetovao da radis sledece...

1. nauci sintaksu c++ > jos uvek ne znas da programiras u c++
2. nauci principe objektno orijentisanog programiranja > jos uvek ne znas da programiras u c++
3. nauci da programiras standardne strukture podataka tipa nizove , liste , stabla , hes tabele, sortiranja, grafove, pretrazivanja
4. nauci projektne uzorke > sada manje ne znas da programiras u c++
5. programiraj tako naucene stvari 3 godine > ekspert :)

Poslednja izmena:
s obzirom da je u pitanju kucna varijanta programiranja (znaci ne treba licenciran software) moze Visual C++ 6.0 iz VisualStudio-a 6.0 ?!?

Naravno da može - ako već imaš slobodno koristi Visual Studio 6 ili nabavi Visual Studio .NET.

I poslušaj genuine-a, važnije ti je da učiš da programiraš (naravno da pre toga savladaš jezik u kome programiraš), a koji alat koristiš je sstvarno manje važno. Koristi onaj u kome ti je najlakše da radiš.

programski jezik je samo sredstvo izrazavanja kao i obican... dzabe je da znas sve reci jezika a da ne znas ni jednu recenicu da izgovoris... :))

Ako si pocetnik, lakse ces se snaci sa .NET-om i C#-om...

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Ako si pocetnik, lakse ces se snaci sa .NET-om i C#-om...

Pa da... ali čovek hoće da uči C++, a ne C#.

Nazad
Vrh Dno