Šta je novo?

Visual Basic

• Začetnik teme Začetnik teme Memmon666
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
M

Memmon666

Guest
Mozda sam pogresio deo foruma u kome trebam da postavim ovaj topic,ali se nadam da ce mi barem neko pomoci.Mozda cu sada zvucati glupo ali mene zanima sledece:Gde mogu da skinem Visual Basic(Ja imam XP ako to ista znaci).Malopre sam skinuo neki kao dodatak misleci da je to Visual Basic.Ja ustvari trazim nista vise od Visual Basic-a u kome mogu da napravim neki prosti program poput kalkulatora!Da li mozete da mi okacite link sa koga to mogu da skinem?Nadam se da sam bio dovoljno razumljiv?!

Visual Basic se ne skida. Aplikaciju u VB-u mozes da napises i u nottepadu ako znas, jedino ti treba kompajler da od izvornog fajla dobijes izvrsnu datoteku.

Naravno na ovaj nacin nemozes napisati nista osim najjednostavnijih aplikacija, pa ti je za i malo ozbiljnije programiranje potreban Visual Studio. Aktuelna verzija je 2003 .NET, u novembru izlazi verzija 2005. Sa microsoftovog sajta mozes da narucis Visual Studio 2003 (60 dana trial) ili Beta 2 VS 2005.

Mislim da je za tebe prava stvar Visual Basic 2005 Express Edition. Mozes da ga download-ujes sa sledeceg linka:
http://lab.msdn.microsoft.com/express/vbasic/default.aspx
Cirka 510 MB. Besplatan je za koriscenje, samo moras da se registrujes na sajtu, jer tako dobijas serial za aktivaciju programa.
Inace, to je Beta 2 verzija programa, a konacna izlazi ko sto rece Nesa krajem godine. Na tom linku ces naci i dosta tutoriala, pa cak i video tutorial u nekoliko nastavaka koji pokriva osnovne stvari.

Nazad
Vrh Dno