Šta je novo?

Visual Basic?

infomen

Cenjen
Učlanjen(a)
06.09.2012
Poena
159
Ko je napravio Visual Basic u kojoj kompaniji je nastao i nešto osnovno o njemu za početak?

Poslednja izmena:
Imas pravo!

@infomen: Ne moze to tako. Vidis i sam da si pokusao skoro sve moguce programse jezike i da nisi uspeo. Moja topla preporuka je da krenes da ucis asembler. Posle njega ce ti stvari biti jasnije...

Mislim da za pocetak mu je najlakse da nauci Pascal. Sintaska je veoma jednostavna.

Mislim da za pocetak mu je najlakse da nauci Pascal. Sintaska je veoma jednostavna.

Ali nema smisla. Sintaksa mu je solidno razlicita od bilo cega sto se masovnije danas koristi. Iz manje-vise slicnih razloga ne znam zasto ASM. Sta ce mu biti jasnije? 😀

Visual Basic u sklopu najnovije Net platforme, prerastao je u jednostavan i mocan programski alat.

Programsko okruzenje je bogato razlicitim alatkama koje nude osnovne komponente interfejsa,
lako povezivanje sa bilo kojom ozbiljnijom bazom podataka, izradu sql upita, kreiranje i stampanje izvestaja.

Za jednostavnije zadatke je brzo i efikasno resenje.

Imas pravo!

@infomen: Ne moze to tako. Vidis i sam da si pokusao skoro sve moguce programse jezike i da nisi uspeo. Moja topla preporuka je da krenes da ucis asembler. Posle njega ce ti stvari biti jasnije...

Ako mu sa asemblerom stvari budu jasnije,onda sam ja Nikola Tesla!

Pascal je dobar za kapiranje osnovnih koncepata petlji,no za objektno orijentisano programiranje npr to je samo predgovor u ulazak problema. E sad,ne znam šta te zanima...

Ali nema smisla. Sintaksa mu je solidno razlicita od bilo cega sto se masovnije danas koristi. Iz manje-vise slicnih razloga ne znam zasto ASM. Sta ce mu biti jasnije? 😀

Zbog sintakse je lako nauciti pascal, skontati kako sve to radi. Kada naucis da programirash u jednom jeziku, lako ces da naucis programirati u drugom.

Nazad
Vrh Dno