Šta je novo?

Vistax2-problem

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Ovako. Imam dva hard drivea i na svakom je instalirana verzija Windows Vista Business, tako da se radi o Dual bootu. Problem je u tome sto bih ja hteo jedan od ovih hardova da formatiram, jer mi ne trebaju 2 Os-a (pogotovo ne 2 ista) U Disk managementu oba diska prijavljuje kao primary s tim da jedan O a drugi 1 i samo jedan ima unallocationed space (oko 17Mb). Pored naziva sistema u zagradi stoji da su oba Active, s tima da pored jednog stoji jos i boot, page file, crashdump i slicno i oba su healthy.
Kako da uradim format diska, obzirom da iz same Viste nemoze jer neda. Probao sam i iz Commandprompta i iz Dos-a butovanog sa flopija (tu vec ne mogu da nadjem drajvove).
Dakle pitanje-kako da uklonim jednu verziju viste sa jednog HDD i formatiram isti, a da to ne napravi zbrku jer je Dualboot. Jer do nedavno sam imao na jednom disku Vistu (koja je bila default OS),a na drugom XP. Kad sam putem programa KillDisk obrisao HD na kome je bio XP, sve bez problema ali nakon narednog boot-a rekao mi je NTLDR Missing isl.. iako je postajala Vista koja radi regularno, ali nije hteo da je bootuje. Sve sam bio podesio u Biosu i izabrao disk(na kome je bila instalirana Vista) sa koga ce da butuje ali i dalje je bilo NTLDR mising. Na kraju sam zavrsio sa 2 Viste, kako da ubijem jednu Vistu i obrisem hard na kome je.
Iako je ovo pismo predugacko nadam se da ce neko ipak procitati. Unapred hvala

Nazad
Vrh Dno