Šta je novo?

Vista + XP SP 2 i Ghoust

• Začetnik teme Začetnik teme Kia
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kia

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2007
Poena
310
Dal mogu na jednom hardu da imam i vistu i xp pa da biram pri pokretanju sistem koji hocu?
Pravi problem je to sto sadasnji xp ne mogu da sacuvam sa programom Hirens BootCD...U biosu je namesteno da butuje sa cd-a ali sta god da stavim pa cak i xp boot disk on pokrece windows
Izvinjavam se ako je vec odgovarano na ovu temu

Sve je ok sto se CD-a tice,probacu sa flash diska
thanks

Ajde da pitam i ja nesto ovde, da ne otvaram novu temu.

Imamm dva harda u raidu, na njima mi je do sada bio samo XP. Dodao sam jos jedan hard od 80gb na ide kanal i na njemu instalirao Vistu. Sada kada podizem sistem dize se samo Vista, nemam onaj boot meni. Probao sam sa EasyBCD-om da dodam u boot meni i XP i uspeo sam, ali kada kliknem na WindowsXP racunar se samo resetuje. U cemu je problem?

@Nabukodonosor: Problem je što Vista koristi multiboot meni totalno različit od onog na XP.
Verovatno su ti ta dva RAID diska bila isključena prilikom instalacije Viste...
Rešenje je da instaliraš Vistu ponovo, ali ostavi i te RAID diskove uključene, ili da potražiš na internetu program (čijeg naziva trenutno ne mogu da se setim) za editovanje / pravljenje Vista multiboot menija...

@Kia: Problem sa butovanjem Hiren'sa je što su na njemu FreeDos CD drajveri, koji ne podržavaju napredne kontrolere. Rešenje je da u BIOS-u na kontroleru isključiš advanced mode (u zavisnosti od BIOSA ova opcija se možda drugačije zove). A ako imaš slučajno SATA optički uređaj onda nisam siguran da će ti ovo pomoći...
Eventualno skini najnoviju verziju Hiren's BootCD pa vidi da li su možda nešto tu poboljšali

Poslednja izmena:
Bili su mi ukljuceni raid diskovi. Izabrao sam samo ovaj IDE i nastavio instalaciju. A kao sto sam i rekao probao sam i sa tim programom, EasyBCD-om, da napravim meni ali bas posle te operacije mi se racunar stalno resetuje. Pre toga mi je pokazivao onu klasicnu gresku kada ne moze da podigne XP, kao da nema ntldr.

Nazad
Vrh Dno