Šta je novo?

vista,xp i linux na istom disku?

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Disk mi je podeljen na dve particije. Na prvoj mi se nalazi vista, koja mi je "glavna".
Sad na drugoj bi stavio xp, jer mi treba za neke stvari, i odvojio bih malo mesta da stavim linux. Do sada su mi xp i linux bili da drugom hardu pa nije bilo frke.
Ono za sta mi treba pomoc - Kako da instaliram xp i linux tako da ako zatreba mogu da obrisem te druge particije a da mi prva particija sa vistom ostane netaknuta?

Disk mi je podeljen na dve particije. Na prvoj mi se nalazi vista, koja mi je "glavna".
Sad na drugoj bi stavio xp, jer mi treba za neke stvari, i odvojio bih malo mesta da stavim linux. Do sada su mi xp i linux bili da drugom hardu pa nije bilo frke.
Ono za sta mi treba pomoc - Kako da instaliram xp i linux tako da ako zatreba mogu da obrisem te druge particije a da mi prva particija sa vistom ostane netaknuta?

Ja bih išao ovim redom:
1) na prvu particiju XP
2) na drugu Vistu, tako će Vista ulančati XP boot loader
3) na treću linux, tako će GRUB ulančati Vista boot loader. Za linux ti trebaju bar 2 particije, swap (koristi se za virtualnu memoriju) i /

Ja bih XP i Linux stavio na virtuelnu mašinu, ne diravši fizičke particije uopšte.

Ja bih išao ovim redom:
1) na prvu particiju XP
2) na drugu Vistu, tako će Vista ulančati XP boot loader
3) na treću linux, tako će GRUB ulančati Vista boot loader. Za linux ti trebaju bar 2 particije, swap (koristi se za virtualnu memoriju) i /

Ja se slazem.
Manja zezancija nego sa virtuelnim masinama.

Uradio sam, prvo xp, pa vista(sa easyBCD namestim dual boot) i na kraju linux.
Sve radi super, hvala.

Poslednja izmena:
Vrh Dno