Šta je novo?

Vista Voice control :)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li je neko probao onaj cuveni feature kojem smo se svi smejali kada je kiksnuo na samoj prezentaciji?

Ja jesam. I umro sam od smeha. Moram priznati da mi je pruzio sat vremena odlicne zabave 🙂 Mozda moj engleski nije bas najsavrseniji ali ovo je tragikomicno.
Sistem se moze korektno kontrolisati, doduse moze vam se desiti da vam obise kompletan folder sa muzikom kao meni 😀 iz nepoznatog razloga. Sam program je previse osetljiv na shum. Tipa ustanem sa stolice i on pokrene Start menu. Bas glupo. Ali ako se malo vezba, moze sasvim korektno da se kontrolise sistem, bar najosnovnije stvari kao sto su pokretanje programa, kontrola istih i, recimo, pusanje muzike i kontrolisanje plejera.

Diktiranje u Wordpadu je nesto sto ne smete propustiti. Ne bi ste verovali kakvi kreativni radovi mogu da nastanu kroz samo 10 minuta! 🙂 Meni je najsmesnije bilo kada sam rekao "five fuck*ng dots" i dobio "five barking dogs" 😀
Stoga, ako vam je dosadno, skupite drustvo i .... zabava je zagarantovana 😀

:d Ovo se mora probati, gde to podešavaš, u Control Panel-u?

Hmm, ja sam recimo to bas probao i radi dobro, fora je jednostavno da imas savrsen izgovor kada je diktiranje u pitanju... Kada udjes u fazon ide ko podmazano 🙂

Oces da kazes da ces brze ti da izdiktiras nego sto cu ja da ga iskucam

I Windows XP je imao glasovne komande, Čisto sumnjam da su to nešto posebno unapredili u Visti. Bilo mi je zanimljivo da probam diktiranje u Ofisu jedno par sati, potpuno neupotrebljivo.

Diktiranje je stvarno u smešnoj fazi, ali, glasovne komande i nisu loše. Potreban je ipak, dobar hardver - mikrofon koji nema preteranu ambijentalnu osetljivost (od 10m i više), u stvari, trebao bi laringofon - kontaktni mikrofon na grlu koji bi u potpunosti ignorisao okolnu buku, i onda bi to radilo uglavnom ok. Kad bi se čovek ispraxirao i navikao, možda i super, recimo, sa bežičnim laringofonom. Mislim, napokon ima smisla kad se izdereš na zaglupljenu mašinu...

os/2 je ovu opciju imao pre 10-tak godina u vrlo upotrebljivoj formi...

Da li je neko probao onaj cuveni feature kojem smo se svi smejali kada je kiksnuo na samoj prezentaciji?

Ja jesam. I umro sam od smeha. Moram priznati da mi je pruzio sat vremena odlicne zabave 🙂 Mozda moj engleski nije bas najsavrseniji ali ovo je tragikomicno.
Sistem se moze korektno kontrolisati, doduse moze vam se desiti da vam obise kompletan folder sa muzikom kao meni 😀 iz nepoznatog razloga. Sam program je previse osetljiv na shum. Tipa ustanem sa stolice i on pokrene Start menu. Bas glupo. Ali ako se malo vezba, moze sasvim korektno da se kontrolise sistem, bar najosnovnije stvari kao sto su pokretanje programa, kontrola istih i, recimo, pusanje muzike i kontrolisanje plejera.

Diktiranje u Wordpadu je nesto sto ne smete propustiti. Ne bi ste verovali kakvi kreativni radovi mogu da nastanu kroz samo 10 minuta! 🙂 Meni je najsmesnije bilo kada sam rekao "five fuck*ng dots" i dobio "five barking dogs" 😀
Stoga, ako vam je dosadno, skupite drustvo i .... zabava je zagarantovana 😀

A inace si ti rodjeni Englez ili Amerikanac, pa ti je dikcija na nivou?

Da si koristio program "Naturaly dragon speaking", gde da bi dosao do faze da ti izlaze slova u wordu , moras da prodjes dobrih 2 sata citanja raznog teksta. tek tada program , na osnovu analize glasa, moze korektno da ispise word.

Poslednja izmena:
...stvari kao sto su pokretanje programa, kontrola istih i, recimo, pusanje muzike i kontrolisanje plejera.

Ovo je dobro 😀 😀 😀

Urlas na racunar "Smanji volume,konjuuuuuuuuuu....." 😀 😀

A inace si ti rodjeni Englez ili Amerikanac, pa ti je dikcija na nivou?

Da si koristio program "Naturaly dragon speaking", gde da bi dosao do faze da ti izlaze slova u wordu , moras da prodjes dobrih 2 sata citanja raznog teksta. tek tada program , na osnovu analize glasa, moze korektno da ispise word.

Pusti sarkazam 🙂 koristio sam Dragon Spaking veoma uspesno za razliku od ovog cuda ugradjenog u Vistu 🙂 I ne moram da budem ni jedno ni drugo da bih imao dobru dikciju. Potrebna je samo vezba i svakodnevna upotreba a toga imam na pretek 🙂

Ja sam probao voice recognition, i to je islo prilicno fino,verovatno zbog toga sto sam prosao kroz tutorijal.Za pustanje filmova kad ste sami u sobi je ok.

Nazad
Vrh Dno