Šta je novo?

Vista-Vista mreza

SG77

Slavan
Učlanjen(a)
25.02.2007
Poena
304
Imam laptop i desktop racunar. Na oba racunara je OS Vista Home Premium. Ja zaista nisam pametan kako da ih podesim da rade u mrezi. Kartica je TP LINK 550 PCI. Dok sam imao XP na desktopu sve je radilo kako treba. Sada i kad instaliram software sa diska koji je dosao uz karticu, nema ga nigde instaliranog u visti. Uzas A podesavanje preko Viste ne idu. Pa ako neko zna makarlink kako to podesiti bio bih zahvalan, jer celo jutro tumbam po forumu gde bih moga da nadjem odgovor.

Hvala

Aj stani, pa polako... Kako su povezani računari, žično, bežično? Deli li neki Internet konekciju? Daj malo detalja.

Iz ovog što si ti naveo izgleda kao da jedna mrežna kartica ne radi u Visti, pokušaj da nađeš odgovarajuće drajvere za nju. Dok to ne rešiš i osposobiš karticu da radi, nema ništa ni od mreže.

Racunari su povezani bezicno. RADE i Jedna i druga, ali problem je u tome sto mi nikako neuspeva da konfigurisem VISTE da sve to radi. SA Xp to nije bio problem. Ali ovde sto je cudno u kad instaliram software sa diska , nigde ga nema instaliranog.

Znači OS na oba računara vidi mrežne kartice? Kad pinguješ localhost dobijaš odgovor?

Kako su ti podešeni network settings? Ne mogu da gatam u šolju, moraš ti da mi kažeš.

Proveri da li si za mrežu stavio da je private, a ne public. To je česta greška koja za posledicu ima da ne možeš da vidiš druge kompove u mreži niti oni tebe.

moraš prethodno da dopustiš sharing diskova/foldera/printera i da dopustiš vidljivost mreže. stoji da je u visti to mnogo zakomplikovano. ja sam ceo dan potrošio da se rešim "limited or no connectivity" koje mi se stalno pojavljivalo. bitno je da nakon što setuješ kompjutere u jednom trenutku isključiš ruter i modem na par minuta i ponovo uključiš, da bi se resetovale rute i da bi sve proradilo.

A jel' taj home premium ima podrsku za mrezu... Mislim... ja ne znam, ali mozda je to.

Vrh Dno